Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 140
Някой знае ли как се правят скалички?Търсачката нищо не откри.
Цитирай

София

Мнения: 902
От обикновено пандишпанено тесто с какао. Намачкваш  пандишпана ( леко сиропиран) , оформяш на скалички и потапяш в шоколад върховете. Братовчедка ми, която е сладкарка, ги прави от изрезките от другите торти, рула, които се получават при оформянето им.
Цитирай


Мнения: 7 474
Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167640
Цитирай

в офиса

Мнения: 737
Аз ги правя по рецептата за сладък салам,но вместо на саламче ги оформям като скалички,заливам с шоколад и в хладилника
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 676
Ще попитам мъжа ми, той казва, че ги правят от парчетата блатове,които оставят след изрязването, сиропират ги и ги поливат с кувертюр.Хората се спукват да ги ядат, дори не знаят от какво ги правят, хубаво е, че мъжът ме светна за доста неща, които се използват в разните му там торти, велекс и всякаква друга химия.Все се заричам да ям само домашни торти, но няма кой да ми направи такава.
Цитирай


Мнения: 4 496
..... хубаво е, че мъжът ме светна за доста неща, които се използват в разните му там торти, велекс и всякаква друга химия.....

Ще е хубаво да ни "светнеш" и нас. Rolling Eyes  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 804
Аз ги правя по рецептата за сладък салам,но вместо на саламче ги оформям като скалички,заливам с шоколад и в хладилника

И аз така.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 676
Мъжът ми казва, че в тортите се слага само химия-фарситури, кувертюри, глазури, кремове и т.н.Яйцата и захарта в тортите е много малко, слагат някаква смес, за бухне тортата.Това, което се яде по сладкарниците изобщо няма нищо общо с домашните торти.Гледам примерно, че в Скалата и Неделя рядко хората си купуват торти и застояват, помислете си защо тортите са толкова трайни, може една седмица след приготвянето им да стоят в хладилника и нищо им няма.
Цитирай


Мнения: 4 496
Благодаря!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 2 140
И аз благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 30
незнам но много ги обичам
Цитирай


Мнения: 224
Някой може ли да покаже и снимка? Прочетох всичко, но не разбрах как се оформя като скалички  newsm78
Цитирай


Мнения: 1 715
И на мен оформянето не ми стана ясно  Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.