Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

зад кестените

Мнения: 535
Моми4ета преди време  тук някъде бях видяла една  великолепна рецепта  за  сладкиш  или може би беше кекс с  цареви4ен грис но сега просто не мога да  я открия  #CrazyМного ви моля  Praynig Praynig Praynig Praynigпомогнете ми да я открия .Приемам и други предложения  за  кулинарни изкушения с  цареви4ен грис .Благодаря  предварително.
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 229
Доколкото си спомням това беше "Малай" на мама Цоцоланка,лично на мен ми харесва.
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
ето един цареви4ен кекс от мен,аз го обожавам

150 гр. кисело мляко(мярката на млекцата)т.е. една мярка
2 мерки захар
3 мерки зареви4но браШно
1 мярка олио
3 яйца
1 4.л. бакпулвер
кора от лимон ,ако оби4ате,аз ли4но не.

рецептата е колумбианска
надявам се да ти хареса
Цитирай

Burgas

Мнения: 7 186
Аз съм правила този Малай на Мама Цоцоланка Love
Хубав е, има интересен вкус Peace
Цитирай


Мнения: 826
правила съм този новозеландски лимонов сладкиш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=301766.msg7716206;topicseen#msg7716206

Цитат
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ

250 гр масло ( меко)
настъргана кора от 2 лимона
1 ч.ч. захар
3 яйца
1/4 ч.ч. лимонов сок
150 гр. смляни бадеми ( може и орехи)
1 ч.ч. царевичен грис

За сиропа
1/4 ч.ч. лимонов сок
1/4 ч.ч. захар

Разбиват се маслото, лимоновата кора и захарта докато станат на крем. Разделят се на яйцата белтъците от жълтъците, и жълтъците се прибавят към разбитите вече масло, лимонова кора и захар. След като се разбърка добре се добавят лимоновият сок, бадемите и царевичният грис. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа. Изсипва се във формата за сладкиш, като се слага отдолу хартия за печене (формата е с диаметър 20 см). Фурната се затопля предварително. Пече се на 160 градуса 1 час, или когато проверите с клечка за зъби ( да няма тесто по нея). Прави се сироп от сока и захарта и се залива още топлият сладкиш. Сервира се топъл или на стайна температура ( но и студен е превъзходен) с бита сметана ( пожелание).

само че му намалих маслото на 125 г (демек наполовина) и захарта вместо 1 ч. - на 3/4 ч.
стана УБИЕЦ  Mr. Green
Цитирай

зад кестените

Мнения: 535
Моми4ета  много  ви  благодаря  newsm51 newsm51 newsm51  то4но тази  рецепта  на мама Цоцоланка  търсех Hug днес  ще  го правя  Laughing  дано се  справя.Неприменно ще  опитам  и другите  сладости който ми   ппедлагате  cook А  някой пробвал ли е да прави мъфини  с  царев4ен грис  и  сладко от сливи ?Преди  време  ме  бяха  4ерпили  с  такива  мъфини  и  уж  си  записах  то4но  рецептата  ама  като  ги  правих  претърпях  пълен  провал Embarassed А  така  ми се иска и тях да си направя eat eat
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.