Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 12
Най-важното нещо е да започнеш да ходиш при доказано добър лекар. Той ще постави ВЯРНАТА ДИАГНОЗА, което според мен е над 90% от лечението и след това ще предпише адекватна терапия. Ако не е ясна точната причина за проблема и въпреки това се предписва лечение, това е стрелба напосоки. Понякога - с лоши и дори много лоши последици.
Но как да отидеш при доказано добър лекар?
Ето някои правила, спазването на които според мен ще ти помогне да станеш пациентка на доказано добър лекар:
1. Трябва ясно да си дадеш сметка, че болшинството лекари не са такива - във всяка професия са малко хората, които наистина си разбират от работата, т.е. справят се с проблеми, чиито решения не са очевидни.  Следователно ако отидеш напосоки в някоя клиника и попаднеш при лекар, който в момента е на смяна, вероятността той да ти помогне е малка, а недай боже може и да ти навреди /последствията от лекарските грешки не са като последствията от счетоводителските греши/.
2. Не се ориентирай към клиника, а към лекар - често добрият маркетинг докарва широка популярност на определени клиники. Дори в някои от тях наистина да са постигнати резултати, те са постигнати от конкретен/ни лекар/и, но едва ли от всички.
3. Доказано добър лекар не е непременно този, който говори мило и предимно това, които всеки пациент предпочита да слуша. Не е непременно и този, който винаги отговаря на очакванията на пациента за начина на лечение. Ако чуеш от позната нещо от рода на: "Доволна съм от него - много е любезен/на, внимателно изслушва, хубаво обяснява..." това още нищо не значи.
4. Доказано добър лекар е този, който РЕАЛНО Е ПОМОГНАЛ НА МНОГО ХОРА т.е. неговата работа е довела до ЖЕЛАНИЯ РЕЗУЛТАТ ПРИ МНОГО ХОРА. Това е единствения и безпогрешен критерий, който ще те доведе до доказано добър лекар. Той може да не демонстрира винаги и всички от изброените в 3. качества, но това не е най-важното - ти отиваш при него за да реши проблема ти, а не за да сключите брак.
5. За съжаление понякога дори доказано добрият лекар не може да помогне - ако недай боже се стигне до там, отиди и при друг доказано добър лекар. Напълно възможно е първият да те насочи към следващ - доказано добрите лекари в дадена област се познават добре, знаят кой в какво е тесен специалист. 
6. Откъде ще разбереш кой лекар е доказано добър - кой РЕАЛНО Е ПОМОГНАЛ НА МНОГО ХОРА, т.е. неговата работа е довела до ЖЕЛАНИЯ РЕЗУЛТАТ ПРИ МНОГО ХОРА?
Ще разбереш от ИЗЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ, които споделят преживяното, особено в Интернет, във форуми като този. Не от ДОВОЛНИ ПАЦИЕНТИ, а от ИЗЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ - понякога има разлика между двете! Положи необходимите усилия, за да намериш твоя доказано добър лекар, който ще те доведе до желания резултат.

Ето тема за един доказано добър лекар /доказан от опита на моето семейство и на много други хора/. В нея ще намериш и координатите му: 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320458.0

И от сърце - УСПЕХ!ЛИЧНА МОЛБА:

Нека всеки, който е имал проблем И СЕ Е ИЗЛЕКУВАЛ, да опише накратко историята - какъв е бил проблема и кой лекар го е излекувал. Така наистина ще помогнем на други хора, които много се нуждаят подкрепа.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 10:05 от MishoM

# 1
 • Варна
 • Мнения: 3 130
ЛИЧНА МОЛБА:

Нека всеки, който е имал проблем И СЕ Е ИЗЛЕКУВАЛ, да опише накратко историята - какъв е бил проблема и кой лекар го е излекувал. Така наистина ще помогнем на други хора, които много се нуждаят подкрепа.

Такава тема вече има - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3289.0
Не виждам смисъл да се пише на две места.

# 2
 • Мнения: 12
В тази тема главно се разказват историите с хубав край /поне в мненията, които прочетох/. На мен ми се иска тук да се пише главно за лекарите, благодарение на които се е стигнало до този хубав край, включително техните координати. Защото те са като златни зрънца сред морския пясък - само с късмет трудно ще попаднеш на такъв.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 09:49 от MishoM

# 3
 • София
 • Мнения: 5 262
Не виждам смисъл да се пише на две места.

ааа, смисъл от още реклама винаги има...  Laughing

# 4
 • Мнения: 12
Лично аз на д-р Виктор Новачков бих искал да му направя не реклама, а паметник. И съм сигурен, че ще ме разберете - благодарение на неговите професионални качества имам две деца. Въпреки това не съм бил особено словоохотлив по-горе, а съм дал линк към темата за него - там могат да се видят много мнения на различни хора. Правя това не заради себе си, не и заради него - доколкото знам и сега, както някога, той има много пациентки /продължава да е личен гинеколог на жена ми, но слава богу, тя ходи при него  много рядко, само за профилактични прегледи/ Правя го заради всички, които имат остра, в някои случаи крещяща нужда от наистина добър гинеколог или специалист по оперативна гинекология - жена ми и аз сме били в това положение 6 години, преди да попаднем на Новачков, така че отлично знам какво е.

Дай боже тук да се появят много имена на доказали се с резултати лекари от цялата страна.

И едно отклонение, поне на пръв поглед - личният ми автомобил е Пежо и понякога посещавам форума на Пежо клуб България. Там има тема, озаглавена: "Добрите сервизи за Пежата" и никой не гледа на нея като на реклама. Ако в този форум има такава тема, дали тук подобна е излишна? Дали гинеколозите в България са по-малко от сервизите, специализирани за френски автомобили? И какви са последствията в единия и в другия случай, ако попаднеш на... не когото трябва?

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 16:08 от MishoM

# 5
 • Някъде там...
 • Мнения: 2 839
Теми такива - бол. Само на втора страница от този подфорум има теми за 3ма лекари... отделно темата, която Светли е посочила.  Peace Не виждам смисъл от нова такава... Който се интересува - търси, чете и се информира. Добрите специалисти се броят на пръсти.

# 6
 • Мнения: 12
А ние не сме събрали тези пръсти на едно място...

# 7
 • Мнения: 453
MishoM , на мен ми звучи като пропаганда дори.

# 8
 • Мнения: 846
благодарение на доктор Георги Коларов  имам една прекрасна принцеса,след 12 годишен стерилритет и ходене при други доктори.
успех

# 9
 • Мнения: 12
MishoM , на мен ми звучи като пропаганда дори.

ОК, не твърдя, че имам заложби да убеждавам. Но съжалявам, че в този случай казаното с искрено желание да помогне на теб ти изглежда "като пропаганда дори".
В крайна сметка всеки преценява сам за себе си  Thinking, сам избира  newsm78 и носи последствията от избора си.  Grinning Cry

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 20:55 от MishoM

# 10
 • Мнения: 23
Тази тема е полезна и необходима  Peace

# 11
 • София
 • Мнения: 70
Сори, че така се намесвам, но случайно прехвърчайки през темата за постигнатите бременности (мечти, мечти  Embarassed) последната история пак беше за д-р Новачков, пак разказана от мъж, който пък имал свой приятел, който "благодарение на д-р Новачков има две деца".
Хайде сега, момчета, кажете повече за д-р Новачков, за да разберем какво ви тежи - ако е толкова добър, не вярвам да страда от липсата на пациенти...
Иначе наистина темата би могла да се превърне в едно надвикване "Владимиров-Стаменов-Юнакова-Табакова" и прочие, и прочие
Всеки намира своя лекар, доверява му се и се бори за чудото  Praynig И не спираме да се нолим.

# 12
 • Мнения: 12
Може би не си забелязала, че тази последна история съм я пуснал пак аз /и извинявай, но не я предаваш точно/- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3289.0 . Ако пък си го забелязала и просто иронизираш... е, и в двата случая бъди жива и здрава и нека мечтите ти скоро се сбъднат! Що се отнася до това какво ми тежи - слава богу, последните повече от 10 години не ми тежат неща, които могат да преобърнат живота ми...

За първи път написах мнение в този форум в темата за Новачков - 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320458.0. След това го копирах /но не цялото/ в "темата за постигнатите бременности", където си го прочела. Според мен и на двете места не е спам.

Настоящата тема не е посветена на Новачков. Пуснах я, защото имах желание да споделя мнението си за това как трябва да се избира лекар. Мисля, че на някои хора то би било от полза, понеже отразява натрупания опит /не само с лекари, а и житейски/ на един човек до първата половина на 40-те му години. Опит, който по чисто възрастови причини сигурно е по-голям от опита на мнозина четящи и пишещи в този форум. Исках и продължавам да се надявам тук да се появят имената и координатите или линкове към теми за лекари, чиято работа дава РЕЗУЛТАТИ /затова и вмъкнах линка към темата за Новачков/. Не вярвам да се стигне до "надвикване", защото едва ли някой ще напише: ходете непременно и само при този, а не при другите.
Според мен добрите примери трябва да се показват, за да се увеличават добрите резултати. Спомням си как преди 15-тина години с жена ми много ни липсваше информация за добри гинеколози. Сега знам, че ни е липсвал и опит, за да преценим по-рано заслужава ли доверието ни лекарят, при когото ходим. Тогава обаче не си давах сметка за това - сигурно както и мнозина млади хора днес.

В  бг мамма  влезнах за първи път наскоро, търсейки актуалните координати на Новачков за позната на майка ми /жена ми ги има в някакъв тефтер, но не си беше вкъщи/. След като ги намерих, можеше да излезна и с това да се приключи - имам поколение повече от 10 години, имам си и достатъчно ангажименти, да му мислят тези, които сега трябва да се справят с такъв проблем... Но тук се докоснах до действителност, в която съм бил доста време и от която - слава богу - съм излезнал отдавна. Прочетох неща, които ме трогнаха /въпреки че не си падам по сапунените сериали/, защото са част от истинския живот. Ако се върнем на въпроса ти какво ми тежи - тук има много неща, които тежат дори когато само ги гледаш отстрани. Затова реших, че трябва да споделя преживяното от мен - заради успешния му край. Само в един единствен случай да помогне - ще си заслужава напълно. А аз мисля, че може да помогне в повече.

Знайно е, че Господ дава, но в кошара не вкарва. И още - помогни си сам, за да ти помогне и Господ. Какъв по-добър начин да си помогне сам човек със здравен проблем от това да си избере добър лекар?

Дай боже 2009-та да сбъдне желанията на всички!

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 07:53 от MishoM

# 13
 • при надеждата
 • Мнения: 616

Нека всеки, който е имал проблем И СЕ Е ИЗЛЕКУВАЛ, да опише накратко историята - какъв е бил проблема и кой лекар го е излекувал.
MishoM ние не сме болни, а имаме проблем със забременяването. Разликата е огромна! А и има достатъчно теми по въпроса.
Нека всеки който иска да намери своя лекар изчете всичко, което му е необходимо и сам избере на кого да се довери. Успех на всички в борбата!

# 14
 • Мнения: 12
Според мен в много случаи това е здравен проблем, но не искам да обиждам/засягам никого - ако някой се е почувствал така, извинявам се! Confused

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт