Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 ян. 2009, 12:26 ч.
  • Преглеждания  3 143  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Габрово
  • Мнения: 302
Мили мамчета чета че много от вас препоръчват просото.Въпросът ми е какво просо купувате и как точно го правите.Благодаря предварително.

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 061
За просото, до колкото знам е добре да се предлага, след 8-9 месец. Иначе, всички зърнени, култури, просо, ечемик, овес, ръж, елда, приготвям по един и също начин. Ако са на ядки, като овесените ядки примерно, накисвам с гореща вода за около половин час, слагам в блендера, добавям плод и АМ, или масло и сирене и пасирам. Ако е на зърна, като просото или елдата, накисвам отново, но в студена вода (просото за една нощ, от вечерта, за другия ден ), варя го, и отново добавям или масло и сирене или плод и АМ, пасирам. Моето дете е вече голямо и приготвям всичко почти с прясно мляко.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 857
Заповядай една много полезна тема за просото  Peace
Аз го приготвям по начина по който е посочила Пълнолуние. Накисвам го от предната вечер, после го сварявам и с блендера го пасирам с плод, с тази разлика, че не добавям АМ, защото сина ми не го харесва по този начин.

# 3
  • Мнения: 1 449

Просото може да се ползва за закуска:
- с плодове и/или
- масло и/или
- млечни продукти според възрастта (АМ, сирене, кисело мляко)

Просото може да се ползва за обедно хранене вместо ориз:
- Брашно от просо се добавя при варенето на зеленчуците - за сгъстяване и калоричност на сместа.
- Зърната се варят със зеленчуците, а после се пасира всичко заедно.
- Към готова каша от просо се добавят пасирани зеленчуци – просото е 1/3 или 1/4 от цялата порция, останалото е зеленчуци.

Каша от брашно = след 7-9 м.
Сварени зърна (с/без насикване, с/без пасиране) = след 8-9 м. или при готовност на детето

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 302
Благодаря за изчерпателните отговори.

# 5
  • Мнения: 1 955
Ако пък не ти се занимава с киснене и варене, има някои готови каши, които съдържати и просо (напр. 7 зърна на Милупа).

# 6
  • Швейцария,Рюфенахт
  • Мнения: 229
аз давам просо като добавка в млякото, слагам и в кашите. Моят педиатър ми препоръча просото като първо нещо в захранването на сина ми.
в ШВ. където живея просото се препоръчва след навършени 4 месеца. Основа е на много каши и пюрета след 4 месеца навършени. Препоръчва се като чревен регулатор, действа против запек. Много съм доволна от него. Ползвам този продукт, при интерес, мога да изпращам от тук.

http://www.bimbosan.ch/index.php?id=48

# 7
  • HERNING
  • Мнения: 7
ами то и при нас тук в Дания се препоръ4ва след 4,5 месеца,но тук се пподава на ситно смлляни зурна и се вари с АМ и вода за 3мин...става малко по ,,груба,, ка6а,но казват ,4е е добре за дъвкателните рефлекси...

# 8
  • Швейцария
  • Мнения: 233
аз давам просо като добавка в млякото, слагам и в кашите. Моят педиатър ми препоръча просото като първо нещо в захранването на сина ми.
в ШВ. където живея просото се препоръчва след навършени 4 месеца. Основа е на много каши и пюрета след 4 месеца навършени. Препоръчва се като чревен регулатор, действа против запек. Много съм доволна от него. Ползвам този продукт, при интерес, мога да изпращам от тук.

http://www.bimbosan.ch/index.php?id=48
Потвръждавам! Wink Просото беше първата зърнена култура в захранването и на моето дете. Дадох го, като беше на 5 мес и половина. Първоначално приготвях само каша от брашното + АМ. Сега го слагам и в зеленчуковото пюре, и в плодовото, общо взето навсякъде май. По малко обаче!

ПС. Предполагам, че готовото брашно от просо, което тук купуваме, е леко обработено (без фитинова киселина или с намалено количество), защото препоръката за приготвянето му е без накисване във вода.  Thinking

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 15:42 от Бюти

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт