Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Габрово

Мнения: 302
Мили мамчета чета че много от вас препоръчват просото.Въпросът ми е какво просо купувате и как точно го правите.Благодаря предварително.
Цитирай


Мнения: 1 061
За просото, до колкото знам е добре да се предлага, след 8-9 месец. Иначе, всички зърнени, култури, просо, ечемик, овес, ръж, елда, приготвям по един и също начин. Ако са на ядки, като овесените ядки примерно, накисвам с гореща вода за около половин час, слагам в блендера, добавям плод и АМ, или масло и сирене и пасирам. Ако е на зърна, като просото или елдата, накисвам отново, но в студена вода (просото за една нощ, от вечерта, за другия ден ), варя го, и отново добавям или масло и сирене или плод и АМ, пасирам. Моето дете е вече голямо и приготвям всичко почти с прясно мляко.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 857
Заповядай една много полезна тема за просото  Peace
Аз го приготвям по начина по който е посочила Пълнолуние. Накисвам го от предната вечер, после го сварявам и с блендера го пасирам с плод, с тази разлика, че не добавям АМ, защото сина ми не го харесва по този начин.
Цитирай


Мнения: 1 449

Просото може да се ползва за закуска:
- с плодове и/или
- масло и/или
- млечни продукти според възрастта (АМ, сирене, кисело мляко)

Просото може да се ползва за обедно хранене вместо ориз:
- Брашно от просо се добавя при варенето на зеленчуците - за сгъстяване и калоричност на сместа.
- Зърната се варят със зеленчуците, а после се пасира всичко заедно.
- Към готова каша от просо се добавят пасирани зеленчуци – просото е 1/3 или 1/4 от цялата порция, останалото е зеленчуци.

Каша от брашно = след 7-9 м.
Сварени зърна (с/без насикване, с/без пасиране) = след 8-9 м. или при готовност на детето
Цитирай

Габрово

Мнения: 302
Благодаря за изчерпателните отговори.
Цитирай


Мнения: 1 649
Ако пък не ти се занимава с киснене и варене, има някои готови каши, които съдържати и просо (напр. 7 зърна на Милупа).
Цитирай

Швейцария,Рюфенахт

Мнения: 229
аз давам просо като добавка в млякото, слагам и в кашите. Моят педиатър ми препоръча просото като първо нещо в захранването на сина ми.
в ШВ. където живея просото се препоръчва след навършени 4 месеца. Основа е на много каши и пюрета след 4 месеца навършени. Препоръчва се като чревен регулатор, действа против запек. Много съм доволна от него. Ползвам този продукт, при интерес, мога да изпращам от тук.

http://www.bimbosan.ch/index.php?id=48
Цитирай

HERNING

Мнения: 7
ами то и при нас тук в Дания се препоръ4ва след 4,5 месеца,но тук се пподава на ситно смлляни зурна и се вари с АМ и вода за 3мин...става малко по ,,груба,, ка6а,но казват ,4е е добре за дъвкателните рефлекси...
Цитирай

Швейцария

Мнения: 233
аз давам просо като добавка в млякото, слагам и в кашите. Моят педиатър ми препоръча просото като първо нещо в захранването на сина ми.
в ШВ. където живея просото се препоръчва след навършени 4 месеца. Основа е на много каши и пюрета след 4 месеца навършени. Препоръчва се като чревен регулатор, действа против запек. Много съм доволна от него. Ползвам този продукт, при интерес, мога да изпращам от тук.

http://www.bimbosan.ch/index.php?id=48
Потвръждавам! Wink Просото беше първата зърнена култура в захранването и на моето дете. Дадох го, като беше на 5 мес и половина. Първоначално приготвях само каша от брашното + АМ. Сега го слагам и в зеленчуковото пюре, и в плодовото, общо взето навсякъде май. По малко обаче!

ПС. Предполагам, че готовото брашно от просо, което тук купуваме, е леко обработено (без фитинова киселина или с намалено количество), защото препоръката за приготвянето му е без накисване във вода.  Thinking
« Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 15:42 от Бюти »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.