Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 321
Днес са готови резултатите от хормоналните ми изследвания /правих ги на петия ден от цикъла/:

Prolactin   674,43   mlU/l   М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)

LH   4,29   U/l       M(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-

FSH   5,17   U/l       М(1.4-18.0) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5

Estradiol   0,230   nmol/l  М(0.0-0.191); Ж(фол 0.04-0.606,овул 0.536-1.930, л

Лекарката каза, че ми е завишен пролактина и веднага ми предписа парлодел, но мисля, следващият месец да го изследвам пак и тогава да започна с лекарставата, защото завишението не ми се вижда голямо и може да се дължи на всичко. Като цяло имах изключително изнервящ и стресиращ месец юли, та може и от това да е.

Моля, бихте ли коментирали резултатите ми?

« Последна редакция: ср, 27 юли 2005, 18:15 от Момиче »
Цитирай

Враца

Мнения: 4 381
лекарката ти е казала, че е висок пролактина, спази ли изискванията преди да ти вземат кръв, че като гледам тоз хормон е най-шавливия и най-се влияе .
Успех на следващото изследване
Цитирай

София

Мнения: 1 321
Ами, Ва, лекарката не ми каза да спазвам нищо, но аз четох тук, че не трябва да се пипат гърдите и доколкото мога го спазих, защото, например, обичам да спя по корем и не зная това има ли някакво значение. Така също не мога да се контролирам, ако се докосна случайно, свивайки ръката си. А що се отнася до спокойствието-то е последното нещо, което ми се случва тия дни. Вчера ми взеха кръв, днес ходих в провинцията на едно дело. В петък-цветна снимка. Мога само да си мечтая за спокойствие.
Какви всъщност са изискванията преди изследването на пролактина и това ли беше хормона на стреса?
Цитирай

Враца

Мнения: 4 381
Ето малко инфо то зачатие:

От 15 до 20% от случаите на неродовна овулация се дължат на свръхотделяне на хормона пролактин, което засяга както овуулацията, така и имплантацията на ембриона в матката. Пролактинът се отделя от хипофизната жлеза и е отговорен за производството на кърма. Когато неговите нива са твърде високи, пролактинът стопира отделянето на гонадотропния хормон от хипоталамуса, който повлиява отделянето на FSH и LH от хипофизната жлеза, а това от своя страна нарушава отделянето на естроген и прогестерон. Обикновено нивата на пролоктина са високи, когато има бременност или жената кърми.

В други случаи повишението може да се дължи на стрес, физическо натоварване, дразнене на гърдите и зърната, както и при приемане на протеини (не правете изследване на хормона, след като сте си хапнали гигантска пържола). Операции на гръдния кош също могат да повишат нивото на пролактина, лекарства като амфетамини, транквиланти, антидепресанти, опиати, както и алкохолът, също могат да повишат нивото. Ако имате ПКЯ или понижена функция на щитовидната жлеза (хипотироидизъм), това може да доведе до хиперпролактинемия. 30% от времето, жените, които имат виок пролактин, отделят мляко от гърдите си (галакторея) - спонтанно или при стискане на зърната по време на самоизследването на гърдите. Други симптоми са намаляване на влагалищния секрет и нередовен цикъл. Жените могат да имат твърде леки, нередовни, къси менструални периоди или да нямат такива.

 Още тук- http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=138
Цитирай

София

Мнения: 1 321
Ва, благодаря ти, но аз това го четох.
И нямам нито един от тези признаци-от пети клас имам абсолютно редовен цикъл-няма месец, в който да ме е пропуснало /пу, пу/, много обилен и цели шест дни, имам влагалищен секрет като за целия китайски народ и никога нищо не ми е текло от гърдите. Даже не бих казала, че ме болят кой знае колко по време на ову или през дните на лелята. Та затова си мисля, че стресът ми е дошъл абсолютно в повече последните 20 дни. Колкото повече разсъждавам, толкова повече ми се затвърждава идеята да го изследвам пак, след лятната отпуска, и да го мисля тогава. И без това пак ще ме бодат за другия хормон /че му забравих името сега/.
Цитирай
Момиче, успокой се и тогава изследвй пак пролактина.
Не е чак толкова много над нормата и според мен може резултатът да се повлиял дори и от самото обождане или пък от стрес.

Преди да ти вземат пробата трябва да се лежи мин 20 мин.
Дори някога Щерев ме караше да го првя това изследване с 3 пъти вземане на кръв през 15 мин, като лежа през това време. Той ме лекува с Парлодел близо 6 г. като ми следше пролактина през месец -два.

При мен обаче се оказа, че Парлодела не влияе или пък с времето ми свикна оргенизма и се появи резистентност към него. Заменихме го с Достинекс и резултатите не закъсняха.

Много лекари са ми гледали изследванията,но единствено последният каза, че според него не може да се касае за сериозен проблем високия пролактин, ако не е над 1000.
Вика ти не си имала хиперпролактиномия, ако никога не си имала стойности над 1000  Shocked
Да но аз имах и над 2000 в първите изследвани така че... Sick

А ако решиш да го изследваш някъде другаде: препоръчвам в Бодимед, в Младост3  (сградата на болн.Св. Пантелеймон). Лаборантката там много леко боде и позволява да лежа 20 мин. преди това.
Нова е лабораторията и няма хора.

Моят съвет е да не го мислиш тоя пролактин сега, поуспокой се и тогава.
Една приятелка точно с такива стойности забременя и то без никакъв проблем.. Wink

Успех! Praynig
Цитирай

На пода

Мнения: 4 399
Мисля Че е добро решение да повториш изследването на пролактина.

А защо не са ти правили мъжки и тироидни хормони? Така се губи много важна Част от информацията. Аз бих ги направила.
Цитирай

София

Мнения: 1 321
Благодаря ви за отговорите.
Вяра,
лекарката каза, че според нея нямало нужда да ми изследва тестотсерона, но мисля със следващото боцкане да си го изследвам и него. От всичко прочетено тук, само този хормон не ми е изследван и онзи, който се изследва след овулацията, но го оставям за следващият месец, защото този няма да имам възможност. И тогава възнамерявам да изследвам отново пролактина, а също и тестостерона. Какво още би трябвало да се изследва според теб? Кой друг мъжки хормон?
И още един въпрос-ходя при доктор Райчева, която работеше във Вита. Тя си е гинеколог и засега съм доволна от нея, но мислите ли, че трябва да се обърна към специализирана клиника по стерилитет и кога да го направя? След всички изследвания, които предприехме или да изчакам и тогава? И изобщо-един традиционен гинеколог може ли да ме консултира в първоначалния стадий-защото при мен все още няма установен проблем. И ако реша да правя фоликулиметрия /дано не сгреших думата/-това при традиционен гинеколог ли се прави или в клиниките по стерилитет?
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 6 998
Според мен повтори пролактина. Наистина е много играещ хормон а при теб не е свръх завишен. Иначе на нас ни бяха казали като правим изследването...предната вече без секс, никакво баране по гърдите и други ерогени зони Embarassed и поне 15 мин. почивка преди да ни вземат кръв.
Успех момиче.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.