Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

варна

Мнения: 126
Майчета , някой знае ли как да си направя домашна пилешка кайма.Скоро купих готова и мойте изядоха всички кюфтета за нула време - както никога досега.Предпочитам обаче да си я направя сама- Мислех да сложа бяло и червено месо , но няма ли да стане много суха.Трябва ли да сложа сланина или нещо подобно?
Цитирай


Мнения: 516
Хмм... звучи интересно, ще следя Smile
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Моля те, не съсипвай месото със сланина Sick. Смели кожата на пилето, бялото и бутчетата. Няма да стане сухо Peace.
И аз много я обичам пилешката кайма, страхотни кюфтета стават! Мисля да пробвам тези дни да я омешам с телешка, да видя какво ще се получи.
Цитирай

варна

Мнения: 126
добре аз ще сложа кожата , но смятам да я смеля с блендера.После няма ли да стои някак си отделно , или ще стане хомогенно.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
добре аз ще сложа кожата , но смятам да я смеля с блендера.После няма ли да стои някак си отделно , или ще стане хомогенно.
Екстра си става,хич не се замисляй  Peace Peace Peace
Цитирай


Мнения: 1 705
Аз изхвърлям кожата  Naughty
Цитирай


Мнения: 321
кожата изхвърли непременно,зза какво ти е домашна кайма ,ако ще слагаш и кожата ,с която е пълна купешката. Ето ти една рецепта за ядене с пилешка кайма: 500гр пилешка кайма /смелено черно и бяло месо/ 6 яйца 4-5 големи филии бял хляб без кора накиснати в прясно мляко ,сол ,черен пипер и 125 гр. разтопено масло. Към каймата добавяш накиснатият хляб заедно с млякото/не го изстискваш/ и подправките. Изливаш добре омесената смес в намаслена и поръсена с галета тава и заливаш с разтопеното масло. Отгоре поръсваш пак с галета. Добре е тавата да не е много голяма, за да стане ястието по височко,като торта, Печеш в предв.загрята фурна до зачервена коричка. по желание малко преди краят на печенето можеш да поръсиш с кашкавал и да допечеш. сервира се разрязана на тортени парчета със салата по избор. Нарича се "чилииска торта," но защо не знам LaughingПрави се и с друга кайма ,каквато пожелаеш,но ние сме любители на пилешко е пуешко,
Цитирай


Мнения: 321
забравих най важното: жълтъците смесваш с каймата, а белтъците разбиваш на сняг и внимателно добавяш към нея. аз работя с блендер и всичко правя в него. само на ръка добавям белтъците.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.