Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 ян. 2009, 21:19 ч.
  • Преглеждания  1 975  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 243
                                                

Рецептата е следната:
250 гр масло / маргарин
1 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. брашно
4 яйца
2 ч.ч смлени орехи
1 ч.ч пудра захар
3 с.л. какао
ванилия

Приготвяне:
Разбиват се маслото , кристалната захар и брашното. Отделно белтъците се разбиват на сняг заедно с малко ванилия и се прибават към маслената смес като се бърка с лъжица. Прибавят се смлените орехи. Получената смес се пече в предварително намаслена и набрашнена тавичка на 200 градуса.
Жълтъците се разбиват с пудрата захар и се слагат на изстиналия вече блат.
Чертичките отгоре се получават като към жълтъците се прибави малко какао и смляно кафе.
Трябва да престои няколко часа, за да стегне глзурата.

Става много вкусно  Blush

Ето и разрязано на пастички:

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 12:56 от *ИлиЯна*

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 444
Много е вкусна , аз често я правя ,знам я под името Агнеса  Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 243
Много е вкусна , аз често я правя ,знам я под името Агнеса  Peace
Blush може и така да се казва. Аз рецептата я намерих в една готварска книжка, записана на последните страници  Blush

# 3
  • София
  • Мнения: 581
Много е вкусна , аз често я правя ,знам я под името Агнеса  Peace
И аз така Laughing
 А ако отгоре вместо глазурата се намаже с домашен крем,а преди него се напои със сироп-става "Монахиня"

# 4
  • Мнения: 1 217
А жълтъците не трябва ли да минат през някаква термична обработка Embarassed

# 5
  • варненка от София
  • Мнения: 4 659
Да, това са си Агнески и жълтъците не минават термична обработка, а трябва да си изсъхнат сами, минимум 12 часа.

# 6
  • София
  • Мнения: 581
А жълтъците не трябва ли да минат през някаква термична обработка Embarassed

Аз ги разбивам на водна баня

# 7
  • Мнения: 2 804
Много е вкусна , аз често я правя ,знам я под името Агнеса  Peace

И аз така го знам. Много е вкусна.   bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 243
Явно наистина така се казва  Blush Щом всички така го знаете  Hug редактирах заглавието  Flutter
Жълтъците не минават термична обработка. Дори и разбити на водна баня пак си се водят сурови. Аз понякога разбивам на водна баня, за да се разтвори захарта, но нищо повече. И наистина им трябва доооста време, за да стегне глазурата отгоре  Rolling Eyes Само че кой ти има търпение да чака  Blush

# 9
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 581
Може да се върне в топлата фурна за малко и така жълтъците съхнат по-бързо - това за нетърпеливци като мен. Ама като цяло сладкиша е по-вкусен около 24 часа след приготвянето си така че по-добре си го изчакайте.
Само не разбрах къде се слагат 3-те супени лъжици какао  newsm78

# 10
  • София
  • Мнения: 243
Само не разбрах къде се слагат 3-те супени лъжици какао  newsm78
В сместа за блата - погледни, че е кафяв  Blush А и отгоре за декорация  Peace

# 11
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 581
Само не разбрах къде се слагат 3-те супени лъжици какао  newsm78
В сместа за блата - погледни, че е кафяв  Blush А и отгоре за декорация  Peace
Предположих че е в блата но понеже в рецептата никъде не е написано та затова попитах   chef

# 12
  • Варна
  • Мнения: 781
Любим мой сладкиш от близкото минало,бях го забравила...Страшно е вкусен,но наистина е най-добре да се консумира на следващият ден. Peace

# 13
  • Мнения: 1 738
Обожавам този сладкиш  Heart Eyes .
Вкъщи отгоре го наръсваме със ситно нарязани орехови ядки.

# 14
  • България
  • Мнения: 1 090
Агнеса е любимият ми сладкиш. Имам спомени ,4е съм го яла преди около 20 години ooooh!, все се каня да намеря рецептата.Това беше типи4ен сладкиш от комунисти4еското минало Grinning, но което е хубаво, си е хубаво.
Мисля да върна спомените тези дни  chef!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт