Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 243
                                                

Рецептата е следната:
250 гр масло / маргарин
1 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. брашно
4 яйца
2 ч.ч смлени орехи
1 ч.ч пудра захар
3 с.л. какао
ванилия

Приготвяне:
Разбиват се маслото , кристалната захар и брашното. Отделно белтъците се разбиват на сняг заедно с малко ванилия и се прибават към маслената смес като се бърка с лъжица. Прибавят се смлените орехи. Получената смес се пече в предварително намаслена и набрашнена тавичка на 200 градуса.
Жълтъците се разбиват с пудрата захар и се слагат на изстиналия вече блат.
Чертичките отгоре се получават като към жълтъците се прибави малко какао и смляно кафе.
Трябва да престои няколко часа, за да стегне глзурата.

Става много вкусно  Blush

Ето и разрязано на пастички:
« Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 12:56 от *ИлиЯна* »
Цитирай

София

Мнения: 444
Много е вкусна , аз често я правя ,знам я под името Агнеса  Peace
Цитирай

София

Мнения: 243
Много е вкусна , аз често я правя ,знам я под името Агнеса  Peace
Blush може и така да се казва. Аз рецептата я намерих в една готварска книжка, записана на последните страници  Blush
Цитирай

София

Мнения: 578
Много е вкусна , аз често я правя ,знам я под името Агнеса  Peace
И аз така Laughing
 А ако отгоре вместо глазурата се намаже с домашен крем,а преди него се напои със сироп-става "Монахиня"
Цитирай


Мнения: 1 216
А жълтъците не трябва ли да минат през някаква термична обработка Embarassed
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Да, това са си Агнески и жълтъците не минават термична обработка, а трябва да си изсъхнат сами, минимум 12 часа.
Цитирай

София

Мнения: 578
А жълтъците не трябва ли да минат през някаква термична обработка Embarassed

Аз ги разбивам на водна баня
Цитирай


Мнения: 2 800
Много е вкусна , аз често я правя ,знам я под името Агнеса  Peace

И аз така го знам. Много е вкусна.   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 243
Явно наистина така се казва  Blush Щом всички така го знаете  Hug редактирах заглавието  Flutter
Жълтъците не минават термична обработка. Дори и разбити на водна баня пак си се водят сурови. Аз понякога разбивам на водна баня, за да се разтвори захарта, но нищо повече. И наистина им трябва доооста време, за да стегне глазурата отгоре  Rolling Eyes Само че кой ти има търпение да чака  Blush
Цитирай

Vaudreuil Canada

Мнения: 2 532
Може да се върне в топлата фурна за малко и така жълтъците съхнат по-бързо - това за нетърпеливци като мен. Ама като цяло сладкиша е по-вкусен около 24 часа след приготвянето си така че по-добре си го изчакайте.
Само не разбрах къде се слагат 3-те супени лъжици какао  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 243
Само не разбрах къде се слагат 3-те супени лъжици какао  newsm78
В сместа за блата - погледни, че е кафяв  Blush А и отгоре за декорация  Peace
Цитирай

Vaudreuil Canada

Мнения: 2 532
Само не разбрах къде се слагат 3-те супени лъжици какао  newsm78
В сместа за блата - погледни, че е кафяв  Blush А и отгоре за декорация  Peace
Предположих че е в блата но понеже в рецептата никъде не е написано та затова попитах   chef
Цитирай

Варна

Мнения: 781
Любим мой сладкиш от близкото минало,бях го забравила...Страшно е вкусен,но наистина е най-добре да се консумира на следващият ден. Peace
Цитирай


Мнения: 1 705
Обожавам този сладкиш  Love .
Вкъщи отгоре го наръсваме със ситно нарязани орехови ядки.
Цитирай

България

Мнения: 1 090
Агнеса е любимият ми сладкиш. Имам спомени ,4е съм го яла преди около 20 години ooooh!, все се каня да намеря рецептата.Това беше типи4ен сладкиш от комунисти4еското минало Very Happy, но което е хубаво, си е хубаво.
Мисля да върна спомените тези дни  chef!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.