Молба      за помощ 
Нашата история започва на 10.12.2008г., когато детето ми Илиян Здравков Здравков на 3г.6м. посещава личния си лекар с температура 38.5, леко зачервено гърло и дразнене на очите от светлина .Д-р Велинова му изписва антибиотик ‘Оспамокс’.След двудневният му прием без намаляване на температурата я посещаваме отново и продължаваме лечението, 6 дни.Започваме лечение с друг антибиотик ‘Аугментин’ отново 6 дни, промяна в състоянието няма.Отиваме при специалист вирусолог доктор Зарчева тя започва лечение с друг антибиотик ‘Панцеф’ промяна няма след 4 дневно приемане.   Посещаваме Специализирана  болница  по детски болести доктора в приемния кабинет ни предписва сироп против алергия и ни отпраща.На 28.12.2008г. ни приемат в същата болница, на 29 след сутрешната визитация се вижда ,че Илиян има менингиални симптоми.Приемат ни в Инфекциозна болница прави се лумбална пункция,изследване на очните дъна започва се лечение с няколко антибиотика за вирусен или бактериален менингит.Състоянието на Илиян се влошава при постъпването му там, аз майката съм до него през цялото време като придружител.Доктор Мангъров завеждащ отделението има съмнение за туберкулозен менингит и на 31.12.2008г. започва лечение.Илиян започва да се подобрява с всеки изминал ден,става контактен менингиалните симптоми отшумяват .На 13.01. 2009г. го преместват  в Университетска болница за лечение на детски белодробни болести ръководител проф. Минчев.Там приемния лекар и проф. Минчев. категорично отказват да ме приемат,като придружител въпреки молбите ни.Настаняват го в стая при 2 туберкулозно болни деца.Диагнозата не е потвърдена, а Илиян няма белег от БЦЖ.
ПОМОГНЕТЕ ДА ДИАГНОСТИЦИРАМЕ ЗАБОЛЯВАНЕТО ДО 16.01.2009Г. ТО НЕ Е ОПРЕДЕЛЕНО! НЯМАМ ПРАВО ДА  ПРИДРУЖАВАМ ДЕТЕТО .
Искам само да съм до него в този труден период и като всяка майка мисля че имам право на това.До тук имаше много грешки от страна на преглеждащите ни лекари как да съм сигурна ,че тази няма да е поредната искам да съм до детето ми ! АКО Е БОЛЕН ОТ ТУБЕРКУЛОЗЕН МЕНИНГИТ ИСКАМ ДА СЪМ ДО НЕГО ПРЕЗ ОЗДРАВИТЕЛНИЯ ПЕРИОД ,А НЕ ДА ГО ПОСЕЩАВАМ 2 ЧАСА СЕДМИЧНО БОГ ЗНАЕ ЗА КАКЪВ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ.ТОВА Е МОЙТО ДЕТЕ И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ГО ОТНЕМА ОТ МЕН.
НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ СТИГНАЛА ДО СЪРЦЕТО НА ВСЕКИ РОДИТЕЛ ЧЕТЯЩ МОЯТА ИСТОРИЯ И ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА НАМЕРИМ НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ.
  Името ми е Даниела Огнянова Асенова телефон 0899276738   e-mail mirela 2002@abv.bg   skype mirela6765