? за бурканчетата

  • 771
  • 6
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 6 917
Мами имам един въпрос:Какво правите с бурканчетата на Ганчев ,Хип и другите подобни?Доколкото знам те май не могат да се използват повторно.В детските кухни от кой тип искат?На винт като Ам-ам или като новите Ганчев.Чудя се да ги събирам ли или да ги изхвърлям newsm78

# 1
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Когато сина ми беше бебе повечето бурканчета бяха с винт и ги събирах за зимнина (давах ги на бабите). Само вносните Semper, Gerber, Hipp бяха с гумено покритие по цялата капачка. Като започнах да купувам за дъщеря ми се учудих - даже и Ганчев са такива, т.е. неизползваеми (срещаха се тук-там още от старите с неизтекъл срок на годност - до 2006 г.). Реших, че са приели някакви международни стандарти и сега просто ги изхвърлям. Оставям някое и друго за подправки.

# 2
  • Мнения: 92
Ако правиш зимнина (или бабите), единствено за сладко вършат работа- не се вари. За детските кухни не знам- не съм взимала храна от там, но не мисля, че има значение- нали само я сипват и ти си я взимаш..?

# 3
  • Мнения: 1 089
Пазя само тези на винт, главно от Ам-ам. Когато и готвя и слагам  в тях.

# 4
  • Magrathea
  • Мнения: 2 771
За кухнята ти трябват от старите бурканчета. Аз в началото ги събирах, но сега вече изхвърлям всичко.

# 5
  • София
  • Мнения: 6 477
За детската кухня ще ти трябват само тези на винт - старите Ганчев и Ам-Ам, както и някои от старите на Хаме, които са с винт. При записване в кухнята искат 30 измити бурканчета на винт без следи от етикети и 60 капачки.
Новите не стават за кухнята понеже не може да се затвори добре и винаги има опасност от разливане или така се затваря, че няма отваряне.  Аз ги пазя само ако замразявам на малката храна - капачката я слагам колкото да покрие бурканчето. Иначе стават само за сладко от зимнините Wink

# 6
  • Мнения: 5 577
Аз си слагам подправки в тях - сух копър, сусам и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт