Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


Мнения: 874
Вчера готвих телешко със зеленчуци.След като го извадих от печката,беше чудесно.Днес е жилаво,все едно е друго месо.И винаги така се получава.Защо?Ето как го приготвям:
Варя месото с дафинов лист и малко сол в тенджера под налягане за 30-35 мин.Подреждам го в тава,слагам зеленчуци,ориз......покривам с фолио и пека в печката.Сипвам да вечеряме-крехко,топи се в устата.Когато изстине го прибирам в хладилника,покрито с фолио.На другия ден на обяд-не се яде,жилаво.Къде бъркам?
Цитирай


Мнения: 483
Вчера готвих телешко със зеленчуци.След като го извадих от печката,беше чудесно.Днес е жилаво,все едно е друго месо.И винаги така се получава.Защо?Ето как го приготвям:
Варя месото с дафинов лист и малко сол в тенджера под налягане за 30-35 мин.Подреждам го в тава,слагам зеленчуци,ориз......покривам с фолио и пека в печката.Сипвам да вечеряме-крехко,топи се в устата.Когато изстине го прибирам в хладилника,покрито с фолио.На другия ден на обяд-не се яде,жилаво.Къде бъркам?
Не бъркаш, така се получава с варено и запечено телешко.
Моят съвет- готви само за деня. Mr. Green
Цитирай


Мнения: 316
сложи по малко майонеза върху парчетата месо ,стават много крехки
Цитирай


Мнения: 2 800
Така е с телешкото и при мене. На другия ден не се яде, защото е като ластик. Най-добре готви в малки количества и веднага да се изяжда.
Цитирай


Мнения: 2 846
При мен се получава същото.
Много рядко готвя телешко, защото не ни е любимо, но винаги правя за едно ядене.
На другия ден е винаги кофти.
Цитирай

София

Мнения: 942
При мен пък не е така. Много рядко ми остава за другия ден, но принципно никога не ми е жилаво.  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 9 920
и на мен ми става жилаво Mad
Цитирай


Мнения: 874
При мен пък не е така. Много рядко ми остава за другия ден, но принципно никога не ми е жилаво.  newsm78

Моля те,кажи как го готвиш
Цитирай


Мнения: 11 612
Не смея по същата причина да правя запечено телешко......Но пък последното телешко с грах стана супер...Дори и за другия ден. Но и варих дълго, дълго телешкото.....Незнам...учудих се и аз на резултата.....Защото на телешкото у нас дъщерята казва - дъвка....
Цитирай

Разград

Мнения: 2 077
Аз също готвих преди 2 дни телешко. Пекох го във фурната под фолио. Вчера беше доста жилаво. Сложих го в малка тенджерка със соса, с който го пекох, долях още малко вода и го варих 1/2 час. Стана много крехко.
Цитирай

София :(

Мнения: 182
 На мен ми се налага по отслабващи причини да си похапвам често телешко, ама от това българското, дето е на телето от дядо му, и установих, че като му прибавя при готвенето кисело мляко или горчица, а може и двете, се получава доста добре и остава крехко и на следващия ден   chef Явно киселината му се отразява благотворно, белтъците в мускулните влакна ли денатурира, що ли, нямам представа, но става и както е при първото ядене така е докато свърши.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 402
Често готвя телешко. Първо варя месото в тенджара под налягане 30-40 минути. След това го готвя. Не съм имала проблем.
Цитирай


Мнения: 1 720
Телешкото вкъщи правим по два начина - или телешко варено или задушено със зеленчуци в гювеч. Ако решим да правим стекове стоят в марината почти 24 часа в тенджера в хладилника.
Цитирай

София

Мнения: 942
Аз го правя с гъби с прясно мляко. Или с кисело мляко. Или медальони под фолио със зеленчуци. Или на грила, но мариновано.
Цитирай

София

Мнения: 578
 newsm78Странно,на мен не ми се получава жилаво -нито на следващият ден е такова...Варя го под налягане 40-45 мин,след това готвя според както съм решила.Пекла съм цяло парче на грила на фурната,завито с фолио-студено след това е дори по-вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора