Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 ян. 2009, 17:58 ч.

за несъбраните издръжки

 • 4 457
 • 15
 •   1
Отговори
 • Филибето,майна
 • Мнения: 277
кога и колко  чакате да ви приведат месечната издръжка на детето/децата/?
БНД -то го осъдих за едното дете на 100 лв.издръжка миналата година
в началото плащаше,но от октомври не е давал нито лев.заплаших го със съдия изпълнител,а той ми вика- ми пращай,нямам пари ,какво да правя.
за каката не съм го осъдила,за нея се разбрахме,че ще ги дава на ръка.плаща таксата и в детската градина,но тя е от порядъка на 15-30 лв.
не е платил и  хронорара на адвокатката,а тя ми е приятелка и децата ни ходят в една детска градина и толкова ми е неудобно ,като я видя сутрин... Sick
все отлагам,все чакам,той все обещава,а с обещания не храня децата си.
парното ми е 190 лв тоя месец,по празниците се поохарчих да им купя подаръци и сега сме със силно отънял бюджет.
вчера БНД каза ,че ще взима заплата и ей го,покри се .
пропуснах да кажа нещо ,с което не се гордея особенно,но с него 3-4 пъти месечно си играем на семейство-ходим за уикенда у тях с децата.спим там а аз имам сексуални отношения с него./то той е и единствения,де /.
но това не променя нещата в моя полза.
като му поискам пари-ми отговаря ,че имал стоки на изплащане и точка.
иначе без цигари и алкохол допсега не съм го видяла никога.
че съм патка,патка съм.но другата ми връзка не провървя особено,пък и не получавам финансова помощ и оттам.
когато заведох делото за издръжка миналата година БНД -то дойде пиян и ни подпали/външната топлоизолация на апартамента/.та не знам сега,ако го дам на съдия изпълнител дали пак няма да извърши някое ново геройство срещу нас.
докога да чакаМ?
Как е при вас с неизплатените издръжки?
иначе неговия план е,че ще ни покани да живеем у тях/аз с децата/ като се пенсионира майка му и си отиде на село.
това се очаква да стане в близките 2 години.
ох,оплаках се.

# 1
 • Мнения: 1 931
Моят БНД отказваше да плаща издръжка на детето (5лв. по съдебното решение за развода). Заведох дело за повишаване на издръжката. Съда се произнесе 100лв. на месец. БНД отказваше да плаща. Заведох дело при частен-съдебен изпълнител. Частния-съдебен изпълнител блокира хотела на БНД и банковите му сметки. БНД изплати някаква сума (не знам точно каква част от задълженията му (издръжка+лихви+разходи) баща ми контактува с моята адвокатка и съдебния-изпълнител) и сега пак доколкото разбирам не плаща редовно. Чудя се дали да преведа и легализирам съдебното решение и да го представя в общината в Белгия и оттук да получавам редовно издръжката (Белгия ще търси парите от България), а изпълнителното дело в България да го прекратя, но се опасявам, че тогава БНД съвсем ще си развърже коня - ще прехвърли хотела на майка си, пък държавата (България) да си търси после издръжката от него и да започне пак да се опитва да тормози детето, мен и родителите ми.

Деси, не знам как до търпиш твоя БНД, а и имаш сексуални отношения с него. Той за майка си ли е женен? Ако той искаше да се бъде твой добър съпруг и баща на децата ви, не би се държал по този начин и най-малкото би се грижил финансово за децата. Губиш си времето с този човек, а и явно не се чувстваш добре с него. Подходящия за теб човек рано или късно ще се появи, това не става по поръчка. Ама един сериозен мъж не би си помислил да започне нещо сериозно с тебе, ако знае, че ти междувременно си запълваш времето с бившия и дори се ядосваш с него. Знам за случаи в които жени поддържат сексуални контакти с БНД и БНД плащат сериозна сума за "издръжка" (не само за детето), но за съжаление това не ги прави щастливи, а напротив зависими. Пък твоя БНД направо е открил златна мина, хем не плаща издръжка или я плаща когато може, хем се грижиш за децата му (и финансово), хем пък си му на разположение... Не му позволявай да те изполва.

# 2
 • Мнения: 2 724
Аз лично не разбрах кое ти е по-голям проблем...
-че няма с кой друг да спиш и се налага това да е бившия;
-че спиш с някой, който може да ти запали апартамента;
-че той не плаща издръжка;
-че се е лепнал за майка си;
-че имаш до себе си пълен мухльо;
-че не можеш да намериш някой, който да ти налива пари;
-че животът ти е пълна каша и някой трябва да е виновен.

И аз съм бивша, ама направо ми се повдигна от това, което ти си написала.

# 3
 • Филибето,майна
 • Мнения: 277
никси ,темата е за несъбраните издръжки.
направила съм по-подробно описание на обстоятелствата около мен,за да не въвеждам четящите в заблуждение-видите ли ,аз съм светица,па оня е лошия.
колкото до интинмните отношения,не че е интересно някому,но имам и други възможности.
това не е проблем.по-скоро това ,че ако не поддържам такива с БНД,той ще направи пак някоя глупост.
и въобще нищо в света не е само бяло или само 4ерно.и никой не е толкова лош,колкото на нас ни се иска,а ние да сме най-добричките.
zon е напипала по-точно проблема,защото става дума за използване от страна на бившия към бившата/т.е. мен/.
освен това съм полу4авала и полу4авам от него заплахи,че ще ми строши кокалите,ако си намеря друг.така,че не бързай да съдиш. Naughty
не всички майки,които отглеждат сами децата си са финансово обезпечени.

# 4
 • Мнения: 2 724
освен това съм полу4авала и полу4авам от него заплахи,че ще ми строши кокалите,ако си намеря друг.

И ти затова спиш с него ли ???? Извинявай, ама с отвращение ли го правиш?
А и не разбрах какво общо има финансовата обезпеченост, като той не ти дава пари, независимо дали се сексиш с него или не ooooh!
Изобщо не смятам, че те използва, защото той реално освен безплатен секс от теб друго не получава...
Няма сила на света, която да те накара да си лягаш с някой, с който не искаш...
И моя не дава издръжка и ме страхува от време на време, че ще видя аз какво ще се случи, ама не съм си мислила да си лягам с него. Stop
А и изобщо не схванах защо описваш сексуалния си живот, ако темата е за издръжката Whistling

# 5
 • Филибето,майна
 • Мнения: 277
никси,мила никъде не ОПИСВАМ секс. си живот.
и моля те не флудвай темата.

# 6
 • Мнения: 1 931
Деси, ти явно не си приключила с този твой БНД, имам предвид емоционално. Едва ли имаш сексуални отношения с него само защото те е страх, че ще те пребие и подпали къщата. Напротив, когато сте в по-близки отношения и имаш редовен контакт с него възможността/вероятността да те бие е по-голяма. Насилниците не си слагат сами спирачки, ти си тази която трябва да ги сложи.

Разбира се, че имаш варианти: да заведеш дело за издръжка за голямото дете, да отидеш при съдебен-изпълнител за неплатените издръжки на малкото дете, да пуснеш жалба до Прокуратурата за неплатените издръжки на малкото дете, ако те заплашва и упражни насилие над теб да подадеш жалба в полицията и да заведеш дело по Закона за домашното насилие...може и всички неща заедно да ги направиш, избора си е твой.

Можеш да продължиш както досега, да се виждате 2-3 в месеца, да не плаща издръжка за децата, (надявам се, че физически не те малтретира, ако е така направо бягай - това никога не свършва насилника си е насилник, не само с теб с всяка предишна и следваща жена), разправя ти, че мама скоро ще отиде на село и изведнъж ще заживеете щастливо...

Може да направиш и комбинация от тези неща, например: даваш го на съдебен-изпълнител и/или на прокурор и продължаваш да се виждаш с него...не знам как ще реагира, само мога да предполагам.

Ти си решаваш.

# 7
 • София
 • Мнения: 671
Кат ти се прави секс с бившия, прави.Не е нужно да ни разправяш врели некипели , че го правиш само защото те е страх от него.Докато му полягаш безплатно ,кинти ще видиш през крив макарон.
Едната седмица го съдиш , а другата ч.....ш, така ли???

# 8
 • Мнения: 1 931
Темата взе неочакван обрат след намесата на секса и може да се преименува на "секса и издръжките"  Laughing
Първи извод от зависимостта секс-издръжки: секса не влияе върху събираемостта на издръжките. Laughing

Деси, надявам се, че не сърдиш за шегата. Въпросът ти наистина беше "какво правим в случай на неизплатени издръжки", но намесата на секса отклони темата.

Сега съвсем сериозно по темата: моля, който има опит в събирането на неизплатени издръжки да го сподели. Мисля, че такава информация би била полезна за доста хора. (или пък тук всички БНД-та са изрядни платци, което би било супер)

# 9
 • Мнения: 428
Teмата е с неочакван обрат,защото явно двете дами ,изразили "възмущение" си търсят върху кого да си точят ноктите....
А авторката им е трън в очичките от време оно....Мда .Мда Simple Smile
Както и да е...Кучетата си лаят ,керванът си върви....

# 10
 • Нейде тук из НЕГОВИТЕ фантазии
 • Мнения: 575
Teмата е с неочакван обрат,защото явно двете дами ,изразили "възмущение" си търсят върху кого да си точят ноктите....
А авторката им е трън в очичките от време оно....Мда .Мда Simple Smile
Както и да е...Кучетата си лаят ,керванът си върви....


Темата с обрата се превърна в тема на разврата, ама и аз , дето не съм разведена като го прочетох, чак се погнусих. А уж съм с много широки разбирания.
Не знам на кой кой е трън в очите, ама простата математика не ми излиза - хем се чукаме, хем се съдим, хем си трошим кокалите, хем си играем на семейство.. е на кое точно да угодим? Може би мъжлето смята, че си плаща, задоволявайки сексуалните нужди на бившата си женичка, която явно няма смелост да поеме живота си в ръце.
Авторке на темата, Деси, не те познавам, ама така както си я подела- няма да я докараш до изгодна за теб ситуация. Ако те заплашва- има полиция. Ако не си плаща издръжката - има законови способи (не казвам че са вървежни), за да си я получиш, ама ако те сърби и само той може да те почеше - проблема е само в твоя телевизор. А четейки това явно някъде в телевизора дава яко на късо!

Извинявам се ако съм прозвучала грубо, не е нарочно, но не виждам как може тук да помогнем на авторката, след като тя не е наясно със себе си....Пожелавам ти успех

# 11
 • София
 • Мнения: 1 588
парното ми е 190 лв тоя месец...  ще ни покани да живеем у тях/аз с децата/ като се пенсионира майка му и си отиде на село.
Като знам колко стаи е моят апартамент и колко ми е парното в момента, почвам да се чудя колко пък е голям твоят апартамент и като явно имаш финансови проблеми, що не се замислиш как да сведеш разходите си за парно до поне 1.5 - 2 пъти по-малка сума. В крайна сметка имаш само две малки деца, а не четири-пет на най-различни възрасти. Погледнах и видях, че цената на парното в Пловдив е с 8% по-висока от цената в София, но пък от друга страна средните годишни температури в Пловдив са по-високи, та като цяло предполагам, че плащате подобни на сметките в София.

Второ, като ти е толкова голям апартаментът (190 лева парно на месец), защо ходите в неговия и на майка му апартамент да си играете на семейство, ами той не дойде в твоя - тогава играта ще е по-реалистична, тъкмо може да го накараш да свърши някоя полезна домашна работа...

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 20:37 от Мария

# 12
 • София
 • Мнения: 5 175
е тук с парнтото се отплесна малко в сметките
за информация - гарсониера в София, месец декември /не толкова студен/, сметка 140 лв.
после ще ми връщат, защото съм спестила ама то това си е за после

а иначе - по темата
да и на мен ми е итресено как да принудим стиснатият длъжник да си плати

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 13:31 от possessed

# 13
 • dimitrovgrad
 • Мнения: 48
завеждате дело за издръжките и няма от какво толкова да ви е страх,моят бивш също ме заплашваше но като го брибраха 3-4 пъти спря.издръжката си я пребирах на 3 месеца с лихвите,даже като ида при съдия изпълнителя той ме питаше колко са парите и запор на заплатата,даже осъдих и фирмата в която работи защото не му удържаха парите от заплатата

# 14
 • Мнения: 1 431
Че си патка, патка си. От цялата история това е 100% сигурното нещо.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт