Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора
знаете ли някои лесен кекс и бързичко да става  Praynig
Цитирай

София

Мнения: 942
виж в търсачката, има много.

Аз лично днес направих този: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=328701.0

Според мен е лесен и бързо става.
Цитирай
ами то защото има много за това ми е трудно да избера някой ще видя твоя
а и здравей и благодаря
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Виж и тези рецепти. Може нещо да си харесаш Peace И тук също има много рецепти - всички изпробвани Love
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320410.msg8283342#msg8283342
За мен този е бърз,лесен и вкусен кекс.Препоръчвам ти,първо да прочетеш цялата тема,че има разяснения,ако се спреш на този кекс,разбира се.
Цитирай


Мнения: 4 279
Ето ти и моя кекс http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=337295.0  Wink
Цитирай

плевен

Мнения: 59
Любимият ми кекс от мама. Съответно за малка и голяма форма:
4 яйца                                                                                   6 яйца
1ч.ч непълна захар                                                              1 и половина ч.ч захар
4 с.лвода                                                                               6 с.л вода
4 с.л олио                                                                              6 с.л олио
1 ч.ч брашно                                                                        1 и половина ч.ч брашно
1 ванилия                                                                              1 ванилия
1 с.л какао                                                                            1 с.л какао

Разбиваш белтъците със захарта на сняг прибавяш останалите съставки. Отделяш от сместа и слагаш какаото. И редуваш от двете смеси.  chef
Цитирай

Бургас

Мнения: 316
Като стана дума за кекс, издирвам рецепта за кекс - обикновен, но такъв който става леко като влажен, когато вече е готов. Правеха такъв в завода на майка ми преди. Беше невероятен. Ако някой от вас се сеща какво имам предвид и ми подскаже рецепта, ще съм ви много благодарна. Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 341







Слагам в кексовото тесто 1 голяма настъргана ябълка (2 малки) - така готовият кекс е много сочен.
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
ето и от мен един ,Щерката само този оби4а

4 яйца
2 4.4аШи захар
1/2 4.4аШа олио
3 4.4аШи браШно
1/2 бакпулвер
около 1 4.4аШа безалкохолно(на нас най ни харесва с лимон или грейпфрут)
казвам около,заЩото разли4но поема,но трябва да стане по реди4ко от нормално тесто за кекс.
отделям няколко лъжици и слагам смляно кафе или какао за Шарка.

голям и со4ен кекс
Цитирай

София

Мнения: 2 580
Аз правя един по рецепта от мама:
1 чаша прясно мляко;
4 яйца;
1 и 1/2 чаша захар(аз слагам две,понеже мъжа ми обича по-сладичко да е);
1 чаша олио;
3 чаши брашно;
1 бакпулвер;
1 супена лъжица кисело мляко;
половин кафена лъжичка сода бикарбонат;
1 ванилия;
2 супени лъжици какао.

Разбивам яйцата със захарта и после добавям и всичко останало,като какаото го слагам на половината смес след като първата половина вече съм изсипала във формата.Изсипвам и какаовата смес на зиг-заг.
Понякога слагам и по пюрено бурканче сладко или мармалад,като тогава слагам само една чаша захар.
Пека на 100-150градуса.
Цитирай


Мнения: 39
Правя същият като на жмото,само че го правя целият какаов и става много хубав  Peace
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Това руло ти препоръчвам, много лесно и бързо става. Само яйцата и захарта трябва да са много добре разбити.

Цитирай


Мнения: 2 800
Още един глас за това пандишпанено руло. Страхотно е. Peace
Цитирай


Мнения: 4
Здравейте. Предварително се извинявам, ако въпросът ми не е за тук, но не намерих по- подходящо, дълго търсих, за пръв път съм във форума. Днес направих кекс - уж лесени бърз, но не се изпече.. newsm78 Rolling Eyes Thinking Кората изгоря- и от долу, и от горе, а вътре остава напълно сурово тестото. След като го извадих и рязрязах (аутопсирах трупа Thinking) се оказа, че тестоте се отдели от кората изключително лесно, а кората остана груба, черна и твърда. Защо се получи така. Моля ви, обяснете ми, защото това беше първия ми опит как се пече кекс- на каква температура- (моят се пече окло 1 ч. и 30 мин. на 200 градуса), кога да го погледна дали е готов, по какъв ред се смесват съставките, престоява ли- някои най- общи и характерни неща. Много  ви благодаря! Peace  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора