Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 484
 Smile
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Това е моята рецепта:

3 яйца
2 ч.ч хладко мляко
2 с.л. масло или маргарин, разтварят се в млякото
малко по-малко от 2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. захар

Ето тук и резултатът:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&pid=4363309
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Потърси рецептата на Тандури....Тя е най-добрата рецепта.....
Съжалявам,но не мога в момента да дам линк....Ако може някой да удари едно рамо и да го сложи...    bouquet
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Да се запиша да следя,че все нещо не мога да им докарам.Сместа я правя,но ми е проблем самото изливане във формата.Четох,че се пълни със смес до ръбчетата,но като направя така отгоре гофрета е като суров.Слагам малко повече,тогава пък излиза от формичката.Не можах да я намеря тази мярка.
Марулка,гофретника ми е със същата форма,моля те да ми обясниш как ти стават толкова красиви гофретите?Имаш ли определено количество смес за един гофрет?
Цитирай

София

Мнения: 1 435
Потърси рецептата на Тандури....Тя е най-добрата рецепта.....
Съжалявам,но не мога в момента да дам линк....Ако може някой да удари едно рамо и да го сложи...    bouquet

Ето я рецептата на Тандури Smile

А аз правя по друга рецепта от същата тема - на lidiana:

Цитат
1ч.ч прясно мляко
1 ч.чвода
2 яйца
2ч.ч брашно
1 щипка сол

Прясното мляко трябва да е топло.Към него се добавя водата и 2 жълтъка и солта.Брашното се пресява и се добавя и то към тази смес.Отделно се разбиват белтъците.Прибавятсе на пяна към другата смес.Мажа гофретника с масло съмо първия път.По същия начин правя палачинки в тиган

Както казва lidiana, никога не можеш да объркаш нещо, винаги се получават  Smile
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз най-харесвам класическите Лиежки гофрети:

80гр масло
4 яйца
250гр брашно
20гр бакпулвер
250мл мляко
1 щипка сол
50гр захар

Разбъркваш брашното със солта и бакпулверът. Добавящ бавно и бъркайки жълтъците, стопеното масло и млякото. Прибавяш внимателно разбитите на сняг белтъци със захарта. Загряваш си гофретника, намазняваш го леко и ги печеш. Излизат 8. Ядат се веднага и горещи  Smile



Имам една рецепта за гофрети с пушена сьомга  Mr. Green Не съм се осмелила да я пробвам все още  Laughing
« Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 11:52 от Блонди »
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Блонди ,правилно ли разбрах ?!?! Една гофрета я печеш 20 минути?!?! ooooh!
Аз лично нямам гофретник,имам обаче огромно желание да си купя,още повече ,че събирам откак съм във форума рецепти за гофрети.Обожавам ги,преди години само по улиците продаваха,но като ,че ли ставаха доста по бързо от 20 мин. Thinking
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не съм се доизразила, права си - 20мин е цялото печене на това тесто за около 8 гофрети  Peace
Цитирай


Мнения: 1 705
Аз имам гофретник и съм го ползвала точно веднъж. Нямаше две еднакви гофрети  ooooh! . Вие с какво мерите  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 1 435
Не меря, директно сипвам с черпак на око, колкото да покрие цялата плоскост  Smile
Цитирай

Неизживени спомени

Мнения: 461


Тази рецепта съм я пролвала и е наистина страхота
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Не съм се доизразила, права си - 20мин е цялото печене на това тесто за около 8 гофрети  Peace
Абеи аз си помислих,че има нещо тука.....че то 20 мин.егати.....ще умра докато ги чакам,ама викам си ,може пък и така да е.....затова попитах Thinking
Твоят гофретник каква марка е ,и каква мощност ?Ако не те затруднявам с въпроса.....защото искам да си купя,но някои жени от форума не са доволни и то защото стават много бавно,от порядъка на 10тина мин.за 1 гофрета,което на мен лично ми се вида доста време,няма да имам нерви да чакам толкоз дълго Mad
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Потърси малко из форума, доскоро се пишеше в темата за гофретите
Цитирай

БаЛчИк

Мнения: 5
Здравейте, дами! Ето моята рецепта за гофрети надявам се да ви хареса. Smile
3 яйца
1 к. кисело мляко
1чаена лъжица сода бикарбонат
1/3 чаена чаша олио
1 щипка сол
1 щипка захар
брашно, до получаване на хомогенна смес, по-гъста от палачинкова

ПРИЯТЕН АПЕТИТ!   bouquet
Цитирай

БаЛчИк

Мнения: 5
Ето как изглеждат моите гофрети!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора