ДА ДАДЕМ ШАНС НА КРАСИ!!!    

Събират се средства за лечението на млад музикант, блъснат от пиян шофьор на улица в Генерал Тошево. 28-годишният Красимир Богданов в момента е в будна кома

Народно читалище "Светлина" в Генерал Тошево организира благотворителен концерт в помощ на младия музикант Красимир Богданов. Събитието ще е под наслов "Да дадем шанс на Краси!" и ще се състои на 26 януари от 18 ч. в залата на читалището. Ще участват различни изпълнители - приятели на Красимир. "За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш! Благотворителността ражда добрина! Хора бъдете добри!" - е призивът на организаторите. Всички събрани средства ще бъдат предоставени за лечението и възстановяването на Краси.
28-годишният мъж Красимир Богданов от Генерал Тошево е пострадал при тежка катастрофа на улица в града в ранните часове на 7 декември миналата година. Той и негов колега, който не е пострадал, са били пометени от лек автомобил. Шофьорът е избягал, а впоследствие - намерен и задържан от полицията. Оказало се, че водачът е пиян, шофирал с 1.65 промила алкохол, бе съобщено още тогава от областната дирекция "Полиция".
В момента Красимир Богданов е на лечение в Отделението по неврохирургия на болницата в Добрич. Лекари казаха, че състоянието му е тежко и може да се определи като будна кома, мъжът мърда само очите си. Той е с тежка контузия на мозъка и мозъчния ствол. Веднага след катастрофата му е направена операция на главата, такава предстои и в по-далечно бъдеще. Красимир има и фрактура на единия крак, който също ще бъде опериран.
"Много искаме да помогнем на Краси, събираме средства за неговото лечение, рехабилитация и т.н." - сподели колежката на музиканта Галина Манолова и добави, че родителите му са възрастни и им е трудно да се справят. Създаден е инициативен комитет, който събира средствата. На призива веднага се отзовали няколко добрички състава, които безплатно ще участват в концерта на 26 януари. Веднага след катастрофата много колеги и приятели на Красимир Богданов са дарили кръв за него. Галина Манолова отправи специални благодарности към д-р Анжел Петков, който е участвал в реанимирането на Краси след тежкия инцидент, както и към д-р Руслан Николов, д-р Хинков и екипите на отделенията по реанимация и неврохирургия в добричката болница, които полагат грижи за младия мъж.
 Красимир Богданов е на 28 години, от Генерал Тошево. Завършил е Средното музикално училище в Котел с народно пеене, свири на акордеон. Неговите приятели и колеги го определят като добър, всеотдаен и отзивчив и се молят лечението му да бъде успешно.  

Статията е от в. Нова Добруджанска Трибуна от 2009-01-16 @ 15:48 EET
http://www.ndt1.com/article.php?story=20090116104825925&quer … F8%25E5%25E2%25EE


Ето и поканата от Община Генерал Тошево:

                                       ДА ДАДЕМ ШАНС НА КРАСИ !        

 
                                                                                       П О К А Н А
 

                                                                       НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА”
                                                      ВИ КАНИ НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН   КОНЦЕРТ - ТРИУМФ НА ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ,
                                                                       СЪПРИЧАСТНОСТ  И  ВЗАИМОПОМОЩ

 

                                                      НА 26 ЯНУАРИ 2009 Г. ОТ 18.00 ЧАСА В ЗАЛАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО

 

                                                                            ДА ДАДЕМ ШАНС НА  КРАСИ !

 

                                                     С УЧАСТИЕТО НА МУЗИКАНТИ  И ИЗПЪЛНИТЕЛИ - ПРИЯТЕЛИ

 

                                                     ЗА ДА ПОВЯРВАШ В ДОБРОТО, ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕШ ДА ГО ПРАВИШ
                                                     БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА РАЖДА ДОБРИНА. ХОРА БЪДЕТЕ ДОБРИ!

 

                                                     ВСИЧКИ ПРИХОДИ ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНОТО СЪБИТИЕ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ
                                                     ЗА ЛЕЧЕНИЕ  И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КРАСИМИР БОГДАНОВ


 

БЛАГОДАРИМ ВИ
ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА!


 
 http://www.toshevo.org/index.php?option=com_content&view=art … 08-10-28-14-48-42