Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора


Мнения: 11 612
Това е една открадната тема.....Името го откраднах от темата за шопската баница на Блонди - хареса ми! Рецептата я откраднах от Пиги®, та като една мързелана реших наготово да споделя с вас днешната ми първа торта.

Тортата - оригинал на Пиги и Същата, но l … 77;ми и Друг вариант

Рецепта за тортата на Пиги с бишкоти и еклеров крем

Продукти:

Бишкоти - български - поне 5 пакетчета от 10бр.(лично аз не намерих български, имаше само 1 пакетче, което използвах за отстрани + 1 пакет, големи, вносни използвах)
Българските не ги топите в мляко, но вносните, защото са по-твърди топвах за бързо в мляко.
По желание за украса:
Целувки готови - едно пакетче
Котешко езиче - 1 пакет
Кокос - цветен или бял
Шоколад
Шоколадови пръчици


За крема:

1л.мляко
1 пълна чаша захар
колкото искате ванилии

Кипва се на огъня.

Разбивате

5 яйца
10с.л.брашно
още малко мляко
с миксера.

Като кипнат млякото и захарта се сипват брашното и яйцата и се бърка непрекъснато докато отново кипне и се получи еднородна смес.Сваля се от котлона и докато е топло се разбърква едно пакетче масло-125г.,докато се разтопи напълно.

В тортената форма се наредждат бишкотите(най-обикновени,български)плътно и се заливат с крем,да ги покрие напълно,отгоре наръсвате плътно кокос и натрошавате 4-5 големи целувки,после пак бишкоти(може и обикновени бисквити,аз нямах два пакета бишкоти,за това направих един ред бишкоти,един бисквити-това е обяснение на Пиги за едната торта). Отстрани по формата наредих бисквити,за да може да се извади от формата. Аз там слоих българските бишкоти. Накрая след втория ред бишкоти се изсипва остатъка от крема,пак наръсих кокос ,може настърган шоколад или шок.пръчици и целувки и украсата както ви е кеф,на вкус и аромат е божествено и е много лекичка за ядене.Бисквитите и бишкотите не ги топя в мляко.Крема го сипах горещ.После в хладилника докато изстине напълно и се стегне.

Тортата предполага и топинг, въобще развихряне на фантазията за украса. Аз такава обаче нямам.



Тортата е много лека, лично на мен ми отне около 40-50 мин. от - до. Препоръчвам я!
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ох, след такова страхотно обяснение заминава за изпробване!  Peace
Мама Цоцоланка, забърсвам се с лигавника на дъщеря ми....... Crossing Arms  Blush
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Ох, не мога да ви смогна Crazy, рулото още не съм пробвала, а сега и тази торта.........
Хайде, ще излизам до магазина за бишкоти, до скоро.
Цитирай


Мнения: 307
Ще се пробва. Колко време стои в хладилник?
Цитирай

София

Мнения: 942
Oх, утре ще се мъча да я правя. Ако не, до края на седмицата все ще успея някой ден.
Цитирай


Мнения: 2 058
Много харесвам бързи и вкусни нещица  Laughing миналата година имаше пусната тема тук за торта от котешки езичета и ананас.
Страхотна е. Сега и тази. Благодаря   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Маме   bouquet  bouquet  bouquet
Е,тая торта ще я направя задължително.Лесна,лека и вкусна...Така ми звучи....
Цитирай


Мнения: 2 800
Как апетитно изглежда.Мммм  chef
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
С готов пудинг на др. Йоткер няма ли да стане много по-лесно и бързо?  Thinking
Цитирай


Мнения: 11 612
С готов пудинг на др. Йоткер няма ли да стане много по-лесно и бързо?  Thinking

Сигурно....Но незнам защо аз съм много недоверчива към подобни кремчета, пудинги и пр. Чета,че правят момичетата тук торти с тях...Аз обаче така и не се решавам.....В смисъл като мога да заменя нещо с домашно направено то мен - така предпочитам! Е...и като не ме мързи, и имам време и желание!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
С готов пудинг на др. Йоткер няма ли да стане много по-лесно и бързо?  Thinking
Пудинга след като изстине отделя течност.Не стои стегнат както домашният крем....
Цитирай

София

Мнения: 942
Стана добре, но ми е много сладко. Следващия път ще намаля захарта. Иначе крема е много вкусен, наистина по-добър от кремове и нишестета.
Цитирай


Мнения: 413
Ако не се лъжа, ти беше питала в темата за "Нашите любими торти..." как се правят .....и тези торти също ги беше показала там. По тая логика и аз трябва да отворя тема с рецептата на поредната ми торта и украса? или ...питам, че не ми е ясно?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365030.msg9865641#msg9865641  - и по надолу

не трябва ли тортите да се обсъждат в тортената тема???
питам съвсем добронамерено   bouquet

а за тортата, интересни решения за украса си направила
а кремът е по рецепта на Наталина, аз от нея го намерих, правя го вече успешно няколко месеца, няма сгафване с него, винаги става. Peace
Блонди - може и с пудинг на Йоткер, но Пепи от тортената беше писала, че прави кремовете на Йоткер с по-малко вода, отколкото е предвидено в рецептата на гърба на пакетчето, за да стане по-гъст крем, и да стегне повече, по нейн съвет правя винаги така и нямам фалове.
А за да стане по-гъст крема, след като прибавите маслото, бъркате докато се изпари половината от течността. Тогава кремът се нанася със шприц.



Цитирай


Мнения: 11 612
Ако не се лъжа, ти беше питала в темата за "Нашите любими торти..." как се правят .....и тези торти също ги беше показала там. По тая логика и аз трябва да отворя тема с рецептата на поредната ми торта и украса? или ...питам, че не ми е ясно?

По принцип има и тема за питки, но това не пречи на момичетата да си пускат отделно рецептите за питки в отделна тема...... Да, точно е така както го описваш....Но в тортената тема има опасност да се изгуби начинаещ, като мен....И точно заради това, че не е толкова трудно и да поощря леворъките като мен - пуснах тема. Самата аз преди време имах едни бишкоти....Дълго време се чудих какво да ги правя...Търсих, но не успях да намеря подходяща рецепта.....Може би е имало някъде из тортената тема, но там всяка тема е по 30стр. и не винаги човек има време да изчете всички. Ненапразно акцентирам на точно това, което харесах от заглавието на Блонди - за неуверените в тортоправенето.

Кремът е по рецептата на Пиги и въобще не знам кой друг го е дал и кой друг го е правил. Не претендирам за авторство! Както и Пиги.....Светът е малък, интернет - още по-малко.

Всеки си преценява и си решава каква тема да пусне, и ако модераторите решат,че има някакво недоразумение и че е в разрез с правилата - взимат съответните мерки.  bouquet


dalka, а на моите мъже не им бе много сладка.......Явно е въпрос на вкус.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 615
 #Cussing out крема ми стана на бучкиииииииииииииииииии.......................

Къде сбърках???????
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора