Тортата - оригинал на Пиги и Същата, но l … 77;ми и Друг вариант
Рецепта за тортата на Пиги с бишкоти и еклеров крем
Продукти:
Бишкоти - български - поне 5 пакетчета от 10бр.(лично аз не намерих български, имаше само 1 пакетче, което използвах за отстрани + 1 пакет, големи, вносни използвах)
Българските не ги топите в мляко, но вносните, защото са по-твърди топвах за бързо в мляко.
По желание за украса:
Целувки готови - едно пакетче
Котешко езиче - 1 пакет
Кокос - цветен или бял
Шоколад
Шоколадови пръчици
За крема:
1л.мляко
1 пълна чаша захар
колкото искате ванилии
Кипва се на огъня.
Разбивате
5 яйца
10с.л.брашно
още малко мляко с миксера.
Като кипнат млякото и захарта се сипват брашното и яйцата и се бърка непрекъснато докато отново кипне и се получи еднородна смес.Сваля се от котлона и докато е топло се разбърква едно пакетче масло-125г.,докато се разтопи напълно.
В тортената форма се наредждат бишкотите(най-обикновени,български)плътно и се заливат с крем,да ги покрие напълно,отгоре наръсвате плътно кокос и натрошавате 4-5 големи целувки,после пак бишкоти(може и обикновени бисквити,аз нямах два пакета бишкоти,за това направих един ред бишкоти,един бисквити-това е обяснение на Пиги за едната торта). Отстрани по формата наредих бисквити,за да може да се извади от формата. Аз там слоих българските бишкоти. Накрая след втория ред бишкоти се изсипва остатъка от крема,пак наръсих кокос ,може настърган шоколад или шок.пръчици и целувки и украсата както ви е кеф,на вкус и аромат е божествено и е много лекичка за ядене.Бисквитите и бишкотите не ги топя в мляко.Крема го сипах горещ.После в хладилника докато изстине напълно и се стегне.
Тортата предполага и топинг, въобще развихряне на фантазията за украса. Аз такава обаче нямам.
Тортата е много лека, лично на мен ми отне около 40-50 мин. от - до. Препоръчвам я!