Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 ян. 2009, 23:13 ч.

Подиграват се с нас мръсниците (разсипват националните богатства) !

 • 903
 • 14
 •   1
Отговори
 • Мнения: 89
На 16.01.2009г. под натиска на протестиращите в 9ч. сутринта беше гласуван Закона за горите и по – специално, прекратяването на т.нар. “заменки”. Което би трябвало да спре незаконното, неморално, нагло и анти обществените интереси, безогледно грабене и разсипване на горския фонд. Гората, която е на всички нас ! Отмяната на тези “заменки” беше победа за гражданското общество и една от целите на протестиращите.
НО, каква изненада, на 20.01. в Държавен Вестник, новия закон не е обнародван, а заменките продължават с пълна сила ! На 16.01 след като закона вече е гласуван, е взето решение за още 2 заменки , ето тук, се вижда официалната информация: http://nug.bg/cgi-bin/index.cgi?lng=bg
Призовавам всички да не чакаме утрешните протести и веднага да дадем сигнал, че това не остава незабелязано, всеки, който има възможност да изпрати призив до Народното Събрание на вниманието на г-н Пирински, чрез формата за обратна връзка
http://www.parliament.bg/?page=feed&lng=bg&fid=3,
или на infocenter@parliament.bg за незабавно предаване на гласувания закон за обнародване в Държавен Вестник!
Аз лично изпратих нещо подобно:

Г-н Пирински,
Настоявам за незабавно обнародване в Държавен Вестник на гласуваното на 16.01.2009 година от Народното събрание премахване на замените на гори за юридически лица. Търпението на българското общество, което Ви е назначило на този пост, вече е безкрайно изчерпано ! Призоваваме Ви към изпълнение на служебните Ви задължения и промените в Закона за горите да бъдат публикувани в веднага в Държавен вестник.
На 19.01.2009 година на интернет страницата на Държавната агенция по горите бяха публикувани две заповеди за извършени замени на гори, които носеха дата 16.01.2009 год. С тях над 150 декара гори до София за заменени за 300 декара гори в Северна България.
 Дано съберете малкото останали Ви смелост и достойнство и поне веднъж да действате в защита на националните интереси, за което сме Ви назначили, Вие и Вашите колеги от мнозинството!
Излъгахте и продължавате да лъжете и грабите най - нагло в последните Ви останали седмици и малкото, което е останало от националните ни богатства!
С изчерпано уважение, търпение и всички останали добри чувства,
еди кой си


Надявам се да генерираме достатъчно голямо количество призиви и да се вдигне още шум по темата !

Свързах се с организаторите на протеста и това мнение и писмо, вече са и на официалния сайт на протеста: http://feelfriendly.com/


P.S. Моля модераторите да не местят или заключват темата, защото това не е поредната тема по протеста, а нещо специално и важно, на което трябва да се реагира веднага, а из дискусиите за смисъла и формата на самия протест, има голям шанс да се изгуби. Благодаря.

# 1
 • Мнения: 2 033
Мерси; ще изпратя.

# 2
 • Мнения: 4 892
Ще изпратя, но и ще разпратя на близки линка.

# 3
 • Мнения: 89
Благодаря ви, супер сте  Hug

# 4
Изпратих.Надявам се да помогне!

# 5
 • Мнения: 258
По същество, имаш право, но това
Настоявам за незабавно обнародване в Държавен Вестник на гласуваното на 16.01.2009
ми говори, че изглежда не си наясно колко време изисква публикуването на нещо в ДВ.

# 6
 • Мнения: 89
По същество, имаш право, но това
Настоявам за незабавно обнародване в Държавен Вестник на гласуваното на 16.01.2009
ми говори, че изглежда не си наясно колко време изисква публикуването на нещо в ДВ.
Обнародването във ДВ явно става доста по - бавно отколкото скоростта, с която се правят заменките след гласуването на закона ! Това е твърде притеснителен факт и аз лично, като гражданин, не мога да седя със скръстени ръце и да чакам някой, някога да реши да обнародва нещо. Не ме интересува за колко време става обнародването, това е фиктивност, която използват за да продължат с далаверите.  Настоявам заменките да спрат веднага !
Ако желаеш да разясниш нещо и имаш конструктивно прдложение, какво да се прави във времето до обнародването, докато заменките текат с пълна сила, заповядай  Peace.
Всички градивни идеи са добре дошли  Hug.
Забравих да кажа, че писмото ми естествено може да се преправя, може би звучи прекалено остро (макар, че е най - любезното, което можах да напиша #Cussing out ).
Изпратих.Надявам се да помогне!
Всяко изявено мнение има значение  Peace

# 7
 • Мнения: 214
По същество, имаш право, но това
Настоявам за незабавно обнародване в Държавен Вестник на гласуваното на 16.01.2009
ми говори, че изглежда не си наясно колко време изисква публикуването на нещо в ДВ.
Обнародването във ДВ явно става доста по - бавно отколкото скоростта, с която се правят заменките след гласуването на закона ! Това е твърде притеснителен факт и аз лично, като гражданин, не мога да седя със скръстени ръце и да чакам някой, някога да реши да обнародва нещо. Не ме интересува за колко време става обнародването, това е фиктивност, която използват за да продължат с далаверите.  Настоявам заменките да спрат веднага !

Алоуууу я по-полека. Какво си се развикала. Това тук да не ти е форум за решаване на проблемите в горското стопанство на България. И коя си ти че да настояваш заменките да спрат веднага. Нещо си се объркала май. Закона влиза в сила след обнародване в ДВ. А обнародването в ДВ си има ред и върви по реда на приемане на законите.
И кои са мръсниците че не се разбира...

# 8
 • Мнения: 89
Виж ти, виж ти, някои хора нещо са пристрастни по темата ли, че така емоционално подхождат  Wink.
Сега конкретно.
"Алоуууу я по-полека." - Това ще го пропусна, не виждам да пише ограничения на скоростта  Mr. Green.
"Какво си се развикала." - Аз не викам (нали викането е с главни букви  newsm78), а изразявам позиция, моля, моля  Laughing.
"Това тук да не ти е форум за решаване на проблемите в горското стопанство на България." - Не видях да пише, че не е форум за разрешаване на проблемите с ГОРИТЕ(въздуха) на всички БЪЛГАРИ. Ако някои я карат на друг тип без-кислородно дишане, моля да ме извинят, проблема не ги касае и да ни светнат как става. А иначе чета: " Място за мнения и дискусии по теми, които не се засягат в останалите форуми. Общи приказки, клюки, спорове, актуални събития и проблеми, несвързани с бременността и майчинството."
Ако темата ми все пак не е на вярното място, моля сигнализирайте модератор.
"И коя си ти" - Аз съм гражданин на Република България, плащам си данъците, гласувам, ям, спя, пиша във форума, въобще всичко си ми е у ред  Wink. Понякога ходя да садя дървета и искам те да останат за моите и вашите деца, а не да бъдат изсичани и застроявани с бетон. От моите данъци се плащат нечии заплати и други разходи свързани с длъжността на хората, до които пиша и настоявам, те да си вършат задълженията, защото ние сме ги назначили.
Не виждам защо за средностатистическия  човек трябва да важат закони, срокове, правила, куп бюрократични изисквания и други пречки за направата на каквото и да е елементарно действие, а при разхищаването на националното богатство от управляващите, горните условия да не важат и всичко да се случва веднага, на момента и както им е удобно.
Така, други въпроси, моля следващия.
Надявам се Борис, че интереса Ви към този момент е задоволен в известна степен.
С най - добри чувства  Hug.

p.s. забравих да спомена, че имам точно предаден разговора по договарянето на промените преди самото гласуване от човек, който е присъствал там и е било обещано, че веднага след гласуването, заменките ще спрат, независимо дали и кога ще се обнародва закона и тъй като очевидно нищо не спира, си изразявам позицията. Но няма значение обещано или не, не може да се изчаква търпеливо да ни поругават и да потъпкват националните ни интереси. Че те ако искат ще го обнародват след 2 месеца и ние трябва да си мълчим ли? И да разчитаме на тяхната "добра" воля и "съвест", "доказвана" много пъти до момента? Но всеки си има право на мнение, дори и да не се разбира какъв му е точно дерта Peace.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 01:18 от Ahim_sa

# 9
 • Мнения: 6 234
Ahim_sa, благодаря ти за темата. Знам за следващия протест, но няма да мога да отида, ще изпратя писмо и ще разпратя линка.
Но и: не се връзвай на Борис Wink Главната му цел във всички теми е да дразни автора и заелите позицията на автора. Няма смисъл от хабене на енергия в тази насока.

# 10
 • Мнения: 1 470
Ще изпратя,и отделно ще съм на протеста!!! Peace

# 11
 • Мнения: 927
Изпратих, но се съмнявам тия д....и да обърнат някакво внимание на нашите имейли.

# 12
 • Мнения: 89
*Iman*, по - важното е, че сме активни, да правим каквото смятаме,че трябва, а да става каквото ще  Hug .

........Но и: не се връзвай на Борис Wink Главната му цел във всички теми е да дразни автора и заелите позицията на автора. Няма смисъл от хабене на енергия в тази насока.

Ео  Hug , не се засягам от Борис, на всеки може да се случи да няма интересно занимание и да се чуди с кого да се заяжда Simple Smile . Отговорих му точка по точка, с идеята да се получи конструктивен диалог, а не просто да се хвърлят някакви неясни мнения из пространството, благодаря ти за подкрепата.
Ще изпратя,и отделно ще съм на протеста!!! Peace
Чудесно Peace! Знам, че на протеста има много искания на различни групи, затова специално предложих тази инициатива, да не би в навалицата да се изгуби от общественото внимание факта, че обещанията не се спазват ...(каквато е и целта на мнозинството, всичко да се замаже, да се хвърля прах в очите, за да може да си продължат техните игри .

Между другото на официалния сайт на протеста вече има друга информация , относно днешните събития, а не тази инициатива, но нормално е, времената са динамични Simple Smile

# 13
 • Пристанището на шейсетте кораба.
 • Мнения: 238
Изпратих тук infocenter@parliament.bg
 и чрез формата за обратна връзка.

# 14
 • Мнения: 89
Днес проверих съобщенията на прес-центъра на НС и открих следното съобщение - според мен реакция от множеството запитвания до г-н Пирински от наша страна, поне не виждам, защо иначе биха го написали:

http://www.parliament.bg/?page=news&SType=show&lng=bg&id=1682

Цитат:

Съобщение на парламентарния пресцентър във връзка с приетите промени в Закона за горите

22 януари 2009 г.

Законът за изменение и допълнение на Закона за горите бе приет на второ четене от Народното събрание на 16 януари, петък, т. г. Отделните текстове бяха гласувани от народните представители единодушно или с почти пълно болшинство.

В периода 19 – 20 януари (понеделник - вторник) бе извършено изискващото се оформяне и сверка на текстовете на приетия закон с оглед публикуването и влизането му в сила.

Във вторник, 20 януари, във втората половина на деня, текстът на Закона бе изпратен с писмо от председателя на парламента до президента Георги Първанов за издаването на необходимия указ за публикуването на закона в Държавен вестник.

------

Отделно на сайта на Държавен Вестник, пише следното съдържание за утре:
Народно събрание
Закон за изменение и допълнение на Закона за горите
стр. 18
http://dv.parliament.bg/DVWeb/broeveList.faces

Т.е. закона утре ще бъде във вестника!

Вероятно е общите ни усилия да са ускорили излизането на закона от Народното Събрание! И така да е и да не е, важното е, че се случва и че тази порочна практика ще се прекъсне !

Ако някой пак каже, че е трябвало технологично време за отпечатването, ще предам отново думите, на човека, присъствал на преговорите, че е говорено за публикуването на най-близката дата за това - вторник, 20 януари, така че усилията ни не са били безсмислени, време е имало, не е било направено.

Благодаря още веднъж на всички отзовали се  Hug Hug Hug.

п.с. на Иракли и цялото Черноморие продължават бесните строежи, но и за там може да се измисли нещо

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт