Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Домати не останаха.

Мнения: 978
Темата ми не е много лятна, но ви моля да споделите л\бимите си ястия в сготвени в глинен г\веч. Току що се сдобих с такава придобивка и искам да я пробвам. Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 233
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20079.0
Ако поровиш повечко във форума, и други рецепти ще откриеш, тук са събрани в подобна тема.
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Аз готвя много неща в глинен гювеч - като почнеш от традиционнен гювеч, минеш през зеле, зален фасул, боб и т.н и стигнеш до разни пържолки с екстрички Very Happy Става много вкусно, особено ако въпросния гювеч има и капак и можеш да позадушиш ястието Wink
Цитирай

ново

Мнения: 1 058
Снощи правих пиле в гювеча, обикновено го ползвам за пълнени чушки и капама. Както е писала Лулуто и боба и зелето в гювеча стават много вкусни. Wink
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
То каквото и да сложиш вътре все хубаво става Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 982
ами аз правя много неща в глинения гювеч, но сега ще ти напиша нещо много лесно и вкусно
купуваш свинско месо(колкото прецениш), едно топено сирене и гъби
на дъното на гювече слагаш малко масло, слагаш нарязаното месо(на хапки, каквито ти прецениш), нарязваш топеното сирене(цялото) и слагаш и гъбите
подправяш със сол и черен пипер, сипваш малко вода и печеш с капак около час и половина и после махаш капака и печеш още малко
дано да ти хареса
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
Благодаря на вкл\чилите се.
Какточно правите боба? Слагате всичко и го варите във фурната ли? newsm78
Цитирай

Враца

Мнения: 4 382
За боба- в тази тема имаше една рецепта как се прави с наденички- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20079.msg402338#msg402338
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
За да не се губи време, боба с първата вода варя в тенджера. След като сменя водата, отново в тенджера го варя още час и тогава го прехвърлям в гювеча с останалите продукти. По този начин съкращавам наполовина процеса във фурната, че то в тия горещини...
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
От Котел:) Толкова романтичен град!
Добре, но аз съм чувала за някакво варене на боба във фурната и се готви цяла нощ. За него питах.
А какви останали продукти слагаш Арина? Месни ли?
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Да, може и цяла нощ да се готви на много слаба фурна, но не е препоръчително за този сезон.
Колкото до продуктите, за мен задължителни са лук, морков, чушка /може и люта/, домати. За аромат използвам магданоз повечко, по няколко листенца гюзум и девисил.
Месен вариант: пушени гърди, наденичка, пушена сланинка.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.