Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 67 отговора
Много рядко ползвам маргарин, особено за сладкиши, но днес експериментирах и резултатът беше повече от добър. Да не кажа, че направо беше зашеметяващо вкусен  Crazy



Овесен сладкиш с ябълки и канела







Разбивате 250 гр. маргарин /аз ползвах Белла, не че нещо, но да кажа, защото на мен ми се получи много добре Peace/ с 1 ч.ч. захар, докато се получи крем. Без да спирате разбиването, добавяте едно по едно 3 яйца.  След това, без да спирате бъркането, прибавяте 1 ч.ч. овесени ядки, 1 1/2 ч. чаша брашно, в което сте прибавили 1 бакпулвер и 2 суп. лъжици канела. Накрая, бъркайки внимателно с дървена лъжица, прибавяте 3 ябълки, обелени и нарязани на кубчета.

Предварително намазнявате формата, в която ще печете, и я посипвате с 1/2 чаша захар, смесена с 1 ч.л. канела. Така се получава невероятно вкусна хрупкава коричка  Crazy Изсипвате готовата смес и печете 40 минути на предварително загрята фурна на 190 градуса. За всеки случай, преди да извадите проверете с клечка за зъби  Peace

Изчаквате 5 минути, обръщате в подноса и посипвате с пудра захар.


Тук е току-що изпечен                                           и поръсен


 
Цитирай


 smile3501
много апетитно изглежда, довечера ще го забъркам. Тъкмо се чудех какво да правя с ябълките които никой не иска да яде  smile3506
Цитирай


Ей, страхотен е!  Peace
Как не го видях по-рано....... Във фурната ми вече се пече кекс.........  Sad
Цитирай


А с какви  ядки - фини или  не? Смилат ли се?
Цитирай


много добре изглежда, благодаря за рецептата bouquet
Цитирай


А с какви  ядки - фини или  не? Смилат ли се?

Да, фини овесени ядки, но не се мелят или нещо друго, слагат се директно  Peace
Цитирай


Нямам търпение да дойде утре, та да го спретна  Very Happy.......лелее направо ми замириса  ooooh!
Цитирай


Изтупвам тази прекрасна рецепта от прахта - невероятно вкусно стана!
Поздравления за авторката и идеята й за овесен сладкиш с ябълки и канела  bouquet
Цитирай


  Ей сега ще го забъркам! smile3508Тъкмо се чудех,какво сладичко да сготвя.... Rolling Eyes
  Забърках сместа.Доста гъстичка ми се вижда...... Thinking
« Последна редакция: Вт., 29 Септ. 2009, 21:00 от Селма »
Цитирай


Забърках сместа.Доста гъстичка ми се вижда...... Thinking

Стана ли?  Smile
Цитирай


 Ей сега ще го забъркам! smile3508Тъкмо се чудех,какво сладичко да сготвя.... Rolling Eyes
  Забърках сместа.Доста гъстичка ми се вижда...... Thinking

Селма, не се притеснявай, по-гъста става от обикновеното наистина  Peace Това не пречи на крайния резултат обаче  Wink Дано да ти се получи и да ти е сладко! chef
Цитирай


   Момичета....Явно моята форма не понася ръсене със захар......
   Сладкишът ми залепна за дъното и едвам го извадих. Crazy
   Въпреки че не го докарах на хубост,трябва да призная че вкуса му е ВЕЛИКОЛЕПЕН! Hug
  Цецето,много благодаря за рецептата! bouquet
  Непременно ще я пробвам отново,като за съжаление ще се откажа от хрупкавата захарно-канелена коричка или.......освен да ме посъветваш нещо? newsm78
  Това е снимката на резултата. Embarassed

Цитирай


Селма, а ти намаза ли хубаво формата с масло, преди да поръсиш със захар? Формата ти е незалепваща, нали? Не знам какво да те посъветвам  newsm78 Освен ако си намазала с маргарин, пък той има по-високо водно съдържание, затова да е залепнала?

Абе важното е, че ви е било вкусно, пък другия път ще го докараш  Hug
Цитирай


  Намазах формата с олио.Даже после си мислех,че може би трябваше с маргарин......
  Формата е незалепваща,да. Peace

  Хапваме го с огромно удоволствие,да знаеш! Very Happy
Цитирай


Имам един въпрос към Цецето - може ли с масло вместо маргарин, и може ли с кафява захар/
Цитирай


1-14 от 67 отговора