Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 383
Съпругът ми трябва да си направи спермограма. Попаднах на  инфо,  че в Майчин дом- София има семиологична лаборатория, в която се правят спермограми и има банка за донорска сперма. Така и така се влача в Майчин дом - София, реших да направим спермограмата в семиологичната лаборатория на тази болница. Някой ходил ли е там? Доволен ли е? И ако може да ме ориентирате къде точно се намира, защото сградата е огромна и има да търся лабораторията половин ден поне. Много ще съм ви благодарна за всякаква информация.

# 1
 • Мнения: 2 343
Не ти препоръчвам тази лаборатория са Спермограма. Не им е там силата  Stop Досега съм чула само негативи за ВСИЧКИ неспециализирани лаборатории. Резултатите са толкова АБСУРДНИ, че чек не подлежат на коментар. Ориентирай се към една от клиниките по стерилитет. Там има високо специализирани ембриолози, лаборанти и ...
Ние не сме правили в Майчин дом СГ, но имаме горчив опит от друга лаб., изгубихме време и възлагашме неосъществими надежди!

# 2
 • Мнения: 989
Достовена спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет или при квалифициран ембриолог. За София препоръчваните места са Център за репродуктивно здраве “Надежда” / клиниката, която работи д-р Стаменов/, Център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро - София/клиниката на д-р Владимиров/ и Медицински център "Репродуктивно здраве" /клиниката на Щерев/.

# 3
Достовена спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет или при квалифициран ембриолог. За София препоръчваните места са Център за репродуктивно здраве “Надежда” / клиниката, която работи д-р Стаменов/, Център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро - София/клиниката на д-р Владимиров/ и Медицински център "Репродуктивно здраве" /клиниката на Щерев/.


Това е истината! Peace

# 4
 • Мнения: 383
Много ви благодаря за информацията. Между другото разбрах, че при д-р Стаменов давали часове за след половин година. Дали това се отнася и по отношение на спермограмата, т.е., ако се направи спермограма там, дали ще трябва да чакам половин година, за да ми я разчете компетентен специалист? 

# 5
 • Мнения: 989
За спермограма не се чака много, не е както за прегледите. Успех!  Peace

# 6
 • Мнения: 383
Днес проверих в клиника Щерев. Там квалифициран ембриолог ме консултира, че за нашия случай- моментално забременяване, но негоден ембрион, респ. кухо яйце, трябвала не обикновена спермограма, а генетичен тест на сперматозоидите. Това изследване се правело в Плевен. Някой правил ли си е такъв генетичен тест на сперматозоидите?

# 7
 • Мнения: 2 343
Не разбрах. Имала си кухо яйце ли?

# 8
 • Мнения: 383
Първо имах кухо яйце. Кюретираха го. След това пак забременях, вече имаше ембрион, но той беше загинал преди да му се появи сърдечна дейност.  Правихме цитогенетични изследвания (кръвни), в моите няма отклонение, а в тези на съпруга ми има  някакви несистемни скъсвания на хромозоми. Затова са интересувам къде се прави SDI тест, който, доколкото разбрах, давал информация дали ДНК материалът в сперматозоидите е годен или не е.

# 9
 • Някъде там...
 • Мнения: 2 842
http://www.ivfpleven.com/index.php?l=3 тук правят СДИ тест. Може направо да се запишете за консултация и с доцент Конова, тя ще ви насочи какво още трябва да се направи. Носете си всички изследвания, правени досега, епикризи от абортите.

Ти изследвала ли си щитовидната жлеза - хормони, антитела, ехографски преглед?
Имунологични изследвания правила ли си?

Явно нямате отклонения в спермограмата щом забременяваш спонтанно, проблемът е по-скоро в задържането и износването на плода.  Peace

# 10
 • Мнения: 383
Щитовидната си жлеза съм я изследвала по друг повод, вкл. и трите хормона, които произвежда, и антитела МАТ. Там нямам проблем.
От имунологичните имам само 3 вида антифосфолипидни антитела, правени при проф. Балева в имунологичната лаборатория при Александровска болница. Генетични изследвания съм си правила при проф. Кременски. Оттам се оказа, че имам генетични особености по показатели PAI (скслонност към тромбофилия) и МТFHR (бавна усвояемост на фолиева киселина). Днес бях на консултация д-р Въжарова от екипа на проф. Кременски, която заяви, че от тези двете неща е малко вероятно да ми е умрял ембрионът, и че аспирин и фраксипирин евентуално трябва да се предпишат от гинеколог след забременяването, а фолиева киселина да съм пиела по 3 таблетки от 0,4 мг. дневно един-два месеца преди забременяването. Това последното ме хвърли в оркестъра, защото, доколкото съм прочела, при тези два проблема се почва 3 месеца предварително с Аспирин 100 мг. заради тромбофилията и 4 мг. фолиева киселина (това са 10 таблекти Фолацид или Неофолик), а също и с хепаринови инжекции от деня на овулацията. Според д-р Въжарова, която е цитогенетик, тези лечения биха били донесли повече вреда за плода, отколкото полза. Направо не знам какво да мисля вече.
Обаче, така или иначе, искам да си направя всички възможни изследвания, вкл. и SDI теста, както и НК клекти, антиядрени и антитиреоидни антитела. Намам нищо против доц. Конова, обаче Плевен ми е далече и ще е проблем да си вземам толкова много отпуски. Затова се интересувам дали в София има клиника, която предлага същите услуги, каквито и доц. Конова.
Изобщо или нещо генетично ни има, което не може да се хване от изследванията, или имам НК клекти или антияднери антитела. Ужасно е направо  Cry

# 11
 • Някъде там...
 • Мнения: 2 842
Няма да ти е нужна чак толкова много отпуска, един ден ти е достатъчен.  Peace Запазвате час по телефона, отивате с мъжа ти и ще направите всичко нужно в един ден. Резултатите можеш да получиш после по мейл. Ако искаш пиши на мейла на доцент Конова, обясни проблема и направо питай за какви специалисти в Плевен да запазите часове, така че да минете с едно ходене дотам. Тя ще те насочи и към лекари в София предполагам.
Не е толкова далече Плевен. Може да се иде с кола, а може и с автобус, има редовни линии. Аз ходих с автобус - тръгнах сутринта и се прибрах следобед.  Wink

Иначе имунолог има и тук: http://invitro-bg.com/, там можеш да направиш НК клетки.

Виж и тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362771.0

# 12
 • Мнения: 383
Мерси много за инфото. Щом трябва, ще се ходи в Плевен. Да ми пускат там всички изследвания, защото времето напредва...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт