Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 ян. 2009, 17:25 ч.

разговор със социалните

 • 2 553
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 76
Здравейте момичета, може ли някой да ми разкаже как е протекъл разговора със социалните? Какво питат? Какви отговори очакват да чуят? Разказала съм тук, че имаме три деца и искаме да си осиновим четвърто. Притеснява ме нещо и искам да го споделя с Вас. Другата седмица ще подаваме документите. Тук във форума хората споделят, че не са писали какво дете искат да осиновят и че масово осиновявали деца от ромски произход /други нямало/. Ние всички в къщи сме бели, руси, със светли очи. Мисля си, че ако това детенце не прилича на нас, ще се травмира допълнително. Не искам да крия от детето, че до този момент е живяло другаде. Моите две деца са от друг брак и в къщи се говори за тези неща. Принципно сме много искрени хора и смятам да обясня на социалните, че детето ще знае истината за произхода си. Какво мислите?

# 1
 • Мнения: 1 325
S_j74, като майка на три деца сигурно имаш повече опит от мен. Аз имам едно осиновено дете, за това си позволавам да кажа следното : Многократно съм споделяла какво мисла за това, че се отдава голямо значение на произхода на детето. Той е важен, но по-важно е в каква среда то ще расте. Щом във вашето семейство сте отворени за такави разговори и теми - едва ли ще имате проблем. Пък и детето не е задължително да бъде с тъмен цвят на кожата и да има характерни етнически белези, ако това те притеснява. Но чак пък русо и светло - малко е трудничко. Пък в крайна сметка има ли значение - нали искате дете, дете ще е! Дали ще прилича на вас или не, ще трябва да му кажете за осиновяването в подходяща възраст и момент. Аз съм тъмноока и тъмнокоса, но това не значи, че етнически различната от мен дъщеря ми прилича. Така, че няма място за притеснения.

# 2
 • Мнения: 2 172
Айде  сега, нямало русиии Wink.
Важното е да не пишете претенции към произход.

# 3
 • Мнения: 2 172
Не знам дали няма да стане недоразумение....ако човек има проблеми с приемане на дете от даден етнос, това е друг въпрос. Става въпрос за външен вид -познавам хора с различен етнос без да имат външните различия, и ако не знаеш, не би предположил.Така, че защо и сред децата да няма?
Ако съдбата е решила...

# 4
 • Мнения: 7 741
Разговорът със социален работник е  различен при всеки един случай.
често питат незначителни неща, понякога дразнещи/мен специално ме подразни много, ама много въпросът от кой път съм влязла да уча в Университета/Но в разговорите има възможност се провери собствената мотивация, както и на свой ред проучваният да задава въпроси и да намери отговори.

В домовете има всякакви деца по цвят на кожа, очи, коси.В началото социалната започна проучването с това, че нямало дете с руса коса и сини очи от баща професор и майка студентка, т.е. и това се случвало, но изключително рядко.На което отговорих, че точно този типаж не ми е в представите.Най малко пък очакванията са ми били към образованието на биородителите.После разбрах, че това е някаква легенда, нещо като дежурна фраза.

Надявам се да не прозвучи зле, но на мен ми беше определено русо дете, с лешникови очи /още повече изрусяло от лятното слънце/ от което не бях очарована.Да ми е жив и здрав, сега по-хубав от него няма за мен.Дребничък и слабичък за годините си, което предизвиква редица недоразумения сред непознати.

Най-интересното е, че при всички деца има нещо изключително съответно на осиновилото го семейство, било във визия, било в поведение или маниери, как става този номер, така и не отгатнах.Убедена съм, че има предопределеност и съдба във всяка връзка родител- дете, както и във всяка значима връзка между хората.

И успешна среща с детето, то ще си е ваше дете и задължително по някакъв начин ще усетите това!

# 5
 • Мнения: 89
Само едно не мога да разбера - толкова деца са по домовете и чакат да бъдат осиновени, навсякъде се тръби за това!!! А когато хората поемат по тази пътека се чудят как да ги измъчат, да ги мотаят, бюрократщина и куп проверки с тъпи въпроси. Та кой го боли газа ( с извинение) от кой път си влязъл в Университета или къде сте се запознали с мъжа си???
Децата там бленуват за мама и татко, за техните усмивки и прегръдки и не им пука, че няма да имат стая 8х8 или, че татко им няма да носи заплата 2000лв., а мама не е манекенка, а къщата им има нотариален акт на тяхно име.
 Колко деца в Бг живеят спрямо изискванията, които имат социалните спрямо осиновителите???
Защо е цялото това разкатаване???

P.S.Който знае руски, да отвори сайта www.eva.ru  във форума за осиновяването. Дадени са куп снимки на дечица на разлизна възраст. Много от там си харесват деца по снимки и директно си оправят документите за даденото дете. Цялата работа ставала за 3-4 месеца!

# 6
 • Мнения: 2 084
Според мен трябва да си искрена и в отговорите, и в съмненията и в изискванията. Истината е, че сега след като минаха повече от 5 години не бих казала и половината от нещата, защото сега мисля по различен начин, защото сега чувствам... Аз няма да забравя въпроса дали бих пердашила детето си. И двамата с мъжа ми изцепихме в един глас "да". Социалната ни погледна май доста изненадано и попита защо - "ако бърка в контакта" и започна едно изреждане. Едва бяха проходили двамата и бяха "демонтирали колелата на една количка и с металната част се бяха подредили на контакта и се опитваха да бръкнат вътре. Бях си го "поръчала". Точно в този момент не ми беше ни до шамар, ни до нищо.
Успех и не им се стягай! И социалните са хора.

# 7
 • Мнения: 205
Не е по темата за разговор със социалните, но тъй като тук е публикувана информацията си задавам въпроса в тази тема, ако сметнете за нужно го преместете.

P.S.Който знае руски, да отвори сайта www.eva.ru  във форума за осиновяването. Дадени са куп снимки на дечица на разлизна възраст. Много от там си харесват деца по снимки и директно си оправят документите за даденото дете. Цялата работа ставала за 3-4 месеца!

Тук е списъка на агенциите, но не виждам лицензирана агенция за България. Към кого можем да се обърнем и колко ще струва? Или да се обърнем към консулството им у нас?

# 8
 • София
 • Мнения: 9 408
Мамутче, аз там не видях снимки на деца, по които да си избират, но може и да бъркам.
А за международно осиновяване - защо ви е нужно също не разбрах  newsm78.

# 9
 • Мнения: 205
Мамутче, аз там не видях снимки на деца, по които да си избират, но може и да бъркам.

Има снимки, има и доста деца за осиновяване.

А за международно осиновяване - защо ви е нужно също не разбрах  newsm78.

Защото не сме "крайно нуждаещи се", защото нямаме големи изисквания, но трябва да ги променим, ако искаме дете, защото в момента нямат дете за нас, защото година и половина не са ни потърсили, а когато аз се обадя ме питат: "Вие за къде бързате?" и т.н. Не искам да изпадаме в поредните спорове, които често се вихрят тук, децата са си деца, все едно къде, кога и как са родени, имат нужда от семейство и любов.

Ако имате информация моля да я споделите, предполагам, че ще е полезна и на други, не само на мен.

# 10
 • София
 • Мнения: 9 408
Нямам намерение да споря, просто ще ти предложа - щом си готова да минеш през агенция - мини през български адвокат и осинови чрез припознаване - моля и останалите да не спорят - всеки взима сам решението си, а аз смятам, че след като човек е готов да плати, по-добре да плати за българче, отколкото за русначе, пък и българчето няма да изкара и ден в дом.
Свържи се с някоя агенция за осиновяване и виж, какво могат да ти предложат за България.
От мен успех.

# 11
 • Мнения: 205
...а аз смятам, че след като човек е готов да плати, по-добре да плати за българче, отколкото за русначе...

Само да уточня, че нямам намерение да плащам, нито да припознавам.

Няма да спамя повече темата, ако някой може да помогне с инфо да пише на лични.

Всичко добро  Peace

# 12
 • Мнения: 89
Ето тук са снимките
http://eva.ru/main/forum/frames?idBoard=181

# 13
 • Мнения: 2 084
Мисля, че е по-добре последното да се премести в "по света".
Сайта е страхотен. Нали правилно съм разбрала, че това е сайт, който "търси"  и събира" деца и родители. И се "прави" от социалните служби?

# 14
 • Мнения: 89
Да, така е. И процедурата по осиновяването в Русия е много улеснена откъм бюрократщината и не се чака с месеци за всяко едно нещо!!! Чатила съм с някои от момичетата осиновили по 1-2 деца. при някои, цялата процедура им е отнела 3-4 седмици. Да имаш хъс само!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт