Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 2 546
Рових в нета, но подходяща рецепта не намирам.
Наскоро пробвах в едно заведение една такава мусака и останах очарована.
Помня, че в нея имаше картофи, тиквички, разни други зеленчуци. Както и някаква заливка.
Ориз нямаше.

Някой ако знае рецепта за подобна мусака ще съм безкрайно благодарна   bouquet
Цитирай


Мнения: 555
Да ще е интересно да видим една такава рецепта.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
ами просто вместо кайма слагаш соев гранулат, приготвен като каймата или натропшено тофу...
всичко останало си правя като мусаката за месоядни.
ти като искаш си сложии тиквички....
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Ами аз съм правила нещо такова. Ако искаш, пробвай това, но пропусни ориза Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Задушавам 1 глава лук,1 морков наситно,прибавям 2 шепи смлени орехи.Когато се позапържи слагам черен,червен пипер пипер,малко чубрица.
В тавата нарязвам картофи,тиквички,магданоз.Изсипвам задушената смес и разбърквам.Наливам гореща вода ,колкото да се покрият зеленчуците и слагам във фурната.Като омекнат картофите слагам една заливка от 1 яйце+кисело мляко и 1 с.л. брашно.Като се запече заливката - готово.При сервиране понякога отгоре настъргвам малко кашкавал да се поразтопи от топлината на порцията и поднасям.
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Задушавам 1 глава лук,1 морков наситно,прибавям 2 шепи смлени орехи.Когато се позапържи слагам черен,червен пипер пипер,малко чубрица.
В тавата нарязвам картофи,тиквички,магданоз.Изсипвам задушената смес и разбърквам.Наливам гореща вода ,колкото да се покрият зеленчуците и слагам във фурната.Като омекнат картофите слагам една заливка от 1 яйце+кисело мляко и 1 с.л. брашно.Като се запече заливката - готово.При сервиране понякога отгоре настъргвам малко кашкавал да се поразтопи от топлината на порцията и поднасям.

TheNMaster, този начин със смлени орехи за мен е непознат, но звучи много обещаващо! Благодаря за идеята! Ще го приложа следващия път  bouquet

Цитирай

София

Мнения: 5 000
Смелните орехи са вместо кайма(или соевия гранулат както казва Ася)....
Кюфтета от смлени орехи по нищо не се различават от месните...Колко пъти съм правила и никой не познава,че това не е месо  hahaha hahaha hahaha
А в постни лозови сърми също слагам смлени орехи....

Абе супер си става... Peace
Цитирай


Мнения: 2 061
Да ви кажа, че съм яла вегетарианска мусака в която имаше патладжан(пържен) ориз, домат и пипер. Как е готвено незнам, но е много вкусно.
Някой дали знае рецепта за това. Правят го в известна верига заведения за бързо хранене(така да го нарека)
Цитирай

София

Мнения: 84
Да ви кажа, че съм яла вегетарианска мусака в която имаше патладжан(пържен) ориз, домат и пипер. Как е готвено незнам, но е много вкусно.
Някой дали знае рецепта за това. Правят го в известна верига заведения за бързо хранене(така да го нарека)

Moyata recepta za postna musaka e podobna-2-3 patladjana se obelvat i na kub4eta, 2 tikvi4ki na kub4eta, 5-6 kartofa na kub4eta, 1 luk, domateno pure, 1 nastargan morkov, 2 bulyona. Luka i vsi4ki zelen4ıci se zaparjvat v okolo 100ml. olio leko (za lubitelite na po-nezdravostolvnata hrana kato men-okolo 15 mın.) pri postoyanno barkane, dobavya se dom pure i se barka o6te malko. Vsi4ko se izsipva v tavata i se zaglajda s darvenata lajica. V edna supena kupi4ka v gore6ta voda raztvaryam 2 zelen4ukovi bulyona, 4erven 4eren piper, sol, kopar, 4ubrica i zalivam tavata-taka podpravkite pronikvat ravnomerno navsyakade. Pe4e se dokato zavri i oshte 30. min. Zalivkata e kato na musaka s kaima-kiselo mlyako 1 kofi4ka s 2-3 yaica, lajica bra6no i sol i se zapi4a do svetlo kafyava kori4ka.

Vseki, koito e opital tazi musaka e ostanal o4arovan. Vkusa se dalji nai-ve4e na zaparjvaneto spored men, koyato ya pravı ne tolkova leka za hora s yazvi i drugi, no vkusa e........... Rolling Eyes
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 106
Аз съм правила такава мусака и слагам възможно повече зеленчуци,като видове.Един път сложих тиквичка,патладжан,зелен боб,грах,картофи,моркови,гъби,лук,1-2 скилидки чесън,домати и чушки-по възможнжст печени,подправки по желание.Заливката е като на другата мусака.Може да Ви се види странно за съчетанието на някои зеленчуци,но аз я харесвам така.
Цитирай


Мнения: 1 705
...
TheNMaster, този начин със смлени орехи за мен е непознат, но звучи много обещаващо! Благодаря за идеята! Ще го приложа следващия път  bouquet
...
И аз съм много впечатлена от този вариант  Thinking . Трябва да пробвам  Whistling
Цитирай


Мнения: 2 800
Моята вегетарианска мусака е с Витабел-соя на гранули1 лук, картофи, домати от буркан и от замразените миксове със зеленчуци слагам. Гледам да има и царевичка, че много я обичам. Заливка правя с яйце и мляко, но може и само с настърган кашкавал- става и с растителен.
Цитирай

Pyce

Мнения: 3 378
Момичета,а освен растителния кашакавал може ли да има някаква друга алтернатива на заливката,която да не е с яйца и мляко Crazy
Цитирай


Мнения: 2 800
Момичета,а освен растителния кашакавал може ли да има някаква друга алтернатива на заливката,която да не е с яйца и мляко Crazy
Брашно, вода и соево мляко.
Цитирай

Pyce

Мнения: 3 378
Doro  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора