Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 ян. 2009, 01:18 ч.
  • Преглеждания  9 610  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 549
Рових в нета, но подходяща рецепта не намирам.
Наскоро пробвах в едно заведение една такава мусака и останах очарована.
Помня, че в нея имаше картофи, тиквички, разни други зеленчуци. Както и някаква заливка.
Ориз нямаше.

Някой ако знае рецепта за подобна мусака ще съм безкрайно благодарна   bouquet

Реклама
# 1
  • Мнения: 748
Да ще е интересно да видим една такава рецепта.

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 468
ами просто вместо кайма слагаш соев гранулат, приготвен като каймата или натропшено тофу...
всичко останало си правя като мусаката за месоядни.
ти като искаш си сложии тиквички....

# 3
  • сред люляците
  • Мнения: 695
Ами аз съм правила нещо такова. Ако искаш, пробвай това, но пропусни ориза Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Задушавам 1 глава лук,1 морков наситно,прибавям 2 шепи смлени орехи.Когато се позапържи слагам черен,червен пипер пипер,малко чубрица.
В тавата нарязвам картофи,тиквички,магданоз.Изсипвам задушената смес и разбърквам.Наливам гореща вода ,колкото да се покрият зеленчуците и слагам във фурната.Като омекнат картофите слагам една заливка от 1 яйце+кисело мляко и 1 с.л. брашно.Като се запече заливката - готово.При сервиране понякога отгоре настъргвам малко кашкавал да се поразтопи от топлината на порцията и поднасям.

# 5
  • сред люляците
  • Мнения: 695
Задушавам 1 глава лук,1 морков наситно,прибавям 2 шепи смлени орехи.Когато се позапържи слагам черен,червен пипер пипер,малко чубрица.
В тавата нарязвам картофи,тиквички,магданоз.Изсипвам задушената смес и разбърквам.Наливам гореща вода ,колкото да се покрият зеленчуците и слагам във фурната.Като омекнат картофите слагам една заливка от 1 яйце+кисело мляко и 1 с.л. брашно.Като се запече заливката - готово.При сервиране понякога отгоре настъргвам малко кашкавал да се поразтопи от топлината на порцията и поднасям.

TheNMaster, този начин със смлени орехи за мен е непознат, но звучи много обещаващо! Благодаря за идеята! Ще го приложа следващия път  bouquet

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Смелните орехи са вместо кайма(или соевия гранулат както казва Ася)....
Кюфтета от смлени орехи по нищо не се различават от месните...Колко пъти съм правила и никой не познава,че това не е месо  hahaha hahaha hahaha
А в постни лозови сърми също слагам смлени орехи....

Абе супер си става... Peace

# 7
  • Мнения: 2 098
Да ви кажа, че съм яла вегетарианска мусака в която имаше патладжан(пържен) ориз, домат и пипер. Как е готвено незнам, но е много вкусно.
Някой дали знае рецепта за това. Правят го в известна верига заведения за бързо хранене(така да го нарека)

# 8
  • София
  • Мнения: 87
Да ви кажа, че съм яла вегетарианска мусака в която имаше патладжан(пържен) ориз, домат и пипер. Как е готвено незнам, но е много вкусно.
Някой дали знае рецепта за това. Правят го в известна верига заведения за бързо хранене(така да го нарека)

Moyata recepta za postna musaka e podobna-2-3 patladjana se obelvat i na kub4eta, 2 tikvi4ki na kub4eta, 5-6 kartofa na kub4eta, 1 luk, domateno pure, 1 nastargan morkov, 2 bulyona. Luka i vsi4ki zelen4ıci se zaparjvat v okolo 100ml. olio leko (za lubitelite na po-nezdravostolvnata hrana kato men-okolo 15 mın.) pri postoyanno barkane, dobavya se dom pure i se barka o6te malko. Vsi4ko se izsipva v tavata i se zaglajda s darvenata lajica. V edna supena kupi4ka v gore6ta voda raztvaryam 2 zelen4ukovi bulyona, 4erven 4eren piper, sol, kopar, 4ubrica i zalivam tavata-taka podpravkite pronikvat ravnomerno navsyakade. Pe4e se dokato zavri i oshte 30. min. Zalivkata e kato na musaka s kaima-kiselo mlyako 1 kofi4ka s 2-3 yaica, lajica bra6no i sol i se zapi4a do svetlo kafyava kori4ka.

Vseki, koito e opital tazi musaka e ostanal o4arovan. Vkusa se dalji nai-ve4e na zaparjvaneto spored men, koyato ya pravı ne tolkova leka za hora s yazvi i drugi, no vkusa e........... Rolling Eyes

# 9
  • БУРГАС
  • Мнения: 106
Аз съм правила такава мусака и слагам възможно повече зеленчуци,като видове.Един път сложих тиквичка,патладжан,зелен боб,грах,картофи,моркови,гъби,лук,1-2 скилидки чесън,домати и чушки-по възможнжст печени,подправки по желание.Заливката е като на другата мусака.Може да Ви се види странно за съчетанието на някои зеленчуци,но аз я харесвам така.

# 10
  • Мнения: 1 736
...
TheNMaster, този начин със смлени орехи за мен е непознат, но звучи много обещаващо! Благодаря за идеята! Ще го приложа следващия път  bouquet
...
И аз съм много впечатлена от този вариант  Thinking . Трябва да пробвам  Whistling

# 11
  • Мнения: 2 804
Моята вегетарианска мусака е с Витабел-соя на гранули1 лук, картофи, домати от буркан и от замразените миксове със зеленчуци слагам. Гледам да има и царевичка, че много я обичам. Заливка правя с яйце и мляко, но може и само с настърган кашкавал- става и с растителен.

# 12
  • Pyce
  • Мнения: 3 378
Момичета,а освен растителния кашакавал може ли да има някаква друга алтернатива на заливката,която да не е с яйца и мляко Crazy

# 13
  • Мнения: 2 804
Момичета,а освен растителния кашакавал може ли да има някаква друга алтернатива на заливката,която да не е с яйца и мляко Crazy
Брашно, вода и соево мляко.

# 14
  • Pyce
  • Мнения: 3 378
Doro  Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт