Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 14 979
Наскоро ми попадна една информация, в която открих прелюбопитни за мен неща. Искам да я споделя с вас и да се извиня, че ви обременявам с толкова дълго четиво, но копирам всичко, за да стане по-ясен смисълът на подчертаните изречения:

Протистите (от латински Protista) са група разнообразни едноклетъчни организми. Повечето са безвредни за хората и животните, но някои от тях са причинители на сериозни заболявания по хората – напр. малария и „сънна болест”. Сред четирите основни групи протисти, представителите на Sporozoa (неподвижни едноклетъчни паразити) причиняват широко разпространеното заболяване токсоплазмоза.
Инфекциите с токсоплазми (Toxoplasma gondii) имат способността да променят поведението на плъхове и мишки така, че да «се парализират» от страх при мириса на котки. Този ефект сам по себе си благоприятства самият паразит, защото токсоплазмите могат да се размножават по полов начин само ако техният гостоприемник (плъх, мишка и др. малки гризачи) е изяден от котка. Инфекцията е прецизна до хирургична точност, тъй като не повлиява другите видове страх на гризачите, напр. страх от отворени пространства, страх от непознати миризми на храна.
Учените изказват предположение, че човешкото поведение може да се повлияе по подобен начин и е открита връзка между заразяването с токсоплазма и различни характеристики на човешкото поведение като намален интерес към «новаторско» поведение, забавени реакции, чувство на несигурност.
Няколко независими изследвания показват възможна роля на инфекциите с токсоплазма и случаи на шизофрения и параноя, но тази теория все още се нуждае от сериозно потвърждаване. Едно интересно съвременно проучване посочва възможна връзка между токсоплазмозата и повишаване на раждаемостта на бебета от мъжки пол, което в крайна сметка може да доведе до промяна на съотношението на половете 50:50 в глобален мащаб. Майките, заразени с токсоплазма раждат повече момчета, като индексът 0.5 (1/2 момчета и ½ момичета) се измества на 0.6 до 0.65 в полза на момчетата. Причината за това не е известна.
Едно възможно обяснение на промяната в поведението на заразените с токсоплазма е това, че здравите мъже намират жените, заразени с токсоплазмоза, по-атрактивни от здравите жени. Вероятно заразените жени излъчват някакво „привличане” по-силно от здравите. Чешки учени са наблюдавали правопропорционална връзка между броя индивиди с латентна форма на токсоплазмоза и риска от причиняване на пътнотранспортни произшествия. Те заключават, че асимптоматичната токсоплазмоза може наистина да представлява сериозен и напразно подценяван до сега проблем на общественото здравеопазване.
(от Уикипедия)

Та въпросът ми е - мислите ли, че сте заразени от токсикоплазмоза или убийственият ви чар е дело само на козметичната индустрия?
Са ли жените на мъжете под чехъл също така заразени от тези микроорганизми и доколко мъжкото поведение в тези случаи е подобно на вцепеняването от страх на гризачите при миризмата на котка?  Wink


# 1
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 479
четох го преди време това, че жените ставали по-кокетни, а за мъжете ставали по затворени и ревниви ....

# 2
 • Мнения: 2 437
Дори съм си правила изследване за тази болест. Така, че знам, че чара ми не е заради токсикоплазмозата.  Flutter

# 3
 • Мнения: 6 898
Сега вече разбирам, защо някои мъже понякога хлътват по разни на пръв поглед..."урунгели".
Чакай да си запиша....значи, "токсикоплазмоза", мда.
Как' Сийке почти разби мита за обиколката на талията.
Не вярвам да страдам от тази болест, мисля, че чарът ми е във втория пръст на крака, и ако някой се окаже под чехъл, пак заради това ще да е.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 984
Тъй като от дете отглеждам котки съм си правила изследване за токсоплазмоза три пъти. Не съм носител, слава Богу!

Според мен сексуалното поведение и при двата пола се определя от вътрешни /генетични, интрапсихични и емоционални/ и външни /социални, културни/ фактори в най-общия случай.
Дали е възможно токсоплазмоза да е обхванала масово българският мъж /българската жена/ наливащи се с алкохол и тормозещи половинките си и децата, не знам. Знам само, че такива мъже и жени обикновено свършват сами, в някоя дупка. И не токсоплазмозата им е виновна.

# 5
 • Мнения: 14 979
Знам само, че такива мъже и жени обикновено свършват сами, в някоя дупка. И не токсоплазмозата им е виновна.

О, напротив! Точно тя е виновна - ако бяха я прихванали, нямаше да свършат сами в някоя дупка, за жените говоря. За мъжете...  newsm78 Явно при тях даже и вездесъщата токсикоплазмоза е безсилна...  Laughing

# 6
 • София
 • Мнения: 15 259
От тая статия ми се изправиха космите по гърба. Мяу!
И напоследък всичко чешко ми е отвратително.
Надявам се само заразените жени да не са толкова много, че да променят каквото и да е.

# 7
 • Мнения: 1 603
Хич, ама хич, Joy не е от туй моя сексапил!Винаги и аз съм се изумявала на гледката: супер готин мъжага с "отвратително същество"  до себе си.И на всичкото отгоре я гледа  като писенце в очите hahaha

# 8
 • София
 • Мнения: 579
Сега вече разбирам, защо някои мъже понякога хлътват по разни на пръв поглед..."урунгели".

Задължително ли е да си заразен, щом си урунгел или обратното?
 На мен ми откриха заразата преди 15 години,а никога не съм отглеждала котки, нито пък съм си падала по животните кой знае колко...Мистерия си остана откъде може да съм я прихванала...Сега какво- да се вайкам,че не съм отказала антибиотиците, защото с тях съм лекувала и сексапила си...

# 9
 • Мнения: 6 898
Не всички заразени са урунгели.
Някои урунгели са заразени.
Някои урунгели не са заразени.
Всички заразени са привлекателни.
Урунгелите са непривлекателни.
Някои урунгели биват привлекателни.
Следователно за да си заразен не е необходимо да си урунгел, но за да си привлекателен, бидейки урунгел, трябва да си заразен.
Аз дотук стигнах в съжденията.
Олимпия не бивай тънкообидна.

# 10
 • София
 • Мнения: 579

Олимпия не бивай тънкообидна.

Не съм,бе...Simple Smile Попитах просто,дадох друга посока за размисли:))

# 11
 • София
 • Мнения: 2 405
Сега нямам време да прочета статията, но не мога да не те поздравя. Вече мислех да пускам тема "Защо как Сийка никога не пуска теми", сериозно.  Simple Smile  bouquet

# 12
 • Мнения: 14 979
Пускам, как да не пускам! Всеки път, щом някой отгоре ми пошепне нещо на ушенце и започна да се изживявавам като Месия и Велик вожд, взети заедно, пускам тема, за да "светна" неинформираните простосмъртни.  Mr. Green

# 13
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 184
Сийке, бравос! Crossing Arms
Сега трябва да се изследвам за токсикоплазмоза. Shocked
 Joy Joy Joy

# 14
 • София
 • Мнения: 1 777
Не съм заразена с токсоплазмоза. Мъжът ми  е изключителен, а чехлите ми красиви, токчетата остри. Терорът - стилен.
Нямам обяснение за невероятния си чар, наслаждавам се на резултатите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт