Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора
Това ми е въпросът.Имам гости и вчера купих от Кауфланд 5 бр. пържоли, мариновани с билки и чесън и ми се иска да направя традиционното ядене пържоли с картофи на фурна, ама така че хем, пържолките да са крехки, хем да не са сухи, а и картофите да за запечени с коричка.Приемам всякакви идеи.Благодаря предварително на всеки решил да ми помогне със съвет.Хубав ден!!! bouquet bouquet
Цитирай


Слагаш пържолките в тавичка,добавяш олио,1 ч.ч. вода,покриваш с фолио и буташ във фурната(аз бих сложила и гъбки)....Когато са полуготови добавяш обелени,нарязани на шайби и посолени картофи(ако обичат може да добавиш и 1 глава ситно нарязан лук),ако е нужно,добавяш водичка и печеш вече без фолио.Печеш,докато станат картофите...


П.П.Само не съм сигурна тези пържоли,които казваш,че са със билки...Какви са билките и дали ще се върже вкуса на подправките с картофите....Че понякога тия билки объркват работата....

Но винаги може и поотделно да ги направиш...Тогава малко по-различно бих постъпила....
Кажи само ,ако искаш и ще напиша....
« Последна редакция: Пет., 23 Ян. 2009, 10:39 от TheNMaster »
Цитирай


Благодаря ти за бързия отговор.Незная за пръв път купувам такива пържоли с билки. Ще пиша как се е получило.
Цитирай


Я да напиша аз,пък ти си реши какво да правиш и кое е по- подходящо...

Пържолките ги слагаш в тавичка,добавяш олио,1 ч.ч. вода и 1 к.ч. вино,слагаш фолио и печеш.Накрая махаш фолиото за да хаванат загар.

Картофите,обелени и нарязани на шайби,гъби,1 глава ситно нарязан лук,сол, слагаш в тавичка,наливаш вода колкото да покрие картофите.Печеш докато станат картофите....При сервиране по желание може да ръснеш малко настърган кашкавал...


Цитирай


За пържолите стандартно положение-малко вода, олио, малко бяло вино и във фурната със фолио. А за картофите , ако не държиш да са печени ти предлагам следното:
1кг. картофи -обелени
1/2 ч.ч. галета
1ч.л риган
1ч.л червен пипер
1/2ч.л черен пипер
1ч.л сол
Картофите се обелват и се слагат във вода, след като заври водата от 3 до 5 минути и се вадят.
След това се нарязват на по едри парчета и се овалват в смесените подправки. Пържат се.
Цитирай




Задушени вратни пържоли

Пържолките се поръсват с подправки (по ваш вкус) + тъмен соев сос по желание, но стават много вкусни с него  Crazy. Нареждат се в тава (ако имате йена с капак най-добре) и се заливат с вода, да не ги покрива.  Пекат се на максимална температура около 30 мин., след което намалявате градусита на 120 и оставяте още 1ч. 30 мин. да се задушава. Да ви е сладко!
Цитирай


Аз слагам на дъното на йенска тенджера нарязани картофи, а отгоре нареждам пържолите. Подправките слагам на вкус (обикновено чубрица, копър и чесън на прах). Поливам с червено вино и пека с капака.
Цитирай


Аз слагам на дъното на йенска тенджера нарязани картофи, а отгоре нареждам пържолите. Подправките слагам на вкус (обикновено чубрица, копър и чесън на прах). Поливам с червено вино и пека с капака.
И аз така ги нареждам, но слагам топено сирене и куркума върху картофките, а върху пържолките- соев сос. Чубрица и копър не слагам.
Цитирай


1-7 от 7 отговора