Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 507
Здравейте момичета !

Може ли някой да ми каже как приготвя пилешки филета върху грил тиган БЕЗ мазнина, защото при мен нещо не се получават добре. Ако съм ги сложила предварително в марина, като ги пека марината изгаря и се получават изгорели черни парченца. Пробвах и да ги сваря предварително, но така стават много сухи. Въобще може ли на грил тиган /моят е на Тефал/ да се готви без мазнина, защото го взехме именно  с тази цел.
Моля някой да сподели как приготвя своите сочни и вкусни филенца на грил тиган  Smile
Цитирай

Athens-Varna

Мнения: 2 104
При мен стават,просто трябва да са по финни,за да не останат сурови вътре.Аз ги поръсвам с подправки и пека,докато не се отлепи месото само,не го обръщам.Успех Hug
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
И при мен стават.Последно правих за нова година.Накиснах ги в марината от прясно мляко,червен пипер,Уни сос,черен пипер,лук и чесън-на едро нарязани+филетата(както е написано в по-горния пост,трябва да са по-тънки)всичко се обърква и оставя за 12 часа и ги печеш без проблем(махам лука и чесъна),от 9 степени на моя котлон,пека на 7.След като се изпече,всяко филе наръсвам с лимонов сок.
Цитирай


Мнения: 2 819
Ninche   и при мен така се получават.
Ще следя темата.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
По принцип каквото и месо да печеш, е добре да го "запечаташ" - слагаш в тигана, щом побелее - обръщаш, да побелее и от другата страна. След това си го доизпичаш до готовност. По този начин соковете остават вътре в месото и става крехко и сочно, без да изсъхва.
Цитирай

Колоколамск

Мнения: 5 497
Пекла съм и без мазнина,на същия тиган.Стават,но като капна две лъжици зехтин и посоля леко(говоря за количество две цели филета),стават още по-добре.И аз режа филето на тънки пържолки.Един приятел,кръчмар,ме научи ,че пържолите не се обръщат повече от веднъж.И наистина,ако преди се е случвало да правя жилави пържоли(не само пилешки),то откакто го научих стават винаги добре.
Цитирай

София

Мнения: 9
Аз ги поръсвам със соев сос, подправки и ги оставям да престоят около час. Загрявам тигана и го намазвам с мазнина. Не да сипя директно в тигана, а със салфетка леко го намазнявам. След това слагам филетата. Не трябва да се набождат по време на печенето и да не се пекат много дълго. Стават крехки и сочни.
Цитирай

София

Мнения: 1 341





 Пилешките пържоли ги поръсвам със соев сос,черен пипер  и лимон.Престояват няколко часа и тогава пека - от лимона стават много крехки.
Цитирай


Мнения: 321
Опитай и този начин, ако искаш.Мариновам филенцата,които леко съм изтънила в смес от естрагон/тарус/,1 чаша кока кола ,2 с.л.зехтин ,уни сос и чер пипер по желание. Престояват 1-2 часа/не че не съм ги държала и 20 мин. при спешни случаи Laughing, и мяташ на добре загрят грил тиган. Ако слагаш чесън или лук използвай на прах. Колата ги прави сочни и вкусни с един малко сладичък вкус. Ние в къщи мн. ги обичаме.
Цитирай

София

Мнения: 507
Благодаря ви момичета !  Hug Ще пробвам по начините, които описахте и дано да имам късмет !  Smile
Цитирай


Мнения: 506
Нарязвам на тънки ивици и сипвам соев сос, овалвам ги добре и ги оставям около 1 час. След това им сипвам малко олио, пак ги овалвам добре, да се намязнят отвсякъде, посипвам с малко червен пипер и натурално нишесте - както си е на прах. Отново овалвам месцата отвсякъде и слагам да ги пека в нагорещен грил тиган, съвсем леко намазан с олио. От нишестето се запечатват, от червения пипер придобиват много приятна на цвят коричка, а вътре са много сочни - соковете не изтичат заради нишестето, а си остават вътре в месото.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.