Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 214 отговора

ГОре на черешата...

Мнения: 8 349
Пуснах търсачката, но не намерих тук публикувана рецептата, затова реших да пусна тема.
Рецептата видях доста отдавна мисля, че в Гответе с мен.
Все и се канех, до вчера, когато я видях публикувана в новия брой на сп. "Кулинарен журнал" с автор Михаела Керчева.
Ами ето го и моят Кодрит кадир - невероятно вкусен и много по-лесен от това, което очаквах Peace.






Ето и рецептата, опитайте, наистина е страхотен!

5 с.л. захар за карамелизиране

За крем карамела:
3 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
650 мл. прясно мляко

За кексовата смес:
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. брашно
лим. кора
/тук уточнявам, че стана много гъсто, затова добавих още едно яйце и малко вода, а вие може да намалите брашното, ама аз го бухнах наведнъж ooooh!.../

прясно мляко за сиропиране

Карамелизирате захарта на дъното на кексова форма.
Отгоре изливате разбитата смес за карамела.
В средата й изливате кексовата смес /не се притеснявайте, че потъва - при печенето се издига отгоре/.
Пече се на водна баня на 180 градуса 1 час /докато кексът се отлепи от формата/. Оставя се да изстине заедно с водната баня. После - една нощ в хладилника /при мен няколко часа - кой ще ти чака цяла нощ  hahaha/.
Сиропира се с малко горещо мляко и се обръща в поднос.
Да ви е сладко!
« Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 18:24 от mari_eta »
Цитирай


Мнения: 1 975
току що разглеждах списанието и си го набелязах.имаше във форума подобен сладкиш и наистина беше вкусен.ще пробвам и този...
Цитирай

гр.София

Мнения: 311
mari_eta мила и все пак колко брашно да сложа? Не виждам да си написала, искам да изненадам моята 1/2  bouquet
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 8 349
icyangel , извинявай, редактирах се, ама като ми висят и двамата на ръцете така става ooooh!...
Цитирай


Мнения: 6 693
Наистина имаше подобна тема на Манел, правила съм го няколко пъти по нейната рецепта, ставаше нещо превъзходно. Сега като разгледах, има неголяма разлика в продуктите за двете смеси.
mari_eta , благодаря и за тая рецепта, ще го пробвам и по нея. bouquet
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 229
Още утре ще го пробвам.Имах рецепта със сухо мляко ,но предпочитам с прясното.
Цитирай


Мнения: 2 626
И аз ще го изпробвам утре.
Любим десерт ми е, но никога не съм го правила  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 563
Засилих се да го правя, обаче нямам бакпулвер  Sad, само той ми липсва от всички продукти. Мога ли да направя нещо, или ходенето до магазина не ми мърда.
Цитирай


Мнения: 6 693
Засилих се да го правя, обаче нямам бакпулвер  Sad, само той ми липсва от всички продукти. Мога ли да направя нещо, или ходенето до магазина не ми мърда.

В такива случаи заменям със сода + лимонтозу равни количества.
Цитирай


Мнения: 707
Леле, какви вкусотии  Crazy!
Ще се прави. Само имам въпрос - много ли е сладък сладкиша? Мога ли да намаля количеството на захарта (не обичам прекалено сладкото)?
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 8 349
Леле, какви вкусотии  Crazy!
Ще се прави. Само имам въпрос - много ли е сладък сладкиша? Мога ли да намаля количеството на захарта (не обичам прекалено сладкото)?
Не, не бих казала, добре си е.

Току що хапнах малко, че съм на диета, ама мъжете както го нападнаха, незнам дали ще успея да снимам парче Mr. Green...

Росица, смело както ти е казала Лабрекс Peace!
Цитирай

Варна

Мнения: 563
Засилих се да го правя, обаче нямам бакпулвер  Sad, само той ми липсва от всички продукти. Мога ли да направя нещо, или ходенето до магазина не ми мърда.

В такива случаи заменям със сода + лимонтозу равни количества.
Мерси, ама нямах и лимонтозу, така че ходих до магазина  Mr. Green, вече се пече  Very Happy, дано стане, не ги умея много сладкишите  Confused
Цитирай


Мнения: 1 933
Невероятно вкусно е !Това ни е любим сладкиш.Само че аз леко го модифицирах и като основа използвам остатъци от класически кекс или пандишпан, който вече ни е омръзнало да ядем.
На дъното на формата карамелизирам захар, после нареждам парчетата от кекса и заливам със сместа за крем-карамела. Peace
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
О, това съм го правила още преди да започна да правя крем карамел..
Много е вкусно, а и ефектно на външен вид.
Мерси че припомни тази изкусителна рецепта  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 798
Копвам си рецептата, много вкусно изглежда, пък как обичам да си се подслаждам. bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 214 отговора