Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Севлиево

Мнения: 1 649
Мамчета, помагайте!
Утре вечер нашия тати е поканил колегите на гости. Ще бъдем на двора, в битовия кът  Very Happy Ще палнем и барбекюто. Дотук добре, ама мен са ме главили за главен готвач   chef, а аз нямам идея какво да приготвя newsm78 newsm78. Хем да е лесно за приготвяне, хем да е ефектно и вкусно...
А с бебка baby_neutral нямам много възможности за развихряне в кухнята Confused
Така че, ако някоя от вас има идеи, моля да помага Praynig Praynig Praynig
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Щом ще палвате барбекюто освен:
1.  месцата които сте намислили  да "джъзнете" ( бяз значение дали ще са свински, пилешки, агнешки или рибни) можеш да опечеш и
2. зеленчукови шишчета и така да си спестиш гарнитурата Wink (пиперка, домат, гъби, тиквичка, лук...)

За десерта - може
3. диня или да разрежеш пъпеш през средата и да го напълниш като мелба със сладолед и каквото там искаш.

Тип "майонезени салати продават в изобилие,
така че най-"трудоемка" ще ти остане една
4. свежа салатка за изстудената ракийка Wink


Това ми хрумва като най-бързо на първо четене Smile

Успех - и не забравяй очарователната си усмивка - тя е 90% от добрия спомен на гостите ви Wink
Цитирай

София

Мнения: 291
Здрасти, щом ще палвате барбекюто ще ти дам моите рецепти Laughing

от сега си сложи месото в сос от горчица, малко майонеза, лим.сок  и соев сос, да престио, можиш да го направиш и довечера и да престои за през нощта. Гарантирам ти, че става много вкусно. Другото, което правя на барбекюто е печени домати: вземаш по-големи домати и ги режеш на колелца с дебелина един пръст и ги печеш на барбекюто, когато са готови ги заливаш с зехтин и поръсваш със сол и повечко босилек. Става страхотно мезе за ракийка, правиш им и една свежа салата на колегите, може да предложиш и ядки, зависи какви ще са нопитките. Ааааа можеш да опечеш на огъня и тиквички или патладжан на филии и после да ги залееш с млечно-чеснов сос. За десерт плодове, все пак след месото.....Айде успех и пиши как е минала вечерта Peace
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Много простичко, но много вкусно - картофи на жарава.
Вземаш картофи от по големите на брой колкото сте. Измиваш ги добре с четка и след това правиш разрез на кръст. Вземаш от билковото масло на Мегле (или си омесваш сама - магданоз, сух чесън, мащерка или чубрица, но по твой избор) и слагаш в разреза
Повиваш в алум фолио и се слагат най накрая в жаравата.
Страхотен вкус. Дано не ти се струва голяма играчка
Имам и една идея за десерт - пак в жаравата
Банани с сметана и бяло вино подправени с черен пипер и къри
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Сирене във фолио с доматенце, направи ги доста преди това, когато имаш време, сложи ги в хладилника и когато дойдат гостите ги мяташ на скарата. Чуднички са.
После да пишеш един раазказ със снимки и субтитри как е минало.
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Много благодаря на мамите, които ми дадоха страхотни идеи   bouquet Но купонът се отложи за сряда- 3 август  Confused Мисля да се възползвам от повечкото рецепти  chef
Приемам още предложения  Cool Cool Cool

П.П. Искам да ви кажа, че сте страхотни!
Цитирай

USA

Мнения: 4 630
Печени картофи

 Аз ги правя често като си печем месце на барбекюто. Пропорциите са на око. Ако имаш 10 души за гости слагаш около 12-13 картофа по-големички.

Картофи
Масло
Кашкавал
Сметана
Сол
Черен пипер

Картофите се пекат докато омекнат. Вадят се от фурната и се разрязват на половина по дължина. С лъжица се издълбават и коричката им се запазва. Картофеите се смесват със маслото, кашкавала и сметаната. Добавят се солта и черния пипер.  След като всичко това се размеси с тази смес се пълнят коричките от картофите.Поръсват се със кашкавал и се пъхат отново във фурната докато кашкавала се запече. Сервират се топли.
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Момичета, снощи/тази сутрин/купонясвахме до 4 часа. Използвах някои от вашите рецепти, които се оказаха, меко казано страхотни. То беше мръвчици на барбекю и  beer beer3 beer2 cheers, че за десерта нямаше желаещи. А пък динята, в герана, беше се изстудила, ама нищо де.
Още веднъж мерси newsm20 за идеите  bouquet  bouquet  bouquet

Не отказвам и други идеи-за следващите купони!][/color]
Цитирай

София

Мнения: 291
 Peace Пак заповядай, винаги насреща  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.