Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 160
Здравейте, надявам се рецептата да ви хареса. За пръв път ядох този кекс при леля ми и от тогава правя само него, случва се и да експериментирам с други рецепти, но този си остава най - харесван от цялото семейство, особено от дъщеря ми  Love
Необходими продукти:

5 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 ч.ч. брашно
по желание - ванилия, какао, орехи,стафиди, кокосови стърготини ...., може и глазурка да спретнете  Smile

Белтъците се разбиват със захарта на сняг, добавят се един по един жълтъците, олиото - на тънка струйка, и брашното. Аз добавям "екстрите" преди брашното, само оставям какаото за накрая. Пече се около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, в намаслена и поръсена с брашно форма.
Ами, това е. Приятен апетит  Hug
Цитирай


Мнения: 4 279
Мерси  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 341







Как се надига кекса като е без някакъв набухвател?
Цитирай


Мнения: 2 800
И аз правя такъв кекс. Мерси за рецептата.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Как се надига кекса като е без някакъв набухвател?
Тайната е в предварителното разбиване на белтъците.
Не е нужен набухвател в случая. Внимава се да не спадне сместа при добавянето на останалите продукти, бърка се внимателно и бавно.
Цитирай


Мнения: 165
Да, точно така. Това е пандишпанено тесто, набухватели не се слагат, с тази разлика, че при обикновен пандишпанов блат не се слага мазнина. Белтъците се разбиват хубаво на сняг и много внимателно се смесват с останалите съставки, за да не спадне се бърка с дървена лъжица. Peace
Цитирай

...

Мнения: 2 871
копвам си рецептата   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 341

[/quote]
Тайната е в предварителното разбиване на белтъците.
Не е нужен набухвател в случая. Внимава се да не спадне сместа при добавянето на останалите продукти, бърка се внимателно и бавно.
[/quote]


Благодаря ! Човек се учи докато е жив   bouquet
Цитирай

Сливен

Мнения: 235
И аз правя този кекс. Става разкошен. Пробваите и ще се убедите  chef
Цитирай

София

Мнения: 9 918
  bouquet Hug
Цитирай

Бургас

Мнения: 160
До сега не е имало случай да не се надигне.
Момичетата добре са го обяснили  Hug
Цитирай


Мнения: 2 800
При мене също се надига винаги, не е необходимо набухвател.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.