Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 ян. 2009, 14:01 ч.
  • Преглеждания  3 122  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 161
Здравейте, надявам се рецептата да ви хареса. За пръв път ядох този кекс при леля ми и от тогава правя само него, случва се и да експериментирам с други рецепти, но този си остава най - харесван от цялото семейство, особено от дъщеря ми  Heart Eyes
Необходими продукти:

5 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 ч.ч. брашно
по желание - ванилия, какао, орехи,стафиди, кокосови стърготини ...., може и глазурка да спретнете  Simple Smile

Белтъците се разбиват със захарта на сняг, добавят се един по един жълтъците, олиото - на тънка струйка, и брашното. Аз добавям "екстрите" преди брашното, само оставям какаото за накрая. Пече се около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, в намаслена и поръсена с брашно форма.
Ами, това е. Приятен апетит  Hug

Реклама
# 1
  • Мнения: 4 279
Мерси  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 1 340







Как се надига кекса като е без някакъв набухвател?

# 3
  • Мнения: 2 804
И аз правя такъв кекс. Мерси за рецептата.

# 4
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Как се надига кекса като е без някакъв набухвател?
Тайната е в предварителното разбиване на белтъците.
Не е нужен набухвател в случая. Внимава се да не спадне сместа при добавянето на останалите продукти, бърка се внимателно и бавно.

# 5
  • Мнения: 165
Да, точно така. Това е пандишпанено тесто, набухватели не се слагат, с тази разлика, че при обикновен пандишпанов блат не се слага мазнина. Белтъците се разбиват хубаво на сняг и много внимателно се смесват с останалите съставки, за да не спадне се бърка с дървена лъжица. Peace

# 6
  • ...
  • Мнения: 3 077
копвам си рецептата   bouquet

# 7
  • София
  • Мнения: 1 340

[/quote]
Тайната е в предварителното разбиване на белтъците.
Не е нужен набухвател в случая. Внимава се да не спадне сместа при добавянето на останалите продукти, бърка се внимателно и бавно.
[/quote]


Благодаря ! Човек се учи докато е жив   bouquet

# 8
  • Сливен
  • Мнения: 242
И аз правя този кекс. Става разкошен. Пробваите и ще се убедите  chef

# 9
  • София
  • Мнения: 9 954
  bouquet Hug

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 161
До сега не е имало случай да не се надигне.
Момичетата добре са го обяснили  Hug

# 11
  • Мнения: 2 804
При мене също се надига винаги, не е необходимо набухвател.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт