Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте момичета!
Пиша,защото съм много объркана.
Живота ми до сега се стече много разнообразно,живот в чужбина,много перипетии,разведени родители и т.н.
От две години нов приятел,работа в бг,мижави пари , загубих много приятели и контакти,градя все още свястна среда..
Не мога да намеря себе си,не съм това,което бях...онова лъчезарно,заредено с оптимизъм момиче...
Превърнала съм се в ..студена,объркана,неприветлива,немечтаеща...много много объркана.
Искаме бебе,приятеля ми не взема добра заплата, а и има доста заеми..Аз се старая от работа на работа, да вадя някакви пари за да живеем добре но и те до никъде не стигат.Живеем в жилището на майка ми.Нямаме собствено все още .
С ходенето по чужбини не успях дори висшо да завърша,а вече съм на 24 .Искаме и бебе.Искам и да уча, за да се реализирам, за да се срещам с хора, за да правя нещо полезно...Същевременно не знам кое по напред....и как да ги съчетая...
Да запиша висше ли? А как ще работя? Бебе правим,а не става? Ами ако стане ? Как ще уча? А как ще се справяме с парите...? И изобщо как да го подредя тоя живот....
Много съм обуркана...

# 1
 • Мнения: 423
Виж сега, не смятам, че кой знае колко ти е объркваща ситуацията. Щом не сте добре с парите не виждам откъде тоя зор да имате и бебе на всяка цена на тоя етап newsm78, поизчакайте малко, вижте накъде ще тръгнат нещата и тогава, все пак си на 24 год., а не 44год., та да бързаш толкова.
Щом като искаш да учиш, учи, работи, реализирай се, докато нямаш дете, това е по-лесно изпълнимо, невиждам проблем....,въобще като цяло си мисля, че се шашкаш без да имаш особено основание, карай по-спокойно и всичко ще се нареди Hug

Колкото да приятелите, предполагам, че е тежко, че си ги позагубила, но ще създадеш нови, някои от старите, които са истински ще се върнат и така. А за разведените родители не си нито първата, нито последната, вече не си на 15г. да ги изживяваш нещата толкова трагично.
Желая ти успех!

# 2
 • Мнения: 1 763
Да ти кажа на повечето в Бг животът ни не е съвсем подреден. На първо време излез от мрачното настроение и всичко ще се нареди. Съвет не бих си позволила да ти дам, защото не съм на твое място и не знам как чувстваш нещата, но ще ти кажа при мен как се случва. Доходи около средните, под наем, висше образование- бакалавър, бебе, 9 месеца 90%от заплатата, почти не сме усетили разлика в стандарта, оттогава малко сме стиснали зъби, но знам, че е временно. Междувременно записах магистратура, справям се не по-зле, отколкото когато учех и работех. С две думи- щастлива съм, че имам дете, вярвам, че когато приключи прекрасния период, в който съм отдадена само на детето си, ще имам хубава работа, след време собствен дом и още едно дете.

И все пак ще ти дам един съвет- позволи си да бъдеш щастлива с това, което имаш и не спирай да мечтаеш  Grinning

# 3
Живота никога не се пдрежда така както искаме за съжаление. Подреди малко мислите се, изучи се или потърси по-добре платена работа, а ако много искате семейството да се разраства действате, но премерете риска до колко отговорностите за едно дете може да поемете в този момент. Не си сама, така, че разговорите помагат. Опитайте да промениет нещо в начина си на живот и само времето ще покаже кое е на първо място в живота ти. Пожелавам ти успех и късмет.

# 4
 • Balchik
 • Мнения: 1 732
Успокой се.За много неща мислиш ,а няма смисъл.Направи това ,което ти е приоритет.В смисъл дете с малко пари ,ще ти е трудно .Затова първо оправи дохода.После едно по едно всичко ще си дойде по местата.
Да,и не спирай да мечтаеш.  bouquet

# 5
 • София
 • Мнения: 3 138
Бих те посъветвала да създаваш дете, когато можеш да му подсигуриш (ти и приятеля ти) някакъв екзистенс минимум. Не си престаряла, изучи се първо, за да можеш да си подсигуриш някакви доходи. Много майки следват и гледат бебе, така че не е невъзможно. Аз съм работила през цялото време на следването, така че и това не е невъзможно. Въпрос на организация.

# 6
 • Мнения: 15 766
Хммм, в твоят случая съветът ми е да помислиш добре какво би искала да учиш, какво ти се отдава и къде ще имаш добра реализация.
След това сядаш и се подготвяш, кандидатстваш и ако всичко е ок те приемат.
Смятам, че трябва да оставите бебето на по-заден план.

# 7
 • София
 • Мнения: 789

Да запиша висше ли? А как ще работя? Бебе правим,а не става? Ами ако стане ? Как ще уча? А как ще се справяме с парите...? И изобщо как да го подредя тоя живот....
Много съм обуркана...


Убедена ли си, че сега е времето за бебето? Както и преди мен са ти казали, на 24 си, не на 44. Мога да кажа при нас как се получи.
И двамата си бяхме завършили образованието. Съпругът ми има добре платена работа (или поне на фона на повечето заплати тук), аз също работех и си изкарвах не лоши пари. Живеем отделно от родителите и винаги така сме живели. Бяхме и сме финансово готови за дете. Много е трудно гледането на едно бебе, представям си и ако нямаш пари какво би било.... С една заплата, която и в момента не ви стига, как ще живеете? Моето майчинство беше доста по-ниско от 90-те % от заплатата ми, тъй като ме осигуряваха на доста по-ниска заплата, отколкото реално вземах (за съжаление масова лоша практика). Разчитах на съпругът ми да ни издържа изцяло. Разходите за едно малко дете са огромни, особено ако искаш да не го лишаваш от качествен живот.

Успокой се, подреди си мислите, запиши да учиш - може и задочно, за да си работиш спокойно. Нека и приятелят ти си намери по-добра работа. Подрете се първо вие двамата, та като се появи бебето да му се радвате спокойно, без да мислите за сметката за тока  Hug

# 8
 • Варна
 • Мнения: 963
Образованието, дори доброто такова не е гаранция за стабилна и доходна работа, поне в България. Но пък добрата и интересна работа е стимул за развитие и образоване в избраната насока. В този ред на мисли и предвид това, че не си на 18-19 години, бих поставила на преден план работата.
Относно бебето....имаш/имате/ много време пред себе си. За да може да си "позволи" едно семейство дете, трябва да има някаква финансова сигурност, каквото и да значи това в наше време. Лично мнение.

Не мога да намеря себе си,не съм това,което бях...онова лъчезарно,заредено с оптимизъм момиче...
Превърнала съм се в ..студена,объркана,неприветлива,немечтаеща...много много объркана.
Много съм обуркана...


Смятам, че първо трябва да се справиш с това, другото ще се нареди по-лесно. И имаш нужда от малко повече оптимизъм.

# 9
 • Мнения: 2 864
Сменяш приятеля, намираш такъв без заеми и кредити, правите си собствено местенце за живеене, пообиколи чужбината, направи поне няколко години стаж със свястна заплата и осигуровки ......и чак към 30-те г. помисли за бебе. Преди това си подреди живота.....
Аз така направих и не съжалявам. Whistling Родих първото на 30 г., сега съм бременна с второ. Но си имаме всичко, без кредити, заеми и прочие утежняващи живота ми обстоятелства.

# 10
 • Мнения: 23
Да ти  кажа честно аз запо4нах следването си на 21год,на 2-рата година от запо4ването на у4илище,забременях,но аз имах мноого основателна и сериозна при4ина да си азпазя детето yes yes yes реших 4е няма да мога да се справям с дете и ходене на лекции-макар задо4но да у4ех newsm78.Прекъснах сместъра,родих,гледах моето детенце година и половина,после си възстанових студентските права и така завърших.Но е много трудно да у4иш и да гледаш дете,а на мене никой не ми е помагал с гледането. Mr. Green Сега ве4е милото ми детенце ходи на градина,аз работя,а скоро е дипломирането,завърших с много добър успех.Е,пожелавам ти късмет,и мисли,защото създатете ли живот,то е за ЦЯЛ ЖИВОТ и е мноого трудно,смятам 4е ти трябва да направиш избора си newsm10

# 11
 • Мнения: 6 106

Не мога да намеря себе си,не съм това,което бях...онова лъчезарно,заредено с оптимизъм момиче...
Превърнала съм се в ..студена,объркана,неприветлива,немечтаеща...много много объркана.
Много съм обуркана...


Смятам, че първо трябва да се справиш с това, другото ще се нареди по-лесно. И имаш нужда от малко повече оптимизъм.

Да, първо ти трябва оптимизъм, че ще се справите, независимо трудностите. А те не са чак толкова много, нали сте здрави и прави млади хора? Wink
Опитай се да запишеш да учиш, например задочно, за да можеш да работиш, и примерно почвайте опити за бебе след 1-2 годинки.

Дай начален тласък на нещата, за да почнат да се случват!  Peace

# 12
 • Бургас
 • Мнения: 1 188
Ако човек чака всичко да му се подреди ей така,няма да стане без негова помощ.Аз завърших средно.След това записах и успешно завърших висше и след 3 месеца бях бременна.Ние също нямаме жилище на наше име.Мъжът ми има етаж,който не е на негово име,но е негов принципно и си живеем тук.Просто вие сами преценяте ще се справите ли и доколко.И ние сме със заеми,не толкова голяма заплата и минимално майчинство,но някак си се справяме,макар и трудно.
Сами преценете приоритетите си.И 24 години не са чак толкова много.А бебето ще стане,само не се тревожи и не се вманиачавай,не го превръщай в постоянна мисъл.

# 13
 • Мнения: 9 990
Да, запиши да учиш.Задочно.Работи, след няколко години-бебето.Натисни и приятеля ти да учи, да търси по-добро възнаграждение.
Аз уча, работя и съм с две деца.Става.Въпрос на подкрепа у дома и организация...и мотивация.Нищо повече.Успех!

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 554
само на 24 си,за къде си се разбързала,запиши се да учиш Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт