Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

Пловдив

Мнения: 481
 Това е една лесна рецепта за пилешки хапки, която много се тачи в нашата къща и която научих от етърва ми. По принцип не обичаме нито пържено, нито соев сос, но се оказа, че в тази рецепта всички в къщи ги харесват  Smile.
 За хапките са ви необходими пилешки гърди, които се нарязват на жулиени (лентички с дебелина 1-2 пръста). Така получените парченца месо се слагат в купа и се заливат с прясно мляко, колкото да ги покрие. Оставяте ги така колкото време имате. Аз обикновено ги оставям от сутринта до вечерта.
 Преди пържене изваждате хапките от млякото и ги овалвате в брашно. Аз имам малък трик за ускоряване на тази операция - слагам хапките в кутия, поръсвам с брашно, затварям плътно капака и разтръсвам кутията. Така хапките се овалват бързо и лесно ( още след първия път ще налучкате колко хапки и колко брашно да сложите, ако се налага добавете брашно и повторете процедурата).
 След това пържете в сгорещено олио за няколко минутки от двете страни (стават много бързо, защото месото е изключително крехко, така че внимавайте да не ги прегорите).
 Преди да извадите хапките от тигана, поливате със соев сос. Аз използвам светъл соев сос и правя един оборот в тигана. Ние не ядем солено и затова слагам малко соев сос, не прекалявайте с количеството му, за да не станат солени хапките. Сваляте тигана от котлона, разбърквате и изваждате хапките. Не ги оставяйте да се пържат със соса, те се овкусяват веднага.
Не се слагат никакви други подправки (сол включително).
Изваждате на кухненска хартия или на скара, да се отцедят. Сервират се топли с гарнитура от пресни зеленчуци.
ПП. По принцип аз пържа само 2 тигана хапки, но ако имам гости и се налага количеството да е по-голямо, сменям олиото след 2-ия тиган. 



 Съжалявам, че нямам снимка с аранжирана порция, но домочадието беше много гладно и не остана време за повече фотографии. Оставям тази част на вашето въображение.
 Надявам се да ви харесат и добър апетит!
Цитирай

София

Мнения: 1 246
Звучи страхотно!Ще пробвам тази рецепта! Peace
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Благодаря, непременно ще ги направя.  Smile
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Днес ги направих. Много вкусни станаха. Благодарности за рецептата   bouquet
На 500 гр. пилешко филе сложих 3 суп.л.соев сос, мислех, че ще са безсолни, но бяха тамън.
Аз ги брашняна в торбичка, че после да не мия съдове  Smile Около 1 ч.ч.брашно изсипах в една торбичка, сложих отцедените от млякото парченца филе и хубаво раздрусах торбичката.
Цитирай


Мнения: 969
Преди време съм правила такива, но ги овалвах в корнфлейкс и ставаха божествени. Идеално мезе са за гости Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 1 246
Аз ще ги правя утре.Шърли-Ан,как точно ги овалваш в корнфлейкса?и какъв да взема?Много ми се хапеат точно хапки в корнфлейкс
Цитирай

София

Мнения: 110
Ще се пробва...  chef
Цитирай

USA

Мнения: 822
Преди време съм правила такива, но ги овалвах в корнфлейкс и ставаха божествени. Идеално мезе са за гости Mr. Green




Аз също съм ги правила но вместо корнфлейкс ги овалях в сусам.Стават невероятно вкусни  chef
Цитирай


Мнения: 1 705
Много интересна рецепта. Заслужава си да се пробва   chef
Цитирай


Мнения: 969
Извинявам се, че закъснях с отговора.
Значи взимам обикновен корнфлейкс, слагам в една купичка (ако е по-едър го натрошавам). Хапките не ги овалвам в брашно, защото иначе корнфлейкса няма да полепне. Хубаво ги отъркалвам в купичката и след това ги пържа в силно сгорещено олио. Веднъж пробвах и със сусам, но омазах всичко. И по двата начина стават много вкусни!
П.П. Веднъж направих и с корнфлейкс с мед (май на нестле някакъв) и се получи невероятен вкус!
Цитирай


Мнения: 206
Записвам се да следя темата! Peace В момента съм малко болна, но като се пооправя след някои ден, задължително ще пробвам рецептата!  chef
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Извинявам се, че закъснях с отговора.
Значи взимам обикновен корнфлейкс, слагам в една купичка (ако е по-едър го натрошавам). Хапките не ги овалвам в брашно, защото иначе корнфлейкса няма да полепне. Хубаво ги отъркалвам в купичката и след това ги пържа в силно сгорещено олио. Веднъж пробвах и със сусам, но омазах всичко. И по двата начина стават много вкусни!
П.П. Веднъж направих и с корнфлейкс с мед (май на нестле някакъв) и се получи невероятен вкус!

Супер, не ми е хрумвало досега, ще опитам Peace
Цитирай

на кого му пука...

Мнения: 415
При нас се признават ,само с корнфлейкс..
Аз им правя двойна панировка.Топвам в яйцето ,после в панировката(аз ползвам на Биосет за пиле),пак яйце и после в корнфлейкса.Пържа в силно сгорещено олио.
Стават страхотни.
Хубавото при тях е,че от малко месо, излизат доста хапки.А и не стават много мазни Peace
Цитирай


Мнения: 2 800
Обичам лесните рецепти. Ще пробвам....  chef
Цитирай

на кого му пука...

Мнения: 415
Само да добавя,че става малко бавно,но аз правя в големи количества де... #Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора