За хапките са ви необходими пилешки гърди, които се нарязват на жулиени (лентички с дебелина 1-2 пръста). Така получените парченца месо се слагат в купа и се заливат с прясно мляко, колкото да ги покрие. Оставяте ги така колкото време имате. Аз обикновено ги оставям от сутринта до вечерта.
Преди пържене изваждате хапките от млякото и ги овалвате в брашно. Аз имам малък трик за ускоряване на тази операция - слагам хапките в кутия, поръсвам с брашно, затварям плътно капака и разтръсвам кутията. Така хапките се овалват бързо и лесно ( още след първия път ще налучкате колко хапки и колко брашно да сложите, ако се налага добавете брашно и повторете процедурата).
След това пържете в сгорещено олио за няколко минутки от двете страни (стават много бързо, защото месото е изключително крехко, така че внимавайте да не ги прегорите).
Преди да извадите хапките от тигана, поливате със соев сос. Аз използвам светъл соев сос и правя един оборот в тигана. Ние не ядем солено и затова слагам малко соев сос, не прекалявайте с количеството му, за да не станат солени хапките. Сваляте тигана от котлона, разбърквате и изваждате хапките. Не ги оставяйте да се пържат със соса, те се овкусяват веднага.
Не се слагат никакви други подправки (сол включително).
Изваждате на кухненска хартия или на скара, да се отцедят. Сервират се топли с гарнитура от пресни зеленчуци.
ПП. По принцип аз пържа само 2 тигана хапки, но ако имам гости и се налага количеството да е по-голямо, сменям олиото след 2-ия тиган.
Съжалявам, че нямам снимка с аранжирана порция, но домочадието беше много гладно и не остана време за повече фотографии. Оставям тази част на вашето въображение.
Надявам се да ви харесат и добър апетит!