Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Zdraveite, mnogo me kefi vashija forum:)) Mnogo me kefi Pela, kojato ne propuska da proveri vsichki retzepti hehe:)) Sigurno si stanala super gotvachka otkak si vkashti:))

Iska mi se da napravja vkusna gabena supichka:)
Mojete li da mi predlojite neshto:) No molja Vi bez kopar:)
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Цитат на: Julie
Mnogo me kefi Pela, kojato ne propuska da proveri vsichki retzepti hehe:)) Sigurno si stanala super gotvachka otkak si vkashti:))



Трябва да питаш нашия татко. Laughing  Laughing  Laughing
Благодаря, благодаря!
Пристигнах в Америка и не знаех нищо да направя, защото в България само ходех на работа. Все си казвах, че има време и ще се науча някога. Е това някога дойде. Майка ми редовно ми праща рецепти. Момичетата тук ми постват и ми помагат. По цял ден съм в къщи и само изпробвам всичко написано. Получава се и е вкусно.

Преди време татко Маркус пусна една гъбена супа.
И нея направих, а и вече редовно я готвя.
Поствам я. Дано ти хареса.

КРЕМ СУПА ОТ ГЪБИ/ на Маркус/


Необходими  продукти:

1.   400 гр. гъби;
2.   4 с. л. олио или маргарин;
3.   1 бр. сух бульон;
4.   3-4 с. л брашно.
5.   1 скилитка чесън;
6.   1 ч. л. сол;
7.   1 ч. л. черен пипер.



Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват и се задушават в маслото/може една част да е маргарин/,като станат доливате една чаша бульон полувин кубче и го оставяте да си заври на слаб огън.
Добавяте малко счукан чесън, сол и черен пипер. С другата част от кубчето правите още около 500 мл. бульон в който разбивате няколко лъжички брашно, колкото да се сгъсти достатъчно и го доливате.
След като всичко поври на тих огън около 15 минутки го пасирате и си правите крутончета.
Цитирай

София

Мнения: 148
Аз правя една много лесна супичка и с мъжа ми страшно я харесваме:

СУПА ОТ ГЪБИ
300 г печурки
1 глава лук (или 2-3 стръка пресен)
3-4 картофа
2-3 домата (от консерва) или доматено пюре
1 каф. чаша олио
1-2 с. л. брашно
1 кубче бульон (зеленчуков, пилешки)
целина на вкус (не я пропускайте, дава страшен вкус в умерени количества)
магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В около 2 л. вода се слагат да се варят лука, гъбите (нарязани на ситно), картофите - на кубчета и целината. След като омекнат зеленчуците (най-вече картофите) се прибарят доматите настъргани на ренде или нарязани на ситно (доматеното пюре) и се вари докато и гъбите станат готови. Докато всичко ври може да запържите брашното в олиото, но аз само ги разбърквам хубаво заедно и ги прибавям към супата, както и бульона и сол на вкус. Варя още 10 мин., добавям магданоз и свалям от огъня. При поднасяне всеки си слага черен пипер на вкус.

Друга гъбена супа може да се направи с ориз, домат, лук, морков, магданоз, мазнинка, бульон, черен пипер и т.н. - на нея не се слага брашно, заради ориза.

Може да си направите и гъбена каша:
Нарязаните гъби се сваряват до готовност в подсолена вода. Запържва се повечко брашно в повечко олио и е хубаво да има и масълце, не само олио (50:50). Запръжката се разрежда с бульона от гъбите и се прибавят и самите гъби. Накрая се прибавя и черен пипер на вкус. Трябва да е като каша, а не рядко като супа!

Съжалявам, че не пиша с мерки, но тези работи ги правя малко на око.
Да ви е сладко!
Цитирай
Zdraveite i blagodarja Vi za prekrasnite retzepti. Skoro ne bjah se vjasvala, no dnes ne samo che se pojavjavam, ami sled malko shte spretna edna gabena chorbichka:)) Oshte ne sam reshila koja ot dvete retzepti da polzvam:)) NO sam ubedena, che i dvete sa fantastichni... Shte gokladvam:))
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.