Здравейте! Имам нужда от консултация. За първи път влизам в тези сайтове и не съм сигурна къде точно да питам, затова ако не ми е тук мястото, моля за извинение!
Болна съм, а искам колкото се може по-скоро бебе.
Ще разкажа накратко за да не ви отегчавам.
С моя приятел правихме безполезни опити около 8 месеца ( на териториите на България, в последствие и на Кипър, където отидохме да изкараме по „някой лев” ). Всеки надежди и всеки месец разочарования. От Септември 2008г. започна моят Ад, след като се разболях и на 2 пъти бях на ръба, 3 пъти влизах в болница и от както сам се прибрала в БГ не съм спряла да ходя по доктори. Имам „ есенциална тромбоцитопения ”. Всички органи са ми в идеално състояние. Тамошните доктори бяха великолепни, всеотдайни и невероятно мили. ( до преди това никога не ми се беше налагало да влизам в болница). Най-тежкото ми състояние беше ( не мога да си служа с медицински термини ), когато тромбоцитите ми бяха спаднали на 2 000. на куб. мм кръв. …че да не изпадам в подробности, а исках да кажа, че Господ все едно ме наказа за ужасното ми нетърпение и на всяка цена да имам бебе. Мисля си, че ако случайно бях забременяла преди големите кръвотечения, едва ли бебето щеше да оцелее, защото ме лекуваха с кортизон и какво ли още не. Преди голямото падане на тромбоцитите ми ми правиха кюртаж и ми извадиха някакви налепи. Чудя се ( ако може някой доктор да ми каже ), дали заради тези налепи не съм забременяла по времето в което правихме опити!?
И сега другата част от въпроса. Желанието ми за бебе не е отшумяло нито за миг. В Кипър гинеколога ми каза, 4е е добре да изчакам около 6 месеца; в БГ каза че няма проблем да забременея, макар че всичко свързано с много кръв е опасно (раждания, аборти, зъболекари), но мога.
Тук след 3 –ма хематолози, накрая попаднах на една невероятна докторка ( при това „ българка” ), която съм сигурна че ще ме излекува. Но тъй като часовете все са много на рядко и дълго се чака всеки път, започнахме лечение с „Преднизолон „ 5 мг., които ги пия повече от 1 месец, тя ме прати на Ендокринолог, който ми назначи др. изследвания ( при нея трябва да отида след чак 3 седмици), които нищо не ми говорят – добре ли съм или не, поне в тази сфера, а те са, ако знае някой: АНТИ-Тро   11.8,   ТСХ  1.645. И така продължавам да пия тези хапчета, просто защото трябва всичко при Ендокринолога да свърши, за да се видя пак с Хематоложката. 
Моля Ви, ако знае някой, кажете ми кога мога да стартирам опитите за бебе? Трябва ли да съм спряла Преднизолома, ако Да след колко време след като съм го спряла? Трябва ли нещо друго да пия? Чета из форумите за фолиеви киселини, сиропи против кашлица и т.н., аз мога ли да ги пия?

Благодаря на всеки, който ми е отговорил и особено на докторите, ако има тук такива!