Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 ян. 2009, 22:49 ч.

яслата-няма камери,няма охрана....

 • 2 314
 • 43
 •   1
Отговори
 • при семейството ми
 • Мнения: 1 822
Провокирана съм от една тема в която майка заварва детето си с още едно дете,облечени и оставени до отключена входна врата-учителката говори НЯКЪДЕ по тел...,от жестокото убийство в детска ясла в Белгия,и от това че в яслата на моята дъщеря няма нито едно от двете.
Често съм се питала каква е сигурността на детето ми докато е на ясла.Не съм я заварела сама(слава богу),но много пъти съм треперела,къде от "провокации"къде от мой си мисли.....
В малък град сме.В никоя ясла или детска градина има камери или охрана.Не ми се струва нормално.Не знам обаче и как да го постигна.Смятам когато водя дъщеря си на ясла(сега е временно спряна)да говоря с директорката.Обаче все си мисля че нищо няма да стане.Чудя се дали да ида да говоря с кмета.Но сама какво ще направя?Когато подхвърлих идеята за камери на няколко приятелки на който децата им са в същата ясла,отговора беше:"По добре да не знам какво се случва там'' Sick

# 1
 • Мнения: 3 864
Ами незнам-трудно е.И аз мисля, че няма да стане!Но опитай.
Синът ми ходеше на ясла и една година  на ДГ в малък град.Уж имаха желание родителите ,уж това -онова и пак не сложиха камери.За охрана-имаше един човек , който обикаляше около сградата.Но 4-те входа за различните групи бяха от 4 те страни на сградата и той наямаше поглед върху всички входни врати едновременно.
Сега в София е....еееех...лукс направо.Охрана , камери, вътрешен двор до който се стига само през сградата.
Разбирам напълно притесненията ти!Ако успееш да подковеш поне 4-5 майки от групата колко е важно да се осигури охрана и всички заедно да отидете при директорката и да дадете грастност. newsm78
А нес е ли заключва входната врата при вас.защото в  яслата се заключваше след 9 и я отключваха към 16,30.

# 2
 • Мнения: 2 033
Kaк точно си предтставяш, че ще ти помогне една камера?

# 3
 • при семейството ми
 • Мнения: 1 822
Kaк точно си предтставяш, че ще ти помогне една камера?
Преди време се чуваха коментари че дете(ново)е оставено в спалното помещение само да се "наплаче''и да свикне с обстановката,тръгнаха си уволнени много,в крайна сметка кой прав,кой не не се разбра,имаше и версия че кмета отишъл на проверка в някоя група и седял при децата час,а при тях няма никой от персонала....
Смятам,че ако има такива и имам по всяко време достъп чрез Интернет в групата нещата биха били много по различни.Че отношението на персонала би се променило коренно към децата,ако знаят че ги гледа някой във всеки един момент.
Това достатъчно ли е за отговор? Hug

# 4
Съберете се  майки-баровки,купете си с ваши пари  охранителна техника ,назначете си  охрана ,дежурен оператор  и  си гледайте под лупа как ви гледат златните деца. После уволнявайте  лошите лелки ,които не гледат добре  вашите деца.

За по-сигурно  ги отпишете от яслата  Joy Joy Joy

Щом нямате доверие на персонала,защо си записвате децата в ясли и градини? Гледайте си ги сами у вас   Laughing

# 5
 • Мнения: 2 131
Когато подхвърлих идеята за камери на няколко приятелки на който децата им са в същата ясла,отговора беше:"По добре да не знам какво се случва там'' Sick
Егати малоумния отговор, да ме прощават приятелките ти.  #Crazy
Не става дума за това да бъде следен персоналът, а да се гарантира сигурността на децата ни, бе хора! Що за язвителни коментари - майки-баровки, гледане под лупа, златни деца и т.н.?!  #Crazy
Говорим за охрана, за това да има някакъв пропускателен режим, да не може да влезе кой да е и т.н. В случая става дума за сигурността на децата!


# 6
 • Мнения: 34 844
paneva, поне за охрана повдигни въпроса Peace


Недялка76, в детско заведение ли работиш Simple Smile може би не живееш в нашия век, щом приемаш камерите за толкова страшно и извънземно нещо. Има ги по почти всички учреждения и дават ефект, нормално е да се въведат и по ясли, градини и училища.

Доверието си е доверие, то няма нищо общо.

Даваме си децата, защо няма кой да ги гледа, ние работим, това е причината.

# 7
 • София
 • Мнения: 395
Според мен не е необходимо да се слагат камери в градините и яслите, достатъчно е охрана на входа.За мен по-необходимо е да има камери в училищата по стаите да се наблюдават учениците да не се избият или ........друго.Там заплахата е по-голяма а Това в Белгия е трагедия, а убиеца е с психически отклонения - единичен случай и "Слава Богу".

# 8
 • видин
 • Мнения: 358
като изключим някои крайни изказвания-темата си е напълно сериозна.  в детската градина на дъщеря ми няма никаква охрана, вратите не се заключват и всеки може да си влезе когато си поиска. има много съвременни технически средства, които могат да се поставят на входа, като "видео-домофонна" инсталация и поне вратата да се заключва. и не е нужно да чакаме де се случи нещо лошо и тогава да се сещаме. не съм параноичка, но все пак децата са ни най-скъпи, нали. според мен е не нужно чак да се наблюдават стаите, но входа - може.

# 9
Водете си спокойно децата на ясли и градини и не се вкарвайте в  криминални филми.Ще психясате ,ако винаги си мислите за най-лошото.
 Peace

Нито охрана  на входа,нито камери са нужни за яслите.Нали като си вземате или водите детето , лелките ще ви познават ? Те да не са малоумни,за да допуснат изобщо външни да влизат в яслата .

Иначе и аз мисля,че за училищата е по-опасно,там агресията  между децата е все по-страшна. Затова пък повечето училища си наемат  охрана  и  на входа не пускат без да  искат легитимация и да питат за къде сте. Родителите плащат по  12 -15 лв. знам годишно.

# 10
 • видин
 • Мнения: 358
искам да поясня,  без да пиша сценарий за кримка - детката градина ,в който ходи дъщеря ми, изобщо не се заключва, може да не срещниш никой до третия етаж. предполагам, че всички си заключвате апартаментите, нали. а там всеки може да влезе когато си пожелае.

# 11
 • Мнения: 9 817

ЗА съм камерите поне на входа на детските заведения.
И в другата подобна тема казах че, в ДГ на детето ми има охрана 1 бр., а входовете са три.
Едва ли един човек може да е и на трите места. Нека по-добре да има по една камара на всеки вход и един човек, които да ги следи.

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 09:40 от Vache

# 12
Авторката paneva ,след   тази тема за сигурността на детските градини се притесни и за яслите ?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366442.0


Нали не мислиш,че всяка детска градина или ясла зее с отворени врати и децата са на произвола на съдбата ?

Във всяка професия има несъзнателни служители. Какво като говорила госпожата по телефона,това не значи,че не следи и  децата. Ако има нередности според вас, обаждайте се  за проверки .

 Или си  наемете гледачка ,готвачка и  портиер за най-сигурно,които да следите  с поне  5 скрити камери в дома ви.  Никакви ясли и никакви детски градини. Simple Smile

# 13
 • Мнения: 34 844
...
 Или си  наемете гледачка ,готвачка и  портиер за най-сигурно,които да следите  с поне  5 скрити камери в дома ви.  Никакви ясли и никакви детски градини. Simple Smile

Не разбирам защо е тази ирония? Разбира се, че искам да знам какво прави/правят с детето ми през деня. Е, как да стане, когато е на 1-2 г. и още не говори?
Да, има детски заведения, чиито врати зеят, има такива, в които децата хрупат хапчета, има такива с натровени деца, има и физически малтретирани, именно, защото, както казваш има неосъзнати служители. И да, неосъзнатите изглеждат по абсолютно същия начин, както и  осъзнатите.
Как да разберем, че има нередности и да сигнализираме, като не знаем какво става вътре Thinking

# 14
 • София
 • Мнения: 1 603
Авторката paneva ,след   тази тема за сигурността на детските градини се притесни и за яслите ?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366442.0


Нали не мислиш,че всяка детска градина или ясла зее с отворени врати и децата са на произвола на съдбата ?

Във всяка професия има несъзнателни служители. Какво като говорила госпожата по телефона,това не значи,че не следи и  децата. Ако има нередности според вас, обаждайте се  за проверки .

 Или си  наемете гледачка ,готвачка и  портиер за най-сигурно,които да следите  с поне  5 скрити камери в дома ви.  Никакви ясли и никакви детски градини. Simple Smile

Paneva не е авторка на темата, към която препращаш, а аз. Представих се като гост, защото не сметнах за необходимо да се разбира за коя детска градина става въпрос.
И в конкретния случай разговора по телефона значеше именно, че не следи децата - вече съм описала в темата къде се намираха децата и къде се намира телефона - през няколко помещения ситуирани под ъгъл едно спрямо друго просто няма как да ги следи визуално, а после стана ясно, че дори и НЕ ЧУВА какво става там и не разбира кой е влязъл и кой е излязъл.
Децата не могат до училищна възраст да бъдат с детегледачка, нашето е гледано две години и половина от детегледачка, но идва момента, когато трябва да бъде в среда със себеподобни и с педагогически персонал. Да не говорим, че не всички родители имат финансова възможност за детегледчка.
И аз като Никол не разбирам иронията. Или нямаш деца в ясла/градина или пък не ти пука какво става с тях.

 

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт