Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
 Naughty не стана. Блатът стана чудесен, но кремът няма общо с този на тортата. Дайте ми идеи,моля-за крем или за друга шоколадова торта, ама много шоколадова и лесна! Благодаря bowuuна кулинарите  chefпредварително  bouquetот името на цялото семейство!
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Преди доста време бях пускала моята рецепта за торта Гараш
Крема и е без яйца и с много шоколад, аз дори съм го намалила на половина (правя го с 1 шоколад от 100 гр), но блата без яйца няма да стане.
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Моето подобие на торта Гараш е много лесно,но трябват цели 6 яйца.
6 яйца,жълтъци и белтъци отделно.
2ч.ч. пудра захар
300гр смлени орехи (става и с 2ч.ч.)
200гр масло (или твърд маргарин - има един за сладки на Сарина,който не е в кутии,а на пакети подобно на масло).
4с.л. какао за сладкиши (не от тези за пиене)
есенции - ванилия,ром
Пудрата захар се разбива с маслото,прибавят се жълтъците,какаото и есенциите.Като стане хомогенна гладка смес,се отделя една трета от нея за глазура.В останалото се прибавят орехите.Белтъците се разбиват на твърд сняг и внимателно се объркват в орехово-шоколадената смес.Изсипва се в откопчаваща се форма за торта (най-добре на дъното да се сложи хартия за печене,защото блатът остава леко влажен и не се отделя много добре) и се пече на 150-180 градуса около час и половина.Когато клечка,забита в центъра,излиза чиста,е готов.Оставя се за малко във формата,с нож се минава отстрани да се отлепи и се откопчава.Обръща се в чиния,маха се хартията и още топло се покрива с останалата смес за глазиране,оставя се да изстине и да стегне глазурата в хладилника и се украсява по желание.
Вкусен е и бързо се приготвя и още по-бързо се изяжда (което е добре,защото все пак жълтъците в глазурата са сурови!така че се държи само в хладилник).
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Хедра, точно твоята рецепта правих, но се опитах да заменя яйцата в тия 2/3 дето са крем със сметана...резултатът НЕ е квото трябва.
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Светла, много благодаря за рецептата, в блата яйцата не ме притесняват, защото се пече-няма проблем.
И още нещо ми сФетна Twisted Evil биФшия мъж на МОФ бил алергичен към орехи, фъстъци и т.н. - да му пратим една тортичка с много ядки за отмъщение за всички гадости които и причини Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil тва е шега, ей
Цитирай

София

Мнения: 1 982
аз правя Гараша така:
1. 1 пакет масло от немското
2. 3 суп. л. какао(горчиво)
3. 1 1/2 ч. чаша захар
4. 7 суп. л. вода
Всичко това се слага в тенджера на слаб огън, бърка се докато се сгъсти(горе-долу колкото боза), след като се сгъсти се маха и се отсипва непълна ч. чаша от тази смес, която ще се използва за глазура.
След това се взимат:
3 яйца
1 ч. чаша смлени орехи
1 ч. чаша брашно с 1 бакпулвер вътре
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват, белтъците се разбиват на сняг.Към изстинала смес (в тенджерата) се прабяват първо орехите, после брашното, жълтъците и накрая белтъците, разбърква се добре.
Изсипва се в намазана тава с масло и брашно, пече се на 150 градуса отгоре и отдолу.Като изстине се обръща в чиния, стопля се глазурата и се намазва блата.Аз лично я оставям за 2-3 часа в хладилник да стегне.
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
ето едно много лесно предложение от мен. Не е ГАРАШ, но е много вкусна...

2 пакета обикновенни бисквити "Житен дар" напр.
1 чаена чаша пудра захар
250 гр. масло
3 яйца
4 с.л. какао(аз слагам и повечко)
1 шоколад(най добре натурален)
80 гр. ром/коняк
1/2 чаена чаша мляко

бисквитите се натрошават на много малки парченца в по голям съд. Напръскват се с прясното мляко и рома.
Отделно се разбиват яйцата с пудрата захар докато се сгъстят. Отделно се разбива размекнатото масло до побеляване. Към него постепенно и при постоянно бъркане се добавят яйчената смес и какаото. Готовият крем се смесва с напоените с мляко и ром/коняк бисквити. сместа се изсипва във форма за торта, оформя се и се забравя в хладилника за една нощ. Преди сервиране върху стегнатата вече торта се настъргва и шоколада.
След което настава едно лапане...при нас поне става винаги така и никога не ни стига Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.