Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 ян. 2009, 10:00 ч.
  • Преглеждания  15 185  Мнения  30  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 930


искам да попитам мамите, които имат такава машина за кисело мляко с каква рецепта го правят
и става ли хубаво newsm78
заслужава ли си парите 120 лева, аз го гледам от тук
http://www.laredoute.fr/vente-yaourtiere-automatique-moulinex-(d … 6&prodcolor=1
или го има уреда някъде и по- евтин

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 11 077
Според мен - не, не си заслужава. Слагам си прясното мляко в бурканите, слагам по 1 лъжица закваска и ги завивам с одеало. След 3-4 часа е готово. Не виждам смисъл да дам 120 лева за този уред.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 341






Напълно съм съгласна с Нана 77.
Аз използвам съдове на Тапер и не се нуждае от завиване в одеяло.
Става супер и се съхранява в тях.

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
аз съм правила в такъв уред кисело мляко.
няма рецепта - прави се както си знаеш. Peace
просто вместо да го увиваш в одеала го слагаш в съда, който поддържа нужната Т.

120 лв. и на мен ми се виждат много.
в ибей го има доста по-евтин Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 581
 И аз съм на мнение като на останалите момичета.В буркани,съвсем малко закваска(връх на супена лъжица),завиваме за точно 4 часа и тогава отвиваме.Първоначално,  като се отвие, млякото е редичко,но докато изстива,си се сгъстява идеално.
 Децата ми са отгледани с домашно мляко, баща ми го квасеше. Той непрекъснато изследваше нови технологии за квасене,за да ядат внучетата му най-хубавото кисело мляко, та гореспоменатият метод беше най-успешният за него.Обяснява,че като отвие млякото точно на 4 -тия час, се прекъсва размножаването на киселата бактерия,и така млякото хем е заквасено,хем няма кисела жилка във вкуса. А му ставаше гъсто- с нож да го режеш, но това сигурно зависи повече от кравата,отколкото от начина на квасене... newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 7 153
Искам да попитам дали изказалите дотук мнение имат такъв уред?
Защото аз имам.Купих го за 30лв от ТСМ-Плевен.Невероятно успешна покупка.Но 120лв не бих дала,да.Уреда си поддържа оптимална темп,не се налага завиването в одеяла и пъхането на буркани във фурна.Бурканчетата са малки,за една порция примерно.Ползвам го от миналата пролет  постоянно.Не купувам кисело мляко.
Ако пуснеш търсачката ще ти излезе моята тема за уреда. Peace

# 6
  • При най-страхотния мъж...
  • Мнения: 8 179
Нямам такъв уред и не мисля,че е необходим.Аз си наливам направо прясното мляко в кофички от кисело,подквасвам,завивам и след 3-4 часа е готово.Досега не съм имала случай да не стане.

# 7
  • София
  • Мнения: 940
Аз не заквасвам мляко, но определено ако намеря в TCM такъв уред, бих си купила и бих започнала да квася. Но повече от 30 лева не бих дала. Досега от там са ми най0успешните покупки за такива специални уреди.

# 8
  • София
  • Мнения: 7 153
Нямам такъв уред и не мисля,че е необходим.Аз си наливам направо прясното мляко в кофички от кисело,подквасвам,завивам и след 3-4 часа е готово.Досега не съм имала случай да не стане.
Не бих използвала кофички от кисело мляко,които са за еднократна употреба,повече от веднъж.Още по малко пък за да ги наливам с топло прясно мляко. Peace
Наистина повече от 30лв ми се струват много.(Все пак в уреда няма накакви кой знае какви електроники.

# 9
  • Царево
  • Мнения: 10
аз имам такава.купих си я от германия за 2-3 евро,втора ръка,но неизползвана.досега обаче се чудех как да я ползвам,защото няма указание.

# 10
  • Мнения: 1 726
Извинявам се на авторката, че използвам темата й, но искам да питам Валенцето, къде в Плевен има "ТСМ"?

# 11
  • София
  • Мнения: 7 153
Единият магазин,от който си купих аз уреда,се намира на пл Македония,до ресторант Дева.Другият е на Сан Стефано до Мания.

# 12
  • Мнения: 1 726
ВаленцетоHug   bouquet

# 13
  • София Младост-4
  • Мнения: 37
каква закваска използвахте за първи път от кое кисело мляко на пазара, после е ясно

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 394
Момичета и на мен ми  е интересно -да прощава авторката. но ненамерих как точно да си направя прясното мляко -кисело?
Мъжа ми почна да носи прясно мляко от село и иска да го правя кисело -но аз не съм правила до сега и незнам как се прави?
Моля ако може да ми кажете -чувала съм че първо се вари и като поистине малко млекото се сипва в бурканче от компот -700 грама с една лъжица кисело мляко -дали е така. не ли е малко една лъжичка  -и какво мляко се използва. За сега разбрах че после се завива в одялото и трябва да престои 4часа ислед като се отвие колко часа още трябва да стои отвън докато се сложи в хладилника?
Извинете ме моля. нохич не съм наясно как трябва да го направя а в търсачката ненамерих такава тема!  Embarassed

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт