Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 179
На опаковката пише, че се вари в съотношение 1 част булгур - 3 части вода. В същото време има рецепта за салата Табуле и според нея булгурът се кисне 1 час, не се споменава варене. Пише, че става и за панировки. Как точно? Суров ли?  newsm78
Цитирай

в капчица роса

Мнения: 800
аз го варя в съотношение 2:1.  на 1 чаша булгур- 2 вода. Вари се на слаб огън и не се разбърква

За  табулето се използва най-финия булгур, който само се накисва
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Права е Шилан & Шиар , българския булгур се вари, има един фин арабски казват му кус-кус още, той само се накисва
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 316
има един фин арабски казват му кус-кус още,

кус-кусът и булгурът не са едно и също нещо, макар и 2те само да се накисват  Peace

иначе и аз правя Табуле с финия булгур и го накисвам за 10 мин. във вряла вода с малко сол и лим.сок Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
има един фин арабски казват му кус-кус още,

кус-кусът и булгурът не са едно и също нещо, макар и 2те само да се накисват  Peace

иначе и аз правя Табуле с финия булгур и го накисвам за 10 мин. във вряла вода с малко сол и лим.сок Peace
Ами при нашенските араби се отъждествяват нещата  Mr. Green Въпреки че на вкус има разлика...
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Булгурът и аз го варя като ориза. Често пъти готвя ориз комбинира с булгур. А едно от любимите ни нещица са постни лозови сармички с ориз, болгур, яйца и сирене.   chef
Цитирай

у дома с любимите си хора

Мнения: 470
Булгурът и аз го варя като ориза. Често пъти готвя ориз комбинира с булгур. А едно от любимите ни нещица са постни лозови сармички с ориз, болгур, яйца и сирене.   chef
И аз така.Но на мен  любимо ми е чушки с булгур, а вместо яйца-сушени манатарки.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
От край време съм заменила ориза в постните сърмички и пълнениете чушки с булгур. Слагам и малко праз, стафиди или сушени сини сливи аромат. Понякога слагам парченца бекон, когато не ги искам постни.
Цитирай


Мнения: 179
Благодаря за идеите   bouquet
Нямаше да се сетя да сложа яйца и сирене на лозови сърми, но звучи интересно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.