Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 ян. 2009, 10:31 ч.
  • Преглеждания  7 457  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 179
На опаковката пише, че се вари в съотношение 1 част булгур - 3 части вода. В същото време има рецепта за салата Табуле и според нея булгурът се кисне 1 час, не се споменава варене. Пише, че става и за панировки. Как точно? Суров ли?  newsm78

Реклама
# 1
  • в капчица роса
  • Мнения: 800
аз го варя в съотношение 2:1.  на 1 чаша булгур- 2 вода. Вари се на слаб огън и не се разбърква

За  табулето се използва най-финия булгур, който само се накисва

# 2
  • weltweit
  • Мнения: 6 069
Права е Шилан & Шиар , българския булгур се вари, има един фин арабски казват му кус-кус още, той само се накисва

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
има един фин арабски казват му кус-кус още,

кус-кусът и булгурът не са едно и също нещо, макар и 2те само да се накисват  Peace

иначе и аз правя Табуле с финия булгур и го накисвам за 10 мин. във вряла вода с малко сол и лим.сок Peace

# 4
  • weltweit
  • Мнения: 6 069
има един фин арабски казват му кус-кус още,

кус-кусът и булгурът не са едно и също нещо, макар и 2те само да се накисват  Peace

иначе и аз правя Табуле с финия булгур и го накисвам за 10 мин. във вряла вода с малко сол и лим.сок Peace
Ами при нашенските араби се отъждествяват нещата  Mr. Green Въпреки че на вкус има разлика...

# 5
  • варненка от София
  • Мнения: 4 656
Булгурът и аз го варя като ориза. Често пъти готвя ориз комбинира с булгур. А едно от любимите ни нещица са постни лозови сармички с ориз, болгур, яйца и сирене.   chef

# 6
  • у дома с любимите си хора
  • Мнения: 471
Булгурът и аз го варя като ориза. Често пъти готвя ориз комбинира с булгур. А едно от любимите ни нещица са постни лозови сармички с ориз, болгур, яйца и сирене.   chef
И аз така.Но на мен  любимо ми е чушки с булгур, а вместо яйца-сушени манатарки.

# 7
  • weltweit
  • Мнения: 6 069
От край време съм заменила ориза в постните сърмички и пълнениете чушки с булгур. Слагам и малко праз, стафиди или сушени сини сливи аромат. Понякога слагам парченца бекон, когато не ги искам постни.

# 8
  • Мнения: 179
Благодаря за идеите   bouquet
Нямаше да се сетя да сложа яйца и сирене на лозови сърми, но звучи интересно.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт