Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 28
Zdraveite.Majatmi iska da mu sgotvq kartofi na qxniq s pile6ko meso  :roll:Nesam gotvila takava mandjica za tova ako imate idei pi6ete.  Thinking
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 680
Продукти:
Картофи,
пилешко месо,
2 глави лук,
1 морков,
3-4 печурки,
фиде/ по желание/,
1 домат,
магданоз, джоджен, черен пипер, сол, олио.
Приготвяне:
Пилешкото месо сваряваме предварително и обезкостяваме.Картофите нарязваме на едро, лукът на дребно, морковът на кръгчета, гъбите на ивици и запържваме.Добавяме червен пипер, черен пипер, сух джоджен, и малко брашно.Разбъркваме, добавяме пилешкото и нарязаният домат и наливаме горещият пилешки бульон.Оставяме да ври до готовност.На края добавяме и фиде по желание.Сервираме обилно поръсено със свеж магданоз.

Тази звучи много вкусно, пробвайте я.
Цитирай


Мнения: 2 800
И аз правя като gitadam картофената яхнийка, но гъби и фиде не слагам. Освен изброените продукти слагам пиперка и ако нямам доматки слагам лютеница, доматено пюре.
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Zdraveite.Majatmi iska da mu sgotvq kartofi na qxniq s pile6ko meso  :roll:Nesam gotvila takava mandjica za tova ako imate idei pi6ete.  Thinking

Сваряваш пилето предварително и го правиш на порции, а ако купиш бутчета ги сваряваш и обезкостяваш.
След това обелваш и нарязваш картофи. Слагаш в тенджера малко мазнина и нарязана на ситно глава лук, като се запържи изсипваш месото, след това слагаш картофите, разбъркваш и оставяш за 4 минути на тих огън да се задушат. След това слагаш 1-2 моркова на ситно, 1 буркан зелен фасул, ако имаш и наливаш топла вода.
Като уврят картофите слагаш домати или доматено пюре - не се слага предварително, защото киселината им не позволява на картофите да уврят. Разбъркваш слагаш джоджен или чубрица и яхнията ти е готова.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз я готвя така:

Слагам суровото месо,като се запечата от всички страни(да си промени цвета) добавям 1 глава лук и 1 морков.Когато лука се позадуши слагам 1 с.л. червен пипер и наливам гореща вода,колкото да покрие месото,сол на вкус.Варя под капак,докато стане готово,добавям картофите(обелени и нарязани).Като омекнат картофите,смагам 1 с.л. дом пюре разбъркано с 1 с.л. брашно и малко студена водичка(да стане на кашичка).Варя още 5-10 мин.,поръсвам с нарязан магданоз,похлупвам с капака и дърпам от огъня....

П.П. Понякога слагам и малко чубрица в яхнийката...


И ако можеш да пишеш на кирилица...Цена няма да имаш  Hug Hug Hug
На латиница много трудно се чете  Whistling Whistling Whistling
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Аз нарязвам пилето на порции и го слагам с много малко вода и Пикантина да се вари, когато водата се изпари и започне да се пържи месото добавям лук, морков, целина глава и червен пипер. Разбърквам хубаво и като се поомекнат зеленчуците добавям картофите. Заливам с вода колкото да покрие месото и зеленчуците и варя на бевен огън до омекване на картофите, подправям със сминдух, черен пипер и обилно наръсвам с магданоз. Ако има нужда сгъстявам леко с нишесте натурано, но заради картофите рядко ми се налага.

Вкъщи домати много, много не слагаме на манджите, защото правят киселини.
Цитирай


Мнения: 28
blagodarq za receptite,sled malko zapretvam rakavi i zapo4vam da gotvq bowuu bowuu bowuu
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.