Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

София

Мнения: 1 236
Искам да ви питам как варите замразените зелен4уци?На опаковките им пише да се изсипят направо във вряща вода и досега това съм правила,оба4е скоро се замислих не се ли унищожават така полезните вещества и витамините?Не трябва ли да се сложат направо в студена вода и след това да завират постепенно?
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Аз ги варя в микровълновата. Слагам им малко студена вода, колкото да ги покрие и така ги пъхам да се варят за 10 минути, като на 5-тата ги разбърквам.
Цитирай


Мнения: 2 800
Аз ги слагам направо в горещата вода. Може би така се запазват на вид и не се разкашват докато водата заври.
Цитирай

София

Мнения: 1 236
Аз ги слагам направо в горещата вода. Може би така се запазват на вид и не се разкашват докато водата заври.
да,ама витамините...... newsm78
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
За кратко във вряща вода губят по-малко витамини от варене на бавен огън  Wink Само витаминC се разгражда при температура над 80градуса.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Аз от бебешките пюренца знам, че да се запазят витамините зеленчуците се сипват във вряща вода, а не в студена, така че това ще е валидно и за замразените такива.
Цитирай

София

Мнения: 942
Аз ги правя в микровълновата без мазнина и без вода. Стават си точно задушени.
Цитирай

София

Мнения: 1 236
Благодаря моми4ета,отправям се към кухнята да приготвя вкусни и здравословни броколи със синьо сиренце и сметанка  food002
Цитирай

София

Мнения: 942
Ама ти вариш ли го?
Аз го слагам направо в тигана с малко масло. То си се задушава. После като омекне, му слагам сметаната и сиренето....
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Сега ми идва на ум, че най-добре би било до си го свариш на пара броколито, ако имаш как.
Цитирай

София

Мнения: 942
Ако имаш микровълнова, там стават като на пара.
Цитирай

варна

Мнения: 107
az rabotq s zamrazeni zelen4yci v gore6ta podsolena voda za 5-6 minyti sa gotovi za konsymaciq a ako gi zady6i6 sled tova i malko 4isto maslo stavat o6te po vkysni a po otno6enie na vitaminite o6te pri zamrazqvane  gybim ka4estvata im.
Цитирай


Мнения: 969
Аз слагам замразените зеленчуци във вряща вода, ако ще ги сварявам. Поне си запазват вида.
Иначе са ми най-вкусни в тигана с малко зехтин, после добавям сметанка и така се хапват направо.
Цитирай

София

Мнения: 1 236
Ама ти вариш ли го?
Аз го слагам направо в тигана с малко масло. То си се задушава. После като омекне, му слагам сметаната и сиренето....
направо замразено ли го слагаш в тигана?Това досега не ми е хрумвало,аз го варя,после правя соса отделно и накрая смесвам,ама твоя вариант май пове4е ми харесва newsm78
Цитирай

София

Мнения: 901
Ама ти вариш ли го?
Аз го слагам направо в тигана с малко масло. То си се задушава. После като омекне, му слагам сметаната и сиренето....

 Peace И аз ги правя по същия начин. Стават божествени.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора