Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 ян. 2009, 10:49 ч.

Питане за замразени зелен4уци?

  • 1 233
  • 19
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 236
Искам да ви питам как варите замразените зелен4уци?На опаковките им пише да се изсипят направо във вряща вода и досега това съм правила,оба4е скоро се замислих не се ли унищожават така полезните вещества и витамините?Не трябва ли да се сложат направо в студена вода и след това да завират постепенно?

# 1
  • Сливен
  • Мнения: 2 000
Аз ги варя в микровълновата. Слагам им малко студена вода, колкото да ги покрие и така ги пъхам да се варят за 10 минути, като на 5-тата ги разбърквам.

# 2
  • Мнения: 2 804
Аз ги слагам направо в горещата вода. Може би така се запазват на вид и не се разкашват докато водата заври.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 236
Аз ги слагам направо в горещата вода. Може би така се запазват на вид и не се разкашват докато водата заври.
да,ама витамините...... newsm78

# 4
  • weltweit
  • Мнения: 6 217
За кратко във вряща вода губят по-малко витамини от варене на бавен огън  Wink Само витаминC се разгражда при температура над 80градуса.

# 5
  • варненка от София
  • Мнения: 4 662
Аз от бебешките пюренца знам, че да се запазят витамините зеленчуците се сипват във вряща вода, а не в студена, така че това ще е валидно и за замразените такива.

# 6
  • София
  • Мнения: 940
Аз ги правя в микровълновата без мазнина и без вода. Стават си точно задушени.

# 7
  • София
  • Мнения: 1 236
Благодаря моми4ета,отправям се към кухнята да приготвя вкусни и здравословни броколи със синьо сиренце и сметанка  food002

# 8
  • София
  • Мнения: 940
Ама ти вариш ли го?
Аз го слагам направо в тигана с малко масло. То си се задушава. После като омекне, му слагам сметаната и сиренето....

# 9
  • варненка от София
  • Мнения: 4 662
Сега ми идва на ум, че най-добре би било до си го свариш на пара броколито, ако имаш как.

# 10
  • София
  • Мнения: 940
Ако имаш микровълнова, там стават като на пара.

# 11
  • варна
  • Мнения: 107
az rabotq s zamrazeni zelen4yci v gore6ta podsolena voda za 5-6 minyti sa gotovi za konsymaciq a ako gi zady6i6 sled tova i malko 4isto maslo stavat o6te po vkysni a po otno6enie na vitaminite o6te pri zamrazqvane  gybim ka4estvata im.

# 12
  • Мнения: 1 018
Аз слагам замразените зеленчуци във вряща вода, ако ще ги сварявам. Поне си запазват вида.
Иначе са ми най-вкусни в тигана с малко зехтин, после добавям сметанка и така се хапват направо.

# 13
  • София
  • Мнения: 1 236
Ама ти вариш ли го?
Аз го слагам направо в тигана с малко масло. То си се задушава. После като омекне, му слагам сметаната и сиренето....
направо замразено ли го слагаш в тигана?Това досега не ми е хрумвало,аз го варя,после правя соса отделно и накрая смесвам,ама твоя вариант май пове4е ми харесва newsm78

# 14
  • София
  • Мнения: 902
Ама ти вариш ли го?
Аз го слагам направо в тигана с малко масло. То си се задушава. После като омекне, му слагам сметаната и сиренето....

 Peace И аз ги правя по същия начин. Стават божествени.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт