Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • видин
 • Мнения: 358
регламентирано ли е в какви срокове не работят детските градини през лятото?
в нашата градине са поставили уведоление, , че всички градини в ще имат планови ремонти през лятото от по 3 месеца. в нашия случай това е август, септември и откомври. на мен лично ми се струва много това време. съгласна съм че ремонта е за доброто на децата, но не мога да разбера защо ремонтите ще са правят за по три месеца едновременно в няколко градини, а не се направят последователно, и така сроковете да се съкратят. така ли се прави навсякъде? не съм знаела, че градините "почиват"  през лятото.

# 1
 • при семейството ми
 • Мнения: 1 822
От тази година с новия ни кмет гради и ясли няма да почиват през лятото нито през зимата,до миналата год почиваха за по 1 мес,но вече не  NaughtyКоето за мен е страхотно,защото много ми е чудно кой би ми гледал детето.Ремонти правят и продължават.Преди не знам как са ги правели,но сега отново от тази год ремонт се прави от група,на група.Няма такива яслата ще е в ремонт 3 мес.Така е при нас. Hug

# 2
 • Euskal Herria
 • Мнения: 8 835
Тъй като детските градини са общински, това решение зависи от самата община. Всеки град решава сам за себе си кога и в какъв срок ще извършва ремонтите. Същото положение е и с летните ваканции. В Пловдив преди 2 години дежуряхме по градини - ако август ние почивахме, съседната до нас градина работеше и гледаше и нашите деца. Ние пък работехме по същия начин през юли, а на следващата година сменяхме месеците на дежурство. Но и тогава пак се работеше на смесени дежурни групи.
Сега от 01.06. до 15.09., както и през всички ваканции през годината (коледна, пролетна и др.) градината ни работи на смесени (дежурни групи).
Най-добре е да се провери в общината за кога са планирани ремонтите и за какъв период, както и как ще се организира тогава работата с децата.

# 3
 • София
 • Мнения: 4 407
Според мен има и друг проблем при ремонтите - качеството на грижата за децата. Общините говорят за пред хората, че правят ремонти без прекъсване на занятията . В нашата градина също ще има голям ремонт и строеж лятото за 3-4 месеца. През това време децата ще бъдат събрани на половината площ. На мен не ми е ясно, ако всички решат да си дават децата, групите ще станат по 40 деца и няма толкова място в стаята. А да не говорим за шума и прахоляка, в половината двор ще има строителна техника и мястото за игра ще е малко.
А трябва и ремонтите да се направят.

# 4
 • видин
 • Мнения: 358
при нас проблема е,че на всички детски градини в общината ще се прави ремонт от по три месеца, ката градините са разделени на две групи - т е едновременно ще се ремонтират примерно едните 6 за три месеца, а после другите 6 за нови три месеца.
на мен лично ми се струва ненормално - по-лесно би било да се затварят за ремонт една по една , да се пуснат всички бригади  едновременно, ремонта да се извърши бързо, не за сметка на качеството, и всичко да е в рамките на около месец.
а така шест месеца -от май до октомври все ще се провят ремонти и децата са разпределени други градини. и явно ще е пренаселено в групите, защото става въпрос за цели три месеца. не са много родителите, които ще могат да си позволят такива отпуски.

# 5
 • София - Овча купел 1
 • Мнения: 489
Ремонти трябва да се правят, няма как, но не мисля, че трябва да има ваканции в детските градини. Хората не могат да си позволят отпуски от по 2-3 месеца. Още повечче това не е училище... Както е навсякъде по предприятията, така и в градините лелките и учителките трябва да се редуват при взимането на годишните си отпуски. За съжаление и ремонтите се проточват до безкрай.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт