Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Доволни ли сте от диетата?

Опции:

 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН [

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка
личните данни се изпращат с лично съобщение до звездичка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • София
 • Мнения: 207
Пу първа Party
Жанет - вярно, то ти пише, ама кой да прочете ooooh!

# 2
 • русе
 • Мнения: 1
Пу втора.Добре дошли на всички нови момичета.Бях задала въпросче но нямам отговор затова във новата тема ще го повторя.Днеска съм на върива и вече хапнах боб за обед ,но вечерта ще може ли само плодове да хапна да не повтарям боба за вечерта?

# 3
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Ха! Турнах ви се в темичката пак!  Hug Как сте девойки?
Пу втора.Добре дошли на всички нови момичета.Бях задала въпросче но нямам отговор затова във новата тема ще го повторя.Днеска съм на върива и вече хапнах боб за обед ,но вечерта ще може ли само плодове да хапна да не повтарям боба за вечерта?
Аз съм го правила това и смятам че не е проблем. Щом не ти се яде боб, не яж. А ако искаш си хапни нещо друго от тази група храни. Смятам, че не е фатално. Лично аз свалих 14 кила, без да спазвам правилото за едно и също на обяд и на вечеря. Важното е само да е от режимните за деня храни! Но може и плодове, ако не си гладна!  Peace
Звездичка, благодаря ти, че се грижиш за нас!   bouquet
Хайде гушки на всички и чао за сега!

# 4
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 5 893
Приемате ли нови попълнения?  Wink
Известно време бях Дюканка, но установих, че не ми понася. Разтърсих се и си харесах вашата диета. Която от днес вече е и моя!  Simple Smile

# 5
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Lady Frost , добре дошла! Желая ти успех. Този режим ще ти помогне да свалиш още, да задържиш постигнатото и да избегнеш йо-йо ефекта. Гарантирам ти!   bouquet
И на всички останали нови момичета:  welcome и успех! Доста нови попълнения си имаме днес, това е добре!  smile3521

# 6
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 352
Звездииии, Hug Hug Hug
Добре дошла, Lady Frost.  bouquet Като два пъти минала през тази диета мога да ти гарантирам доброто настроение тук и страхотни резултати без йо-йо ефект.  Peace
бико, не е добре по принцип да не се вечеря изобщо. Но ако така ти е дошло, не е страшно. И на мен ми се е случвало да пропусна вечерята няколко пъти по ред причини. Нищо кой знае какво не се случи след пропуска. Но по принцип е добре да вечеряш, макар и нещо дребно, за да работи диетата. Не е речено, че трябва да е бобът от обяд. Ако не се чувстваш добре с него за вечеря, вечеряй нещо друго режимно.

# 7
 • Мнения: 1 792
Ей това човек да не се отдели за 30мин.от компютъра и те наще нова тема че даже и писали.Айде честита ни нова тема дано да я изпълним само с положителна енергия и много минуси(и на килца и на см.)
Звездичка благодаря ти мила Hug.На лични ще ти пратя данни за да ме добавиш в табличката на наша гордост. Mr. Green
НА НОВИТЕ МАЦКИ ИСКАМ ДА КАЖА ДОБРЕ ДОШЛИ И УСПЕШНО ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛТА Hug
Виждам и една дружка от едни други теми.Лейди Фрост време ти беше да дойдеш Grinning Hug
Сиска доколкото знам плодовете са само за закуска с изключение на пловодия ден.Ама нека и друг да каже мнение.Ама тука кака ти Стел като по вътрешна е казала и значи нея слушай.Все пак 14 кила е свалила Hug
Аз днес се чудя кво да ям.На мен мие  въглехидратен ден ама тея пици и лазании без мръвка и кашкавал нещо не ме кефят.И сега съм в голяма чуденка и докато не реша си седя гладна. Blush

# 8
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 5 893
Благодаря момичета за милото посрещане!  Hug

# 9
 • русе
 • Мнения: 1
Благодаря момичета за бързия отговор,много сте мили всички.Ето това е за вас  bouquet

# 10
 • на поляната с цветя
 • Мнения: 99
Айде цоп и аз тук Hug
Звезди мерси за темичката Hug
Лейди Фрост добре си ни дошла. Стел вече ти е казала, че с тази ще успееш да задържиш сваленото и ще свалиш още. Успех. А колко ишзкара на Дюкан и колко свали за това време?

Хей и аз ви изпуснах за 30 мин. и вие пуснали нова тема. Явно от сутринта се спотайвахте и чакахте Звезди да пусне новата темичка....хитрушки сте вие Hug Hug Hug

# 11
 • Русе
 • Мнения: 102
Честита нова темичка фиданки, да я пълните  с много минуси и прекрасно изкарани мигове.
Lady Frost , добре дошла ти казвам и аз, една стара фиданка, която се навърта само и ви следи много за прегрешенията. Ще видиш тук атмосферата е чудесна и ако имаш въпроси без притеснение питай насреща сме. И в този ред на мисли приветствам и другите фиданки - момичета на точното място сте, не ви изброявам сега поименно, но ще ви науча аз малко време ми дайте.
Аз задържам килцата, карам разделно + лунуването, но съм решила само двете по - важни фази да спазвам - пълнолуние и новолуние.
siska_r , може плодчета довечера, лично мое мнение е че боба е тежка храна и не е много редно вечерта да се хапва, или ако да в по - малко количество и изместено във времето по - раничко.
Деси, така както го описа вчера се притесних за теб, сега как си мила?
Stelxen, сега ти видях бузките, опсссс кви бузки ме бият по русата глава, то ги няма бе мацко, де ги остави,ааааааааааааааа?
Жани, виждам си разкрила факта че с теб се познаваме от студентските си години още, но чак сега го осъзнахме, не се сърдя миличка че си го споделила тук. Благодаря ти, че въпреки Дюканка се грижиш за новите ни момичета. Аз мисля също да ги подхвана тия дни, за да съм им от полза.
Аничка, как върви разходката днес излизахте ли? Ти как си?
Ирка, стига слабя бе мила ще се свършиш и ще трябва с лупа да те търсим  Hug
Steli76, викам си какъв е този ремонт, че това момиче се затри. Помислих си че мъжа ти те е натиснал и не те пуска  Wink
мама на Викито, виждам че и ти се справяш чудесно  Hug
Ей мушмороче, как си?
Малта, ти къде се изгуби бе душа?
Звездичка, мерси за новата тема и за анкетката, златна си да знаеш  Hug
А сега лек и ползотворен следобяд от мен.

# 12
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 352
Сиска, плодове може през целия ден, ако са през час. Peace
Ели,  Hug Днес определено съм по-добре. Ама то е защото вече ям зеленчуци.  newsm44 Ей, незнаех, че така ще се радвам на най-обикновена крем супа от броколи без олио. Mr. Green

# 13
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708

Аз днес се чудя кво да ям.На мен мие  въглехидратен ден ама тея пици и лазании без мръвка и кашкавал нещо не ме кефят.И сега съм в голяма чуденка и докато не реша си седя гладна. Blush

Мацко, що не си спретнеш едни шоколадови квадрати или нещо от рецептите режимничко така и сладичко, да си поглезиш душицата. Аз също много ядях хляб "Бонус" с лютеница през въглехидратните дни и пуках и баничките"Бела" с крем ванилия, шоколад, ябълки или тиква. Да знаеш супер са за въглехидратните дни. Ха дано съм ти помогнала, да си избереш, че да се не затриеш от глад. Wink
Хе хе, Деси и аз бях така когато минах на ПЗ за първи път.  Hug Радвам се че си по-добре и ще си позволя да ти дам един съвет, щом не се чувстваш добре, прави 4П/3 ПЗ. Аз заради бъбреците така правя и се чувствам просто перфектно.  Peace

# 14
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 5 893
janeta*, на Дюкан официално бях 3 месеца и половина, но дефакто до къмто Нова година. Тогава бях при баща ми и си имах мнооого главоболия, та последното нещо за което се сещах, беше да бъда режимна!  Sad За щастие нямаше последствия. След това се опитах да вляза отново във форма, но неуспешно. Тогава се замислих, че може би вече не ми издържа организма на този режим и трябва да го сменя. Така и направих.
С Дюкан свалих 16,900 кг. Имам още 17-19 кг да сваля. Започнах от 104 кг. Цел минимум -70-72 кг. Цел максимум - 68 кг!  Wink

elinor80  Hug

Ето и снимчици за да си подплатя резултатие!

Тук съм достигнала заветните 104 кг и вече съм се наканила да диетувам.

А тук съм сегашните си килограми.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт