Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 ян. 2009, 15:12 ч.

Лесен сладкиш без яйца

  • 281 333
  • 703
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 340
Искам да споделя с вас моя любим сладкиш,защото става много бързо и лесно.
Не е необходимо да се разбива с миксер - обърква се със шпатула или вилица.


2 к.ч. к.мляко с 1 ч.л. сода  + 2 к.ч. захар + 1 к.ч. олио + 4 к.ч. брашно.
Всичко това се обърква и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка ( моята е силиконова и направо изсипвам тестото в нея).Върху тестото с помощта на лъжичка се прави  "мрежа" от някакво сладко.Слага се във фурната и се пече на 180 градуса до готовност - около 20 мин. на моята фурна.

Друг вариант - вместо сладко отгоре се поръсва с нарязани орехи,леко се притискат към тестото с потупване и се пече.
И двата варианта са  вкусни и лесни.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10226570  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10226580  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10226586  

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 18:09 от L e o

# 1
  • Мнения: 857
Рени благодаря ти за тази хубава рецепта сега ще я пробвам

# 2
  • Мнения: 1 746
Правих веднъж подобен сладкиш и отвътре остана суров  Thinking

# 3
  • Мнения: 117
Извинявам се че ползвам темата на авторката,но аз също правя от много години такъв сладкиш ,само че по малко по различен начин:

1ч.ч захар
1ч.ч. хладка вода
1бурканче от пюре сладко
1/2 ч.ч олио
Всичко това се бърка с миксер до пълното разтапяне на захарта.След което се прибавя:
2 ч.ч.брашно
1 ч.л.сода,малко канела и ванилия
След опичането поръсвам с пудра захар.Да ви е сладко.

# 4
  • Мнения: 309
Рени, благодаря за рецептата, звучи ми лесно - т.е. като за мен  Embarassed
Би ли ми казала какъв е диаметърът на формата ти, защото ми се струва, че сместта ще стане малко количество.   chef

# 5
  • София
  • Мнения: 1 340






Инкогнито, не знам защо ти е останал суров - този го правя от 20 г. и не съм имала такъв случай.Ако слагаш сладкото вътре - има вероятност да се пече по-дълго време.
Sagittarius, тавичката ми е с диаметър 25 см. За предпочитане е в правоъгълна малка тава,защото  "мрежата" става по-лесно.
Аз ползвам кръглата,защото е силиконова и не се нуждае от намазняване и набрашняване.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 340





Направих сладкиша с течен шоколад - стана фантастичен!
Този вариант се хареса най-много от семейството ми


Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 18:20 от рени55

# 7
  • Мнения: 930
и аз ще го пробвам този сладкиш Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 9 959
  bouquet мерси и на двете за рецептите Hug

# 9
  • Montreal
  • Мнения: 1 075
Рени, с течния шоколад замести сладкото или го сложи вътре в тестото? Не можах да разбера. Дай още малко подробности, моля.

# 10
  • София
  • Мнения: 1 340






Сладкото или течният шоколад се слагат отгоре във вид на мрежа,
както е показано на първата картинка.

А ето и варианта само с орехи отгоре

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 20:41 от рени55

# 11
  • Montreal
  • Мнения: 1 075
А, разбрах. Мерси за пояснението. Днес ще го направя. Правила съм подобен сладкиш много отдавна, в онези смутни години на преход..."Антикризисен сладкиш" му казвахме тогава. Сега ще го приготвя по твоята рецепта.

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 7 170
  Непременно ще си запиша рецептата! Grinning

# 13
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 958
вчера го сготвих сладкиша - всички в къщи го харесаха много

# 14
  • Мнения: 10 321
рени55 , благодаря ти за лесния и както се оказа доста вкусен сладкиш!  bouquet   Признавам си  Embarassed, че подминавах рецептата малко с пренебрежение, защото си мислех, че няма да излезе кой знае какво от брашно, мляко, сода и мазнина. Но снощи, като ни се прияде нещо сладко, а банани нямам достатъчно за кекс, шоколад останал половинка, защото си го хапнах и браунито на Берина не става, та се сетих за твоята рецепта. Набърках я набързо, бързо се изпече и после..... бях много приятно изненадана. Оказа се много вкусно нещо, че и на вид много добре изглежда. Рецептата е записана и подозирам, че често ще го правя. Следващия път ще пробвам и с течния шоколад. Но с орехи и сладко е чудесен. Тая сутрин си беше мек и вкусен, с кафето .........направо удоволствие. Наистина не очаквах! Hug


Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт