Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 684 отговора

София

Мнения: 1 340
Искам да споделя с вас моя любим сладкиш,защото става много бързо и лесно.
Не е необходимо да се разбива с миксер - обърква се със шпатула или вилица.


2 к.ч. к.мляко с 1 ч.л. сода  + 2 к.ч. захар + 1 к.ч. олио + 4 к.ч. брашно.
Всичко това се обърква и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка ( моята е силиконова и направо изсипвам тестото в нея).Върху тестото с помощта на лъжичка се прави  "мрежа" от някакво сладко.Слага се във фурната и се пече на 180 градуса до готовност - около 20 мин. на моята фурна.

Друг вариант - вместо сладко отгоре се поръсва с нарязани орехи,леко се притискат към тестото с потупване и се пече.
И двата варианта са  вкусни и лесни.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10226570  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10226580  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10226586  
« Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 18:09 от L e o »
Цитирай


Мнения: 152
Рени благодаря ти за тази хубава рецепта сега ще я пробвам
Цитирай


Мнения: 1 390
Правих веднъж подобен сладкиш и отвътре остана суров  Thinking
Цитирай


Мнения: 116
Извинявам се че ползвам темата на авторката,но аз също правя от много години такъв сладкиш ,само че по малко по различен начин:

1ч.ч захар
1ч.ч. хладка вода
1бурканче от пюре сладко
1/2 ч.ч олио
Всичко това се бърка с миксер до пълното разтапяне на захарта.След което се прибавя:
2 ч.ч.брашно
1 ч.л.сода,малко канела и ванилия
След опичането поръсвам с пудра захар.Да ви е сладко.
Цитирай


Мнения: 309
Рени, благодаря за рецептата, звучи ми лесно - т.е. като за мен  Embarassed
Би ли ми казала какъв е диаметърът на формата ти, защото ми се струва, че сместта ще стане малко количество.  chef
Цитирай

София

Мнения: 1 340






Инкогнито, не знам защо ти е останал суров - този го правя от 20 г. и не съм имала такъв случай.Ако слагаш сладкото вътре - има вероятност да се пече по-дълго време.
Sagittarius, тавичката ми е с диаметър 25 см. За предпочитане е в правоъгълна малка тава,защото  "мрежата" става по-лесно.
Аз ползвам кръглата,защото е силиконова и не се нуждае от намазняване и набрашняване.
Цитирай

София

Мнения: 1 340





Направих сладкиша с течен шоколад - стана фантастичен!
Този вариант се хареса най-много от семейството ми


« Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 18:20 от рени55 »
Цитирай


Мнения: 932
и аз ще го пробвам този сладкиш Peace
Цитирай

София

Мнения: 9 812
 bouquet мерси и на двете за рецептите Hug
Цитирай

Montreal

Мнения: 682
Рени, с течния шоколад замести сладкото или го сложи вътре в тестото? Не можах да разбера. Дай още малко подробности, моля.
Цитирай

София

Мнения: 1 340






Сладкото или течният шоколад се слагат отгоре във вид на мрежа,
както е показано на първата картинка.

А ето и варианта само с орехи отгоре
« Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 20:41 от рени55 »
Цитирай

Montreal

Мнения: 682
А, разбрах. Мерси за пояснението. Днес ще го направя. Правила съм подобен сладкиш много отдавна, в онези смутни години на преход..."Антикризисен сладкиш" му казвахме тогава. Сега ще го приготвя по твоята рецепта.
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 125
  Непременно ще си запиша рецептата! Very Happy
Цитирай

вече в прегръдките на любимия, и само там

Мнения: 856
вчера го сготвих сладкиша - всички в къщи го харесаха много
Цитирай


Мнения: 6 693
рени55 , благодаря ти за лесния и както се оказа доста вкусен сладкиш! bouquet   Признавам си  Embarassed, че подминавах рецептата малко с пренебрежение, защото си мислех, че няма да излезе кой знае какво от брашно, мляко, сода и мазнина. Но снощи, като ни се прияде нещо сладко, а банани нямам достатъчно за кекс, шоколад останал половинка, защото си го хапнах и браунито на Берина не става, та се сетих за твоята рецепта. Набърках я набързо, бързо се изпече и после..... бях много приятно изненадана. Оказа се много вкусно нещо, че и на вид много добре изглежда. Рецептата е записана и подозирам, че често ще го правя. Следващия път ще пробвам и с течния шоколад. Но с орехи и сладко е чудесен. Тая сутрин си беше мек и вкусен, с кафето .........направо удоволствие. Наистина не очаквах! Hug


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 684 отговора