Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 ян. 2009, 11:36 ч.

Замразявате ли манджи?

  • 2 885
  • 63
  •   1
Отговори
  • Ст.Загора
  • Мнения: 211
 Здравейте, искам да ви попитам замразявате ли манджички във фризера . Кои стават за замразяване и кои не . От събота и неделя ми останаха боб и пиле с ориз и не ми се изхвърлят . Може и да е имало подобна тема но не можах да я намеря .
 Благодаря ви предварително   bouquet

# 1
  • Мнения: 2 480
аз да си призная честно никога не съм го правила,но се чудя след това дали ще имат някакъв вкус..специално боба малко ми е чудно.Дали няма да вкисне въпреки ниската температурата?
Някой по-компетентен да се изкаже.

# 2
  • Мнения: 892
 Peace Аз съм замразявала супа и нищо й е нямало.

# 3
  • варна
  • Мнения: 1 046
Напоследък редовно, от приготвената супа си прибирам по една 300 грамова кофичка в камерата и събота или неделя, ако ме домързи да готвя поне малкия има какво да си хапне за обяд. Гледам да не прекалявам, но си имам по една резерва за всеки случай.
Не съм имала проблеми никога и вкуса си е същия.
Единствено знам, че не е полезно, но го предпочитам пред готовите сухи супи на известните фирми у нас.

# 4
  • Мнения: 4 437
Не съм замразявала никога, и винаги съм се чудила на хората които го правят. Не мога да си представя вкуса на храната след това, колкото и да ме убеждават хората, че бил същият. Да бе, да!!!

миме, а не е ли по-добре просто да готвиш в по-малки количества, за да не се налага нито да замразяваш, нито да хвърляш? Grinning

# 5
  • Мнения: 6 050
Не, не съм, но точно тия дни си мислех да пробвам да замразя бульон например, който ми е останал от варене на месо.  newsm78

# 6
  • на село
  • Мнения: 1 918
Аз съм замразявала- боб, супа, грах, ориз не съм.
Нищо им няма, когато реша, че ще го ядем го премествам в хладилника и там си се размразява, после претоплям и ядем.

Av4e не винаги е въпрос до количества, аз например нямам време да готвя често и по -малко, просто сготвям няколко манджи когато почивам и през седмицата консумираме.

# 7
  • Мнения: 4 437

Av4e не винаги е въпрос до количества, аз например нямам време да готвя често и по -малко, просто сготвям няколко манджи когато почивам и през седмицата консумираме.

За тази причина не се сетих, ако трябва да съм честна. Simple Smile А в случая е доста удобно.
Но и аз съм по-особена, за мен и претоплено ястие след като е било изстинало  вече няма същият вкус, може би затова съм така настроена.

# 8
  • Ст.Загора
  • Мнения: 211
Наистина трябва да се науча да готвя в по малки количества Simple Smile, но на всяка домакиня понякога и остава нещо готвено и затова си мисля че темичката ще е полезна .

# 9
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Замразявала съм единствено боб и леща. Особено боб, преди да го запържа, ако ми се стори много, мятам го в камерата. После размразявам на стайна температура, след това в тигана запържвам и е готов.

# 10
  • София
  • Мнения: 940
Аз се научих да готвя малки количества. Но сега ще започвам нова работа доста далеч от дома ми, и просто не знам как ще е. Или ще готвя от вечерта, или събота и неделя и във фризера... newsm78

# 11
  • Мнения: 764

Много неща съм замразявала ,но само замразения ориз под каквато и форма да е приготвен след престоя си във фризера не става за ядене! За проба съм замразяваба сърми,пълнени чушки или просто нещо готвено с ориз - не става!
Самия ориз става един разводнен  и  рошав Mr. Green- не можах да измисля друго сравнение Grinning

# 12
  • Мнения: 707
Аз редовно замразявам. Много съм стисната, нищо не изхвърлям  Mr. Green
Ориза обаче бих го хвърлила. Боба - в една доза и във фризера  Wink.

# 13
  • Мнения: 383

Av4e не винаги е въпрос до количества, аз например нямам време да готвя често и по -малко, просто сготвям няколко манджи когато почивам и през седмицата консумираме.

За тази причина не се сетих, ако трябва да съм честна. Simple Smile А в случая е доста удобно.
Но и аз съм по-особена, за мен и претоплено ястие след като е било изстинало  вече няма същият вкус, може би затова съм така настроена.

И аз така бях до едно време - втори път манджите не ми се струват толкова вкусни. Обаче открих че ако са по-сосавички (милото ги обича по-сухички) и пак стават за 2-ро, 3-то ядене  Wink

По-темата: Напоследък ми се случва да готвя повече отколкото можем да изядем (предимно през уикендите за през седмицата) и като ни остане замразявам. Пробвала съм грах, пиле, сърми, пилешки бульон... други не се сещам в момента

# 14
  • вкъщи
  • Мнения: 123

Много неща съм замразявала ,но само замразения ориз под каквато и форма да е приготвен след престоя си във фризера не става за ядене! За проба съм замразяваба сърми,пълнени чушки или просто нещо готвено с ориз - не става!
Самия ориз става един разводнен  и  рошав Mr. Green- не можах да измисля друго сравнение Grinning

Веднъж замразих сърми и ги затоплих в микровълновата - нещо ужасно!Не става!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт