Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Лютеница??

  • 27 ян. 2009, 13:43 ч.
  • Преглеждания  1 547  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 571
Момичета имам лютеница в кофичка която е 2.5кг.страхувам се,че като я отворя няма да можем да я изядем и ще я хвърля.Как бих могла да я съхраня? newsm78

Реклама
# 1
  • на село
  • Мнения: 1 864
Разпределяш я в по -малки бурканчета и стерилизираш за няколко минути.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 341







Друг вариант е като я прехвърлиш в по-малки буркани да запечаташ
с един пръст олио.

# 3
  • out of space
  • Мнения: 7 467
В малки бурканчета и във фризера. Ако нямате- в камерата.

# 4
  • в капчица роса
  • Мнения: 800


Друг вариант е като я прехвърлиш в по-малки буркани да запечаташ
с един пръст олио.

аз така "запечатвам" доматено пюре, само че със зехтин

# 5
  • София
  • Мнения: 11 051
Да ти кажа от опит в хладилника трудно се разваля. То от тези готови лютеници малко са съвсем натурални, за да вкиснат бързо.

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Да ти кажа от опит в хладилника трудно се разваля. То от тези готови лютеници малко са съвсем натурални, за да вкиснат бързо.

Мухлясват след около месец максимум  Confused

И аз съм за стерилизирането в по-малки бурканчета  Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 571
При мен  мухлясва за около 2 седмици дори и в хладилник.
А по този начин с олиото в хладилник ли да ги държа  newsm78

# 8
  • София
  • Мнения: 940
Моите лютеници чак след месец завъждат мухъл в сегашния ни хладилник. Но в квартирата имаше един, в който нищо не стоеше повече от 1 седмица. Не съм се замисляла.
Много интересни неща предлагате.

# 9
  • София
  • Мнения: 30
И аз предлагам в малки бурканчета Peace. При нас в хладилника за десетина дни се рзваля .

# 10
  • Мнения: 2 869
Я кажете как става това запечтване с олио.
Само слагам олио отгоре ли? И колко се слага?

# 11
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Я кажете как става това запечтване с олио.
Само слагам олио отгоре ли? И колко се слага?


Само отгоре, да, то само си остава отгоре. Сипваш около сантиметър максимум някъде. Така ако си отвориш голяма консерва с концентрирано доматено пюре и ти остане, наливаш отгоре олио и прибираш в хладилника  Peace

# 12
  • Мнения: 2 869
Много благодаря, Блонди   bouquet
А така колко време мога да съхранявам?

# 13
  • област Софийска
  • Мнения: 1 680
И на мен ми стана интересно това за доматеното пюре. Тъкмо съм отворила един голям буркан. Сипваш олио върху пюрето и прибираш в хладилника? Само това ли?

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Да, Рина, само това.  Simple Smile

Карамел, не става за месеци наред, де  Grinning Но със сигурност издържа достатъчно  Peace Аз обикновено в рамките на месец-два съм го използвала това пюре /вече си купувам само мънички консервички, за едно готвене/. За лютеницата на мама Миче ще свърши работа, тъй като 2кг и половина лютеница не е супер много, особено за тези, които я обичат   chef Но е неудобно честото й ползване заради олиото отгоре, затова мисля, че е по-добър вариант преместването и бързото стерилизиране в по-малки бурканчета  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт