Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 На 30.12.2008г. получих направление от личния ми лекар за АГ специалист и веднага същия ден отидох на преглед при такъв специалист. Назначено ми бе лечение и разбира се след като приключа с лекарствата, отново да отида на контролен преглед при същия лекар. Въпросният лекар ми каза, че след празниците вече няма да практикува в същата поликлиника, ще се мести, даде ми личния си телефон, за да му се обадя и уточним къде да го посетя за контролен преглед. И днес, след като проведох телефонен разговор с него, се оказа, че той е прекратил договора си със здравна каса. Попитах го какво се случва с моето направление, което важи  не само за контролен преглед, а и за цитологично изследване, а той ми отговори, че вече не важи. Напротив, смятам, че важи - до 45 дни след първичния преглед, в моя случай до 15.02.2009г.
Ако някой с подобен проблем или компетентен по въпроса чете това, нека сподели.

 Възможно ли е да ми се откаже преглед и прав ли е специалиста, който ме покани в частния си кабинет, след като вече е взел талона ми  и ме е приел като пациент по здравната каса. Мога ли да подам жалба и изобщо как мога да реагирам адекватно срещу този лекар, защото се чувствам ощетена и буквално измамена?

 Моля ви, помогнете ми със съвет! Благодаря ви предварително!

 ми даде направление за АГ специалист

# 1
  • Мнения: 1 980
Попитах го какво се случва с моето направление, което важи  не само за контролен преглед, а и за цитологично изследване, а той ми отговори, че вече не важи. Напротив, смятам, че важи - до 45 дни след първичния преглед, в моя случай до 15.02.2009г.
Ако някой с подобен проблем или компетентен по въпроса чете това, нека сподели.


Важи само ако контролният преглед се проведе при специалиста, извършил първия. Вариант е да се вземе ново направление за специалист, работещ по здравна каса.

# 2
Благодаря ти МамиБлю за бързия отговор. Аз знам, че имам право на този контролен преглед и то единствено и само при този специалист, щом вече веднъж ми е взел направлението и ми е извършил преглед и назначил лечение. Въпросът е в това, че той отказва да изпълни ангажимента си поет по това направление заради личните си планове да прекрати работа със здравната каса. Аз какво общо имам с това? Лошото е, че ново направление за АГ специалист мога да взема след не знам си колко месеца по думите и уверенията на личния ми лекар. Най-елементарно казано - въпросният специалист ми взе талона, прегледа ме, назначи ми лечение и ме заряза. А ми беше казал, че ще направи контролен преглед и цитонамазка, защото имам право и на това с талона, който му дадох.

# 3
  • На третия етаж
  • Мнения: 9
Вторичният преглед към талона ти, се заплаща в рамките на тези 45 дни, но сега ако лекарят не е подновил договора си с касата, мисля че няма начин да го накараш да го извърши, нито ще имаш право да се жалваш от него. За съжаление такава ни е здравната система.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт