Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 ян. 2009, 18:05 ч.

Издирвам рецепта за вид питка

  • 716
  • 7
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 889
Май съм в периода, в който изневиделица ми се прияждат разни неща, та днес както си седях и се присетих за един вид питка, която съм яла, но не помня къде. Със сигурност не е с мая, предполагам, че е със сода, но изглежда по-различно от содената питка, която приготвяме за Коледа, например. Спомням си, че беше плоска - може би 3-4 сантиметра висока, по-жълта вътре, със сравнително големи шуплички, като кекс, и с натрошено сирене. Някой може ли да ми помогне?

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 755
фокача със сирене?

# 2
  • София
  • Мнения: 940
И аз за фокача се сещам...

# 3
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Може да са мързеливките, след малко ще пусна линка.

# 4
# 5
  • Варна
  • Мнения: 889
Мерси за предложенията! Пробвах мързеливките под формата на кекс, обаче не ми се получи. Стана глетав, въобще не се надигна. Сигурно съм объркала нещо Sad
Ползвах тези пропорции:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. сирене
2 ч.ч. брашно

Добавих и още едно яйце и мъничко вода, защото стана много гъсто и накрая вече не можех да го бъркам. Пекох го на 200 градуса.

# 6
  • Мнения: 353
Моята рецепта е подобна, само че има и захар, и я знам като тракийска баница. Уж е от мързеливките, но и на мен ми се е случвало да не се получи. Забелязала съм че точно когато се добави нещо допълнително тогава не се получава.

# 7
  • Мнения: 10 293
.......... Спомням си, че беше плоска - може би 3-4 сантиметра висока, по-жълта вътре, със сравнително големи шуплички, като кекс, и с натрошено сирене. Някой може ли да ми помогне?

На мен пък ми заприлича на солен кейк. kеit , пробвай, ако искаш, рецептата на Petia , без салам, само със сирене, сполучлива е. По-надолу има и снимка в темата. Можеш и половин доза да опиташ в малка тавичка.

Това нещо също е много вкусно, само ако се прави с кисело мляко, трябва малко да се увеличи брашното - с 2-3 с.л.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт