Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
120-134 от 394 отговора

София

Мнения: 306
shushi, много добре изглежда кашкавала по коя рецепта е правен?
Цитирай

София

Мнения: 43
shushi, много добре изглежда кашкавала по коя рецепта е правен?

Това го правих за сирене-не за кашкавал. Редактирах мнението си, за да напиша стъпка по стъпка.
Кашкавал още не съм пробвала.
Цитирай

София

Мнения: 306
shushi, много добре изглежда кашкавала по коя рецепта е правен?

Това го правих за сирене-не за кашкавал. Редактирах мнението си, за да напиша стъпка по стъпка.
Кашкавал още не съм пробвала.
Ще погледна за рецептата, благодаря ти! На мен ми заприлича на кашкавал Embarassed
Цитирай


Мнения: 156
Хоп и тук! Страхотно е,че има тема за домашно кисело мляко,голям ентусиазъм имам да правя такива неща.
 Страхотни сте!
  Crazy
Цитирай


Мнения: 16
Здравейте момичета,

Аз също не съм правила домашно сирене, но
считам, че млякото трябва да е хубаво. Освен това за-
кваската също трябва да е качествена. Пробвала съм
да правя кашкавал и домашно кисело мляко.
Цитирай

София

Мнения: 183
Искам да ви попитам, при направа на сирене от козе мляко (домашно) - колко часа след издояването може да се сири, защото трябва да пропътува известно разтояние. Трябва да събере от целия ден мляко и в същият да се направи.
Ще ползвам мая от Елби.

При подквасването (козе мляко) - може ли да стане гъсто като киселото? Все още не съм ползвал стандартна закваска (купена).
Цитирай


Мнения: 3 059
опитите ми с козето мляко показват, че трудно се хваща на кисело. Но това - моите опити, може и да греша, но е много "мухнато" както казваше баба.
Но за сирене няма проблеми колко ще събираш и колко време. Когато си готов да го  сириш, загрей млякото до 37* и нататък действай по процедурата.
Майка ми сега дори го събира  за два дни в хладилник, защото се затопля, а е малко, да се  цапа само с едно доене. 
Цитирай

София

Мнения: 4 993
опитите ми с козето мляко показват, че трудно се хваща на кисело.

Хваща се на кисело,само дето е малко по-редичко......Иначе е вкусно!
Пак зависи и от качеството на млякото де......Ние сме имали коза дето даваше доста маслено мляко(в сравнение с другите кози)....
Цитирай


Мнения: 3 059
абе уж маслено млякото, пък да - точно рядко е, почти готово за айран  Crossing Arms
Цитирай

Варна

Мнения: 397
Здравйте !

Колко време варите прясното мляко след като заври за правене на кисело мляко ?
Цитирай

София

Мнения: 306
Здравйте !

Колко време варите прясното мляко след като заври за правене на кисело мляко ?
Аз поне 10-15 минутки. Най-добре е ако имате съд на водна баня, иначе често при мен загаря и се налага да го преливам, въпреки че преди да изсипа млякото обливам тенджерата със студена вода. Моят съд за варене на мляко е литър и затова не го използвам често, обикновено купувам по 2л мляко и не ми се вари на два пъти.
Снощи направих крема сирене, днес съм го сложила да се цеди. Ще покажа снимки на "готовия продукт".
Цитирай


Мнения: 218
Здравейте!
Дълги години гледахме кози и се включвам със съвети  Smile

Козето мляко иска по-висока температура за подквасване от кравето. Кравето ми се подквасва и хладко, докато при козето това е изключено. А хубаво и гъсто козе кисело мляко става след август месец. Не пречи ако млякото остане загънато по-дълго. Напоследък моето стои по цяла нощ, защото дребния държи млякото да е кисело  ooooh! .

Сиренето го правя от несварено мляко. От сварено се получава крема сирене. След изцеждане слагам в купичка, срязвам на кръст и обилно засипвам със сол и слагам в хладилника. Когато събера количество за бидончето (30 лита), нареждам, заливам със саламура (1л вода/ 200 гр сол) и притискам с нещо да не изплува сиренето над саламурата. В момента си хапваме от бидона, който съм заредила на 02.10.10г

Изварата я вадя малко по различно. Слагам суроватката да заври и когато започне да завира се образува нещо като каймак отгоре. И когато започне да се напуква отнемам от огъня, оставям да изстине и внимателно обирам готовата извара с решетъчна лъжица. Идеална сладка извара за чийзкейкове  Smile . И няма зърнестата структура на другата.

Сиренето се обезсолява идеално, ако във водата се разтвори лимонтузу.

И накрая за шуплите. Може да са от повече мая или лошо мляко (мръсно или развалено).

Цитирай

Бургас

Мнения: 14
Някой купувал ли е калциев двухлорид да каже от къде може да се снабдя? Знам,че имало сирищна мая с добавка на калциев дихлорид, но не съм срещала в магазинната мрежа.
Цитирай


Мнения: 12
Аз подквасвам млякото с домашно масло, по-вкусно е, а и издържа повече време  Peace
Цитирай

София

Мнения: 306
Аз подквасвам млякото с домашно масло, по-вкусно е, а и издържа повече време  Peace
Как? Колко масло слагаш, на какво количество прясно мляко?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
120-134 от 394 отговора