Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 705
Около 100 г суров хайвер, 3-4 яйца, сол, чубрица, лимонов пипер, галета.
Първо хайвера се почиства от ципата. Дори да не е перфектно изчистен писле ципата остава по бъркалките. Хубаво се разбива с миксер. Добавят се яйцата и се продължава с бъркането. Слагат се подправките и галета, колкото да стане тестото като кексово.

Тестото:



В сгорещена мазнина се сипва по една супена лъжица от сместа:





Пържат се много бързо, така че внимавайте да не прегорят!



При пърженето поемат доста мазнина, затова задължително използвайте салфетки за попиване на излишната мазнина.

Стават идеално мезенце и за бира и за вино Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 341






Тъкмо имам хайвер - ще ги пробвам.
За да не поема много мазнина в тестото слагам ракия или оцет.
Цитирай


Мнения: 1 705
...
За да не поема много мазнина в тестото слагам ракия или оцет.
Това не го знаех. Благодаря   bouquet
Цитирай


Мнения: 321
О чедесна рецепта. Яла съм ги тези хапки в Гърция и никога не разбрах как се правят. Гърците ги хапват в техните Узери ,т.е.  заведения за мастика и това едно от най обичаните мезета . Страхотно incognito
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
аз ги правя с хайвер от шаран (на морските риби хайверът го правя на тарама  Wink)
вместо галета слагам грис и оставям леко да набъбне.
така също не поемат много мазнина Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.