Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 585
За колко време се приготвят зелеви сърми в тенджера под налягане?
Ще съм благодарна на бързоотзовалите се, че вече ги сложих да се варят.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Зелеви - 30 мин. И после оставяш парата сама да си спадне.Тъкмо те си отлежават и стават още по-вкусни!
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Времето за обикновена тенджера деля на три, за да определя времето за тенджерата под налягане Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 585
Благодаря, TheNMaster!
Аз бях решила малко повече да ги оставя - в един сайт (сега не мога да го намеря) пишеше 50 мин, но  и на мен доста ми се сториха.
Цитирай


Мнения: 220
Ако предварително не си подварявала ориза, като гледам кога си пуснала темичката, мисля, че сега е време да ги свалиш.
Забравих да кажа, че ги варя 40-45 мин., но на слаб огън и ориза е само запържен с месцето.
Цитирай

София

Мнения: 1 585
Много ви благодаря за отговорите.   bouquet
Варих ги 30 мин на 4-та степен на котлона (от максимум 9) и станаха идеални.
Между другото има в архива една стара тема за готвене в тенджера под налягане, но  сякаш  няма всички неща колко време се готвят. Аз имам към самата тенджера един лист с някои продукти колко време им е необходимо, но няма за манджички. Ако можете да ме насочите откъде да ги видя, вместо за всяка манджа да пускам нова тема, ще съм много благодарна. Laughing
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Здрасти!   bouquet
Пак съм аз  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз имам една книжка с рецепти за тенджера под налягане и вътре има кое колко се вари...

Например сърца и говеждо дават - 50-60 мин.Това е най-многото за варене...
Има за зеленчуци,за различни меса,има и за самите ястия

....Аз например се ориентирам по тия описания и винаги оставам доволна...
Ако те интересува,ще препиша нещата и ще ги пусна тук....
Цитирай

София

Мнения: 1 585
TheNMaster, ще съм ти много благодарна, ако  направиш това.
Ужасно бързо се готви на тенджера под налягане и съм супер доволна, но на няколко пъти понеже незнам колко време да приготвям мабнджите и за да не "рискувам" не я ползвам.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ок.,утре ги имаш!!! Сега съм на работа,но за утре ще я взема с мен книжката и ще ги препиша!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ето мееее,тука съъъм!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ето обещаните преписи...

ЗЕЛЕНЧУЦИ

Варени картофи(необелени)  -------6-8 мин.
Зелен фасул  ----------- 5мин.
Зрял фасул ------- 30-45(ненакиснат)
Грах - зелен -----5
Тиквички ---------5
Птладжани ------12-15 мин.
Пълнени пиперки -----6
Цветно зеле(карфиол) ------ 4
Брюкселско зеле --------6
Кисело зеле ---------30
Алабаш --------12
Праз ---------- 8
Аспержи -------3
Целина ------10
Моркови-----10
Цвекло -------15
Царевица --------30(45)
Ориз -----6
Булгур ------10(15)

МЕСО

Сърце ----30
Свинско месо ---------30(40)
Език --------40(60)
Варена кокошка ------20
Пиле --------15
Пуйка -------15
Патица -------20
Гъска --------30
Заек ------20
Див заек ------40
Телешко --------50
Яребица -----25
« Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 08:50 от TheNMaster »
Цитирай

София

Мнения: 1 585
Златна си! Hug
Ей, сега си ги копирам Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 422
А полезни ли са нещата, сготвени в тенджера под налягане, вече се замислям дали да не си купя, щом толкова бързо става всичко.
И безопасна ли е за ползване, спомням си от моето детство, че майка ми много внимаваше навремето, може ли да стане някакъв инцидент сега, или вече са по-модерни и безопасни?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А полезни ли са нещата, сготвени в тенджера под налягане, вече се замислям дали да не си купя, щом толкова бързо става всичко.
И безопасна ли е за ползване, спомням си от моето детство, че майка ми много внимаваше навремето, може ли да стане някакъв инцидент сега, или вече са по-модерни и безопасни?
Инциденти (като да гръмне)стават само когато ври на силен котлон(ама тя така започва да свисти през вентилите,че и да не знаеш ще намалиш котлона  Laughing ) или ако не си изчакала да спадне налягането и я отвориш веднага(тогава може и да те изгори сериозно).Има си правила за ползване!!!
Иначе няма страшно.И е здравословно ,да.
Тенджерата спестява ужасно много време....
Разбира се има и хора които са против тия тенджери,защото се страхуват да боравят с тях и предпочитата да си варят по обикновенният начин...
« Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 12:17 от TheNMaster »
Цитирай

София

Мнения: 649
Вчера правих сърми с кисело зеле в тенджерата под налягане . Варих на среден огън / в моя случай беше котлон на 3 от общо 6 степени / около 20 мин и го изключих . Оставих да стои върху котлона , така че предполагам се е готвило още поне 10-ина минути . Станаха перфектни .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.